Δακρυγόνα και κλείσιμο των συνόρων- Το Μεξικό θα απελάσει άμεσα τους μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
Tijuana-unrest

Οι αρχές του Μεξικού θα απελάσουν πολλούς από τους περίπου 500 μετανάστες οι οποίοι αποπειράθηκαν την Κυριακή να περάσουν «διά της βίας» και «παράνομα» τα σύνορα με τις ΗΠΑ, διεμήνυσε το μεξικανικό υπουργείο Εσωτερικών με μια ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μεξικανικές αρχές «περιόρισαν» τη διαδήλωση που ξέσπασε στο σημείο διέλευσης ανάμεσα στην Τιχουάνα και το Σαν Ντιέγκο, ενώ, παρά την κλιμάκωση της έντασης, δεν θα αναπτυχθούν μονάδες του στρατού για να ελεγχθεί η κατάσταση μετά την άφιξη τουλάχιστον 7.417 μεταναστών στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP) γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι άνοιξε ξανά η συνοριακή διέλευση, που έκλεισε για ώρες, μετά τις διαδηλώσεις και την προσπάθεια εκατοντάδων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα παράνομα. Οι αμερικανικές αρχές έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψουν την προσπάθεια και κατόπιν έκλεισαν τη διέλευση από τη δική τους πλευρά.

Τα γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού

Στο κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού στα σύνορα του Σαν Ντιέγκο με την Τιχουάνα του Μεξικού προχώρησαν εχθές, Κυριακή, οι αμερικανικές αρχές, καθώς οι συνοριοφύλακες συγκρούστηκαν με ομάδες μεταναστών.
Εκατοντάδες μετανάστες, που προέρχονται από την Κεντρική Αμερική, επιχείρησαν να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα στην Τιχουάνα, στο βορειοδυτικό Μεξικό. Τουλάχιστον 500 εξ αυτών, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, που συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση κοντά στα σύνορα, κατευθύνθηκαν προς τον μεταλλικό φράχτη και άρχισαν να σκαρφαλώνουν, επιχειρώντας να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όλοι αυτοι οι ανθρωποι ειναι φτωχοί. Ειναι ανθρωποι που οι περισσοτεροι απο αυτους προέρχονται απο πλούσιες χωρες που διαθέτουν χρυσο, διαμάντια, πετρέλαιο κλπ. Δυςτυχως ομως οι αλλοι αυτοι με τις πλούσιες σε ορυκτά χωρες, ζουν μεσα στην φτωχια και την μιζέρια, γιατι πολυ απλα τα πλούτη απο τις χωρες τους τα ..κλεβουν.. αλλες χωρες. Η λύση λοιπον ειναι απλή. Οποία χώρα διαθέτει πλούτο, τον εκμεταλλεύεται η ιδια. Αυτη ειναι η λύση, αλλα δυςτυχως δεν την θελουν. Χωρες που κλεβουν και φτωχοποιουν λαούς, τωρα τους έπιασε ο πόνος για αυτους τους ανθρωπους και θελουν να τους βοηθήσουν με το να τους ξεριζώσουν απο τις εστίες τους και να τους πανε σε αλλα κράτη, για να καταστρέψουν και αυτα. Οπως γινεται και στην Ελλαδα τωρα, δυςτυχως. Αυτους τους ανθρωπους τους βοηθάς στις πατρίδες τους, οχι με το να τους φορτώσεις σε αλλους λαούς. Η λύση ειναι απλή, αλλα δεν βολεύει κάποιους,

Comments are closed.