Δήμ/χος Αλεξανδρούπολης σε Μηταράκη: «Θα μπουκάρει ο… εχθρός, απ’ την κερκόπορτα που πάτε ν’ ανοίξετε στο βόρειο Έβρο»

Κοινοποίηση:
111

Χωρίς περιστροφές και ευθέως προειδοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης σε  τηλεδιάσκεψη τον υπουργό «Μετανάστευσης και Ασύλου» Νότη Μηταράκη, στην οποία συμμετείχε μαζί με άλλους θεσμικούς φορείς λέγοντας πως τα σχέδια της κυβέρνησης για τον τεράστιο καταυλισμό αλλοδαπών που θέλει να δημιουργήσει στο ΚΥΤ Φυλακίου συνιστούν εθνικό κίνδυνο.

Ο κ.Ζαμπούκης, μετέφερε στον υπουργό Μετανάστευσης την ξεκάθαρη στάση της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21.01.2021 με τη συμμετοχή φορέων του Ν. Έβρου.

Ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Να ξεκαθαρίσω κ. υπουργέ ότι από τον Έβρο δεν μπουκάρει κανένας. Μάλλον είναι μία ατυχής έκφραση, την οποία πρέπει να διορθώσετε, διότι δε σας αξίζει.. η ταπεινή μου άποψη.

Δεν μπουκάρει κανένας κ. Υπουργέ διότι έχουμε μάθει εδώ να ζούμε με τον κίνδυνο και να τον έχουμε εκτός των συνόρων. Αντιθέτως, θα μπουκάρει ο εχθρός που σας είπα ότι τον έχουμε εκτός των συνόρων, από την κερκόπορτα αυτή που πάμε να ανοίξουμε εκεί πάνω στον Β. Έβρο.

Η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, υπενθυμίζω, επικαιροποιώ ότι έχει τοποθετηθεί πριν από αρκετές εβδομάδες μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω μιας ομόφωνης απόφασης. Υπενθυμίζω για την τάξη των πραγμάτων ότι κρατάμε τη σταθερή μας θέση και λέμε:

    Όχι στη δημιουργία