Δίκη Άλκη Καμπανού: Ξεσπούν οι γονείς του – «Τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή»

Κοινοποίηση:
kabanos

Εμφανώς φορτισμένοι έφτασαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του γιου τους.
Λακωνικός ο πατέρας του όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την έναρξή της. «Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Άλκη επισήμανε: «Τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή».

Στο μεταξύ, οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην αίθουσα 184, στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όλα είναι έτοιμα για τη «δίκη της χρονιάς» στην πόλη. Με μέριμνα της διοίκησης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ρυθμίστηκαν το τελευταίο 24ωρο οι λεπτομέρειες που αφορούν κάποια χωροταξικά ζητήματα ενόψει της έναρξης της δίκης και μεταξύ αυτών ο ορισμός των σημείων όπου θα λάβουν θέσεις οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες της αποδεικτικής διαδικασίας.

Γιατί κατηγορούνται οι 12

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Ρωσοπόντιοι κι Αλβανοί το “φάγανε” τον Άλκη. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

  2. αν βαλει ο σαββιδης κανεναν καλο δικηγορο θα ειναι ξανα στην 4 οι ευπατριδαι

  3. Σε 5 χρόνια το πολύ, θα είναι όλοι έξω!!!Δεν μάθαμε ποτέ όμως,ποιός ήτο ο 13ος της ομάδας δολοφόνων, τον οποίο τον κάλυπταν για πολλές ημέρες!!

  4. Ρατσιστικό έγκλημα κατά Έλληνα από τουρκαλβανούς λαθροεισβολείς……
    Αντωνάκη αλητόπουστα τι έχεις να πείς;α;α;

  5. Ας είναι αναπαυμενη η ψυχή του εκεί ψηλά.

  6. Το έγκλημα αυτό ήταν καθαρά ρατσιστικό. Τον Άλκη τον σφάξανε Αλβανοί UCKαδες οπαδοί του Πάοκ επειδή ήταν Έλληνας.

    1. Μη λες ανοησίες. Οι χούλιγκανς ήταν 10, οι 3 απ’αυτούς ήταν Αλβανοί και οι υπόλοιποι Έλληνες και σκότωσαν έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα. Δε στέκουν αυτά που λες επομένως.

      1. Ελληνες βλακακο απο τα ρωσικα μερη

      2. Τράβα ρε άσχετε και αμπαλε να μάθεις από παλιούς φανατικούς παοκτζηδες τι συμβαίνει στην 4 με τα αλβαναρια και κυρίως κοσοβαρους και μετά γράψε την τρολια σου. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες.

        1. Εγώ ρε εξυπνάκια δεν είπα ότι δεν υπάρχουν Αλβανοί ανάμεσα στους χούλιγκανς, είπα πως ο λόγος της δολοφονίας ήταν η υποστήριξη μιας άλλης ομάδας κι όχι η εθνικότητα του Άλκη όπως ισχυρίζεται ένας ακροδεξιός ούγκανος πιο πάνω. Να σου θυμίσω ότι πριν 3 χρόνια είχε δολοφονηθεί ένας Βούλγαρος στη Θεσσαλονίκη επειδή ήταν οπαδός του Άρη. Μήπως ήταν κι αυτό ρατσιστικό έγκλημα?

          1. Πώς φαίνεται ότι είσαι άσχετος. Μάθε τα φρονηματα των οπαδών της Μποτεφ περί Μακεδονίας του Αιγαίου και τα ξαναλέμε. Γιατί αφού ήταν τόσο μάγκες και ήταν και οπλισμένοι δεν επιτέθηκαν σε συγκεκριμένη καφετέρια που ήταν με οπαδούς του Άρη που ήταν και ο αρχικός τους στόχος. Βρες την επόμενη καραμέλα να πιπιλησεις και τα ξαναλέμε.

      3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
        ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;;;;;;;;;;
        ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟ; ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΠΛΙΣΙ Η ΑΠ ΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝ;
        ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  7. ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛ.ΔΕΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ……..

Comments are closed.