Δαλάι Λάμα: Το να επιλέξετε τον Χριστιανισμό δεν είναι πρόβλημα

Κοινοποίηση:
dalai-lama

 

Δημοκρατία πρέπει να έχουμε όχι μόνο στον πολιτικό τομέα, αλλά και στη θρησκεία, σύμφωνα με το Δαλάι Λάμα.

Ο 14ος Δαλάι Λάμα δεν βλέπει τίποτα λάθος στην περίπτωση που ένας οπαδός του Βουδισμού αποφασίσει να μεταστραφεί στο Χριστιανισμό. «Πρέπει να έχουμε δημοκρατία όχι μόνο στον πολιτικό τομέα, αλλά και στον τομέα της θρησκείας. Εάν βρείτε κάτι χρήσιμο για τον εαυτό σας, έχετε το δικαίωμα να το επιλέξετε, αυτή είναι δική σας δουλειά. Κάθε άτομο πρέπει να εξοικειωθεί με διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις και στη συνέχεια μπορεί να εφαρμόσει τη θρησκεία που του φαίνεται πιο πειστική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού ή Λαμαϊσμού.

Όπως συμπλήρωσε: «Μπορεί να ακολουθήσατε το Βουδισμό για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια να ανακαλύψετε ότι ο Χριστιανισμός είναι πιο χρήσιμος. Τότε μπορείτε να αποχαιρετήσετε το Βούδα και να επιλέξετε το Χριστιανισμό για τον εαυτό σας. Μου φαίνεται ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πιο σημαντικό  είναι να χρησιμοποιήσετε τη θρησκεία για να μεταμορφώσετε τα συναισθήματά σας, για να κάνετε τον εαυτό σας πιο ευγενικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Οι τυφλοί δεν μπορούν να δουν το φως του ηλιου και ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει ήλιος αφού ουτε αυτοί δεν τον βλέπουν. Έτσι κανεις και εσύ. Μυριάδες θαυματα, εκατομμύρια δηλώσεις και επειδή δεν έχει συμβεί σε σενα που ζεις στο σκοτάδι δεν ισχυουν;κοιμήσου εσύ και άσε τους άλλους να ψάχνουν για να σώσουν την ψυχή τους

  2. Κατ΄αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν ήθελα να προσβάλω τον Ιησού που τον σέβομαι απόλυτα. Με τον τίτλο Εκκενώσεις βόθρων “Ο γλυκύτατος Ιησούς” ήθελα να λοιδωρήσω τους περισσότερους χριστιανούς όχι όλους που μοιάζουν με βυτία εκκενώσεως βόθρων που απ΄έξω γράφουν “Ο γλυκύτατος Ιησούς” και μέσα είναι γεμάτοι κόπρανα. Και επιμένω στις απόψεις μου. Ο αρχηγός του βουδισμού προτρέπει τους βουδιστές αν βρουν μια καλύτερη θρησκεία να την ασπαστούν. Θα το έκανε αυτό ο αρχηγός του ορθόδοξου χριστιανισμού ο Ιερώνυμος? Όχι βέβαια. Εδώ οι μητροπολίτες βγάζουν εγκυκλίους και κατηγορούν την γιόγκα και τον διαλογισμό ότι είναι δαιμονικές πρακτικές. Και δεν σέβονται την γιόγκα που είναι πρακτική του ινδουισμού και τον διαλογισμό που είναι βουδιστική πρακτική. Δεν έχω κάνει ποτέ γιόγκα, βαριέμαι και που τους βλέπω να κάθονται ώρες στην ίδια στάση. Διαλογισμό έχω κάνει κατά καιρούς και τον συνιστώ, εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ. Αλλά όταν λες ότι όταν κάνεις γιόγκα και διαλογισμό μπαίνουν μέσα σου δαιμόνια δείχνει πόσο σέβεσαι τις άλλες θρησκείες. Όταν βάζεις μπροστά την μπετονιέρα και ρίχνεις σκατά στους άλλους δεν μπαίνουν δαιμόνια μέσα σου? Δεν είμαι βουδιστής, έχω διαβάσει μερικά βιβλία για τον βουδισμό και με γοήτευσε όχι ως θρησκεία αλλά ως φιλοσοφικό σύστημα. Και με γοήτευσε πιο πολύ γιατί οι βουδιστές όπως και εγώ πιστεύουν στην μετενσάρκωση. Άλλωστε και ο Ιησούς και οι μαθητές του πίστευαν στην μετενσάρκωση. Όταν μπαίνουν στον ναό και συναντούν τον εκ γενετής τυφλό λένε οι μαθητές στον Ιησού “Κύριε ο άνθρωπος αυτός είναι τυφλός γιατί πληρώνει περασμένες αμαρτίες?” Αφού ήταν από γεννησιμιού του τυφλός σαφώς εννοούσαν ότι πληρώνει αμαρτίες περασμένων ζωών, άρα πίστευαν στις πολλαπλές ενσαρκώσεις. Και αυτό είναι το λογικό γιατί με μια ζωή δεν παίρνεις όλα τα μαθήματα που πρέπει να πάρεις και δεν προλαβαίνεις να καθαρίσεις την ψυχή σου.

