Δίκη Άλκη: «Ο 5ος και 7ος κατηγορούμενος είπαν ότι έγινε χοντράδα, ότι κάποιος χτύπησε πολύ»

Κοινοποίηση:
ΑΛΚΗΣ

Εκφράζοντας την συγγνώμη του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, λέγοντας «δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων» άρχισε την απολογία του ο έκτος εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, όπως και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ο 24χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από τις Σέρρες, βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών, και τη μοιραία νύχτα επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο από τα τρία που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι.

«Λίγη ώρα μετά τις 23:00 φτάσαμε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο με τον πέμπτο κατηγορούμενο, αφού τον πήρε τηλέφωνο ο τέταρτος κατηγορούμενος και του είπε να περάσουμε. Εγώ πίστευα πως θα πάμε εκεί να πιούμε καμία μπύρα. Όταν φτάσαμε, ήταν ήδη εκεί όλοι οι συγκατηγορούμενοι και υπήρχαν συζητήσεις για ένα οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, κάποιοι Αρειανοί είχαν κυνηγήσει οπαδούς του ΠΑΟΚ και συζητιόταν αν θα πάμε εμείς στη Χαριλάου, να βρούμε καμία παρέα Αρειανών, να τους κυνηγήσουμε, τουλάχιστον εγώ αυτό είχα καταλάβει. Δεν το σκέφτηκα καλά εκείνη την στιγμή».

«Πήρα μαζί μου έναν σιδερένιο σωλήνα»

Ο έκτος κατηγορούμενος όπως είπε κατά την διάρκεια της απολογίας του, προτού φύγει από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ για την περιοχή της Χαριλάου, πήρε μαζί του έναν σιδερένιο σωλήνα. «Είχα ακούσει ότι στο Ωραιόκαστρο είχαν και οι Αρειανοί διάφορα αντικείμενα. Δεν ήξερα τι θα συμβεί, οπότε τον πήρα και το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ. Τον είχα μαζί μου για να προστατευτώ».

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα με Γαζή όπου και αντιλήφθηκαν την παρέα του Άλκη στα σκαλιά της πολυκατοικίας, με το Citroen να σταματάει πρώτο, και έπειτα και το δεύτερο όχημα όπου επέβαινε ο εκτός κατηγορούμενος που απολογείται σήμερα. «Ο δεύτερος κατηγορούμενος μας έκανε νόημα με το χέρι να παραμείνουμε στο αυτοκίνητο μας. Έτσι, κατέβηκαν τρία άτομα από το πρώτο όχημα, και τότε μας προσπέρασε το Polo και έστριψε. Πλησιασαν τα παιδιά οι πρώτοι τρεις, και ταυτόχρονα ήρθαν και τρία άτομα από το Polo, οπότε συνολικά στα σκαλιά εκείνη την στιγμή ήταν έξι άτομα από τους δικούς μας. Τότε άρχισε και η φασαρία, γινόταν χαμός, στην αρχή δεν είχα καταλάβει τίποτα».

Ο πέμπτος και ο έβδομος κατηγορούμενος είπαν ότι έγινε χοντράδα, είδαν πολλά αίματα, και είπαν ότι κάποιος χτύπησε πολύ. Γενικά ήμασταν ταραγμένοι μετά τα όσα προηγήθηκαν. «Την επόμενη μέρα όταν έμαθα τι συνέβη από το ίντερνετ, δεν το πίστευα. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Μακάρι να μην έπαιρνα αυτή την απόφαση».

Η απολογία του συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΕΝ “ΕΓΙΝΕ” ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΩΛΟΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΣΕ ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑΚΑ

Comments are closed.