Δανία: Φωτιά καίει το παλαιό κτήριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης

Κοινοποίηση:
fire-copenhagen

Μια μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από νωρίς το πρωί στο παλαιό κτίριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, στο οποίο πραγματοποιούνταν τις τελευταιες εβδομάδες εργασίες αναστήλωσης.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζεται o πυργίσκος στην οροφή τυλιγμένος στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμβληματικό διακοσμητικό στοιχείο στην κορυφή του, που απεικονίζει ουρές δράκων, κατέρρευσε στον δρόμο περίπου μισή ώρα αφότου ξεκίνησε η φωτιά.

Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως Borsen, ξέσπασε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο κτίσμα-ορόσημο της πόλης της Κοπεγχάγης, και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Morten Skærbæk, ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην κατάσβεση είναι οι σκαλωσιές που είχαν στηθεί γύρω από το κτίριο στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είδε ανθρώπους να μπαίνουν μέσα στο κτίριο για να «διασώσουν» κάποιους από τους πίνακες και άλλα έργα τέχνης που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response