Δεν θα μας αφήσει να ησυχάσουμε – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Κοινοποίηση:
καιρος βροχη

Νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας από την Παρασκευή
Η εβδομάδα έχει ξεκινήσει με ήπιο καιρό για το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ωστόσο το σκηνικό αναμένεται να ανατραπεί τις επόμενες ημέρες, καθώς καταφθάνει νέο κύμα κακοκαιρίας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «ψυχρές αέριες μάζες περικυκλώνουν τη χώρα μας από την κεντρική Ευρώπη που θα προσπαθήσουν να κατηφορίσουν στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και καθώς θα επιδράσουν με τα θερμά ρεύματα της Μεσογείου θα σχηματίσουν ένα μέτωπο κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει από την Παρασκευή».

Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα
Η κακοκαιρία θα επηρεάσει πρώτα την Ιταλία, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ενώ στην Ελλάδα θα δούμε αρκετές βροχές με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως το Σαββατοκύριακο.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέστησε προσοχή στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, που ταλαιπωρήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ σημείωσε ότι νησιά όπως η Ιθάκη, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος κ.α. «θα δοκιμαστούν και από το νέο κύμα κακοκαιρίας».

Σημειώνεται πως ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ υπογράμμισε χθες πως ο Νοέμβριος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας στατιστικά με ακραία φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής «και αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη συναντούν τις θερμές υδάτινες επιφάνειες της Μεσογείου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το οτι δεν θα μας αφησουν να ησυχασουμε, ειναι το μονο σιγουρο! Δειτε ποσες εκπληξεις, μας ετοιμαζουν!

    Προκαλεί μεγάλη κατάπληξη το γεγονός ότι, με την συνεργασία των μετεωρολογικών υπηρεσιών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ (άραγε, πώς εξηγείται η σύμπραξη του Ισραήλ;), έχει ήδη καταρτισθεί λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα για την ταυτοποίηση κάθε επόμενου ακραίου φυσικού φαινομένου.

    Τα ονόματα-μπαμπούλες της λίστας βάσει της οποίας θα αποδίδεται η ταυτότητα κάθε έντονου και απρόσμενου καιρικού φαινομένου είναι τα εξής: Athina, Ballos, Carmel, Diomedes, Elpis, Filippos, Genesis, Helios, Irit, Kalypso, Lavi, Meliti, Nikias, Ora, Paris, Raphael, Semeli, Thomas, Uranis, Vion, Xenios, Yasmin, Zefyros.

    Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει συνολικά 23 ονόματα έντονων καιρικών φαινομένων.

Comments are closed.