Δεν θέλει… ενικό ο Μητσοτάκης – «Εδώ, μιλάμε στον πληθυντικό»

Κοινοποίηση:
KOULIS

Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος, είχε καταγγείλει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού είχε ζητήσει να τον προσφωνεί «κύριο πρόεδρο» και όχι σκέτο «Κυριάκο». Φαίνεται, λοιπόν, πως ο πρωθυπουργός έχει… κόλλημα με την αστική ευγένεια, το πρωτόκολλο και τους «τύπους», αφού αντίστοιχη παρατήρηση έκανε χθες στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Oλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, επέλεξε να «δανειστεί» τον τίτλο από ένα βιβλίο του Ρόναλντ Ντουόρκιν. «Θέλω να δανειστώ τον τίτλο ενός βιβλίου του Αμερικανού νομικού στοχαστή, Ρόναλντ Ντουόρκιν, ο οποίος απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας. Αυτό επιχειρούμε σήμερα, να εναρμονίσουμε την ελευθερία που απορρέει από το Σύνταγμα με την ισότητα των δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Τότε, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε φασαρία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ειρωνευθεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε», είπε δηκτικά ο πρωθυπουργός. Τότε, ο Τσακαλώτος εξερράγη, τονίζοντας: «Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;». Όμως, ο… ενικός δεν άρεσε στον πρωθυπουργό: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι τού αρέσει πολύ το… πρωτόκολλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ο ενικός είναι για τους φραγκολάγνους (και ζημενσολάγνους). Ο ενικός και μάλιστα με το όμομα και όχι το επώνυμο είναι για τους Έλληνες. Βέβαια τα συριζοτάγαρα δε σκαμπάζουν ούτε ελληνικά ούτε φράγκικα

  2. κ.Μητσοτακη ο ευγενης ανθρωπος οπως λες οτι εισαι, δινει αξιοπρεπεια σε ολες τις πραξεις του,αλλα …..εσυ δυστυχως καθε αλλο παρα …αξιοπρεπεια,εδειξες στις πολιτικες σου πραξεις μαλλον δουλοπρεπεια και …γιες μεν!!! σε λιγο σ αυτη η χωρα,ουτε δειγμα απο Ελληνα δεν θα υπαρχει,μια μικρη μειονοτητα ισως!!!!!!

  3. Δεν έχει και άδικο όσον αφορά την αμορφωσια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
    Σκέτα ταγαρια λες κι ήρθαν από τις στάνες
    που έβοσκαν τα πρόβατα.
    Τώρα όσον αφορά τον Τσακαλώτο τον θεωρώ
    εξαίρεση και είναι αρκετά μορφωμένος.
    Άκαιρη η συγκεκριμενη πρόταση.
    Θα την αντιδιαστειλλω με μια μια του Σαράντη Καργακου
    -Ελεύθερος είναι αυτός που μάχεται για την
    ελευθερία.
    Και μια ακόμα του Αριστοτέλη.
    -Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την
    ίση μεταχείριση των άνισων.
    Όσο για την ευγένεια πρώτος διδαξας είναι
    ο Πολακης οι άλλοι έπονται.
    Και έχει δίκιο ότι τουλάχιστον μες τη Βουλή
    Παρ όλο που είναι του κώλου ο πληθυντικός
    επιβάλλεται.
    Συμπέρασμα:Στέφανε δε κάνεις για βουλευτης.

Comments are closed.