Δεν του… “βγαίνουν” οι απόδημοι του Κυριάκου!

Κοινοποίηση:
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να ανακινεί το θέμα της ψήφου των αποδήμων, προσδοκούσε ότι η εμπλοκή των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία θα μπορούσε να εμπεδώσει την πολιτική και εκλογική κυριαρχία της ΝΔ.

Σύμφωνα με το matrix24.gr, οι συμβιβασμοί που έγιναν ώστε να ψηφιστεί ο νόμος με περισσότερα από τα 2/3 της Βουλής ήταν τέτοιοι που έχουν απενεργοποιήσει τις σχετικές επιθυμίες και μύχιους πόθους του πρωθυπουργού.

Όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, «σκάρτοι 4.000 άνθρωποι» έχουν εγγραφή στην σχετική πλατφόρμα του υπουργείου, ώστε να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Κοινώς, άνθρακες ο θησαυρός του «μπολιάσματος» του εκλογικού σώματος με δεξιόστροφους και «υπερπατριώτες» ψηφοφόρους…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στέφανε κάνουν ότι ακριβώς και ο Σύριζα στις Ευρωεκλογές του 2019.Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και κοροϊδεύουν τους πολίτες εν Ελλάδει,αλλά και τους Έλληνες(ευτυχώς δηλαδή που ζούμε έξω και κανείς,φίλος ή εχθρός,δεν μπορεί να μας αποκαλεί ως Ελλαδιτες,αλλά Έλληνες)του εξωτερικού,ότι δήθεν δεν έχουν εγγραφεί ή δεν επιθυμούν να εγγραφούν. Σχεδόν οι περισσότερες πρεσβείες μας και προξενεία σε όσους αποκρίθηκαν για τα δέοντα δικαιολογητικά, ώστε να ψηφίσουν, είτε επισήμως τηλεφωνικά,είτε μέσω e-mail, ανάμεσά τους και εμείς,μας αποκρίθηκαν, ότι επισήμως δεν έχουν λάβει καμία επίσημη εγκύκλιο από το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και δεν έχει ξεκινήσει επί του όλου θέματος καμία διαδικασία. Πάλι ότι κάνουν θα το κάνουν τελευταία στιγμή για να ξανακάνουν τις εκλογές μεταξύ τους και να μπορούν να μαγειρεψουν και τα αποτελέσματα, όπως τους συμφέρει!!! Αν λάβουμε υπόψιν και ότι πολλά Προξενεία μας, λειτουργούν ως Τιμής Ένεκεν, δηλαδή μόνο για εξυπηρέτηση κάποιων εγγράφων και έχουν στην ουσία κλείσει εδώ και δύο χρόνια, δεν μπορούν να καταστούν βάσει νόμου ως εκλογικά κέντρα. Έτσι πολλοί συμπατριώτες μας ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και την Γερμανία, θα πρέπει να ταξιδεύσουν αποστάσεις 500, 600 και 700 χιλιομέτρων και έτσι παρατάνε την διαδικασία. Ψάξτε το και κυνηγήστε το, το θέμα και μην κάνετε το ίδιο μοιραίο λάθος που έκανε η Χρυσή Αυγή τότε, που δεν έστειλε ψηφοδέλτια στο εξωτερικό. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει ο ψηφοφόρος να αντιγράψει στο Λευκό, το ψηφοδέλτιο του κόμματος που επιθυμεί, τους υποψηφίους τους και να βάλει τον σταυρό. Αποτέλεσμα πολλά λάθη, μη σκόπιμα βεβαίως,αλλά στην καταμέτρηση θα βγαίνουν για πλάκα άκυρα.Σκέψου ότι οι Έλληνες του εξωτερικού, έδωσαν μεγαλύτερο ποσοστό τότε στην Χρυσή Αυγή από ότι στην Ελλάδα!!! Έχετε μεγάλο ρεύμα στο εξωτερικό και σας το κάνουν επίτηδες!!!

Comments are closed.