    1. Αυτό κατάλαβες από το απόσπασμα του Ευαγγελίου;Μην προσπαθειςνα περασεις αυτό που κατάλαβες στους άλλους, σαν τους προτεστανυες. Χωρίς την χάρη του Αγίου Πνεύματος, δεν μπορείς να κατανοήσεις την Αγία Γραφή Σε καμία περίπτωση δεν μιλάει για μετενσάρκωση, ή για επόμενες ζωές. Αυτό είναι παγιδα του διαβόλου, βάζοντας σε στο τρυπάκι, του:ελα μωρε δεν χρειάζεται να μετανοήσεις και να εξομολογηθείς, αφού έχεις την ευκαιρία να το κανεις όταν ξανά γεννηθείς. Αυτά περνανε με τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό. Δεν υπάρχει μετενσάρκωση, ουτε θα ξαναρθείς σε αυτόν τον κοσμο . Φευγοντας από εδώ, από την μάταια τουτη ζωή, θα μεταβεις στην αιώνια. Από σένα εξαρτάται, αν θελεις να είσαι με τον Κυριο μας στην βασιλεία Του ή όχι. Γι’αυτό φρόντισε τώρα να αλλάξεις, γιατί μετά θάνατον μετάνοια δεν υπάρχει. Μπες στο διαδίκτυο να δεις προσωπικες εμπειρίες ανθρώπων που ασπάστηκαν αυτές τις δήθεν θρησκείες, τί περασαν και πως έφτασαν στον χριστιανισμό. Είπες ότι βρήκες ανάπαυση στο διαλογισμό… Να προσευχηθεις δοκίμασες;εκεί να δεις ανάπαυση! Μην τσιμπάς, ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός. Ο Χριστός είναι η μόνη Αλήθεια!

  3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Τ ΕΣΤΙ ΚΑΛΟ Κ ΚΑΚΟ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟ Η ΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΩΣ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΞΑΛΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

  4. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο, όπου υπάρχουν ομολογίες ανθρώπων που είχαν ασπαστεί κάποια άλλη θρησκεία εκτός της Ορθοδόξου, τί προβλήματα αντιμετώπιζαν και ποσο επιρρεπείς ήταν σε δαιμόνια και δαιμονικες καταστάσεις, και έκαναν μεγάλο αγώνα για να επανέλθουν.. γιατί στην ουσία αρνησε το ιερό βάπτισμα, το Άγιο Πνεύμα, είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Αν όποιος έχει βαδίσει πραγματικα και αληθινά στα χνάρια της Ορθοδοξίας, δεν θα βρει ανάπαυση σε άλλες ψεύτικες θρησκείες. Αυτοί που παραμενουν είναι ήδη υπό την επήρεια του διαβόλου και είναι δυσκολο να φυγεις απο τα δεσμά του. Το να φυγει κάποιος από τον Βουδισμό ή κάποια άλλη θρησκεία και να στραφεί στον χριστιανισμό (που δεν τον ήξερε και δεν ήταν βαφτισμενος)) είναι κάλεσμα από τον ίδιο τον Κυριο, πουξερει την προαιρεση του καθενός, βλέπει στις καρδιές μας και είναι καλοδεχούμενος. Το αντίθετο είναι χειρότερο. Καλη φώτιση και καλη μετάνοια σε όλους μας. Κυριε Ιησού Χριστέ, ελέησον μας τον κόσμο Σου, ελεησε και εμάς.

    1. Από την ίδια αίρεση του Ιησού Χριστού, θέλω να πιστεύω[γιατι και το Χριστό όταν δίδασκε, οι γραμματείς και νομοδιδασκαλοι αιρετικό τον αποκαλούσαν. Έτσι κι εμείς τη δική Του αίρεση θέλουμε να ακολουθούμε, με τη βοήθειά Του πάντα]

  5. ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω :
    Ποιό είναι τό ποιό σημαντικό πράγμα γιά έναν αρχηγό τών βουδιστών ;
    ” Το πιο σημαντικό είναι να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ τη θρησκεία για να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ σας ” .

    ‘Οποιος θέλει νά μάθει για τήν πραγματικη θρησκεία τών βουδιστών , λας διαβλασει γιά τόν Γιωργάκη , πού είχε πάει στόν Άγιο Παϊσιο – στήν ουσία γιά νά τόν σκοτώσει…

    1. Να σκεπαζεσαι το βράδυ για να σου φύγουν τα δαιμόνια..
      Τα όσα λες για τον Γιωργάκη είναι της φαντασίας δαιμονοπληκτων όπως εσύ…

  6. Ο Άδης έχει μπασμους βγαλμους δεν έχει……οπότε μόνο με θαύμα μπορεί κάποιος που έχει ασπαστεί τον βουδισμο που είναι μια και αυτή ρατσιστική θρησκεία να έχει το ελεύθερο της επιλογής και να τον αφήσουν να γίνει χριστιανός οπότε ας αφήσει τις μαλακιες ο κάθε ένας από αυτούς που απ έξω το παίζουν πρόβατα και από πίσω λατρεύουν το σατανα με ότι αυτό συνεπάγεται…..για κάποιους ανίδεους είναι καλή προπαγάνδα να ασπαστουν τάχα το βουδισμο και στην πορεία αν δεν τους αρέσει να αλλάξουν….αμ δε αν ήταν έτσι απλά ο Χρίστος δε θα ερχόταν στη γη να ξεχωρίσει τους δικούς του από τους υπόλοιπους άλλωστε λέει δεν ήλθα ειρήνην βαλειν αλλά μάχαιρα μην παρουσιάζεται τον Χρίστο σαν αυτό που κάνουν οι ιαχωβαδες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα έχουμε πόλεμο και πάντα θα υπάρχει μέχρι και την Δευτέρα παρουσία.

  7. μαλλον μπερδεψες τους χριστιανους με τους μωαμεθανους φιλτατε αυτοι σε αποκεφαλιζουν αν αντιδρασεις και οχι οι χριστιανοι.

    1. Και εσύ έχεις μπερδέψει τους χριστιανούς με τους αληθινούς Χριστιανούς που φυσικά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα στις μέρες μας..

  8. Όστις πίσω μου ελθείν. Αυτό έπρεπε να να λένε όλες οι θρησκείες οι υπόλοιπες να απαγορεύονται γιατί ανήκουν στον αναγκαστικό προσηλυτισμό.

  9. Φίλε μου δέν κρίνουμε μιά θρησκεία από τήν συμπεριφορά τών οπαδών της, αλλά από τήν διδασκαλία της. Διάβασε πρώτα τί διδάσκουν αυτές οι θρησκείες ώστε νά κρίνης ορθά. Καί θά σέ παρακαλούσα νά μήν τοποθετής δίπλα στό όνομα τού Χριστού ακαθαρσίες, όπως δέν θά σού άρεσε νά τίς τοποθετή κάποιος καί δίπλα στό δικό σου όνομα ή σέ ονόματα αγαπημένων σου προσώπων.

  10. Αυτά τα λέει ένας Βουδιστής δείχνοντας την ανωτερότητα του. Ας τα ακούσουν οι χριστιανοί και μάλιστα οι αυτοαποκαλούμενοι ορθόδοξοι που έτσι και τολμήσει κάποιος όχι να πει να ακολουθήσει κάποιος μία άλλη θρησκεία αν θεωρεί ότι είναι πιο χρήσιμη για αυτόν και θα τον κάνει πιο ευγενικό, αλλά απλά να διαφωνήσει και στα πιο ασήμαντα θέματα τότε λυσσάνε όρθιοι “θα πας στην κόλαση, θα βράζεις στα καζάνια, θα σου βγάλει ο Ιησούς την συκωταριά και θα την ρίξει στα κάρβουνα, θα σου βγάλει τα νύχια με τανάλια και δεν θα λυπηθεί τα λεφτά που έδωσες για το μανικιούρ, βοθρολύματα, τσογλάνια του διαβόλου”. Κατώτερες θρησκείες κατώτερες συμπεριφορές, ανώτερες θρησκείες ανώτερες συμπεριφορές.

    1. Από ποιόν τα άκουσες όλα αυτά; έχεις διαβάσει ποτέ ευαγγέλιο; έχεις διαβάσει βιους αγίων; έχεις διαβάσει τις επιστολές των αποστόλων; Αυτά να πιστεύεις και αυτά πρέπει να ακολουθεί ο πραγματικός ορθόδοξος χριστιανός τα υπόλοιπα λέγονται μόνο από αυτούς που κακό κάνουν στη θρησκεία μας.

      1. Ο Αμβρόσιος ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης ο Σεραφείμ του Πειραιά λένε κάτι τέτοια περίεργα.

        1. βρες που μιλαει ο αμβροσιος για συκωτια και δειξτο εγω μπορω να σου δειξω συκωτια βγαλμενα απο μουσουλμανους

    2. Τήν ανωτερότητά του τήν έδειξε καί ο Χριστός, που όταν τόν σταύρωναν, παρακαλούσε νά συγχωρεθούν οι σταυρωτές του επειδή δέν ήξεραν τί έκαναν.

    3. ποσο ….μακρια νυχτωμενος εισαι εχουν και οι αρχαιοπαγανηστες 0.60 ?? τωρα

    4. καποιοι σαν εσενα μπροστα στον ξαφνικο κινδυνο τους βγαινει αβιαστα το Παναγια μου…..μην κοροιδευεις τον εαυτο σου

    5. Πολυ λυπηρος ο τιτλος σου. Δεν κρίνουμε τη διδασκαλια του Χριστου από τις συμπεριφορές των αυτοαποκαλούμενων ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ,μη περιμένεις από ανθρώπους να σου διδάξουν την αλήθεια΄.
      ΟΧριστός δεν ήρθε να δημιουργήσει θρησκεία και όσοι ακολουθούν τις διδαχές Του γνωρίζουμε οτι δεν έχουμε θρησκεία. Ο ιδιος ο Χριστός είπε οτι τα λόγια Του δεν είναι για όλους και ήξερε οτι δεν θα Τον ακολουθήσουν όλοι.
      Τα καζάνια κτλ που αναφέρεις είναι κι αυτά δημιουργήματα των ανθρώπων , το νόημα είναι οτι ο Χριστός μας προσφέρει φως,αγάπη, σωτηρία ,λύτρωση ,αιώνια ζωή. Οποιος είναι είναι απο την ποίμνη Του θα Τον ακολουθήσει ,όποιος δεν θέλει δεν Τον ακολουθεί. Ετσι απλά είναι τα πράγματα, εσύ αν θέλεις να ακούσεις τον ίδιο να μιλάει διάβασε τη Γραφή και κάλεσε Τον να γνωριστείτε, θα έρθει σε συνάντηση μαζί σου, αν πραγματικά το θέλεις και άσε τους υπόλοιπους ορθόδοξους, αυτοί δεν μπορούν να σου προσφέρουν κατι

Comments are closed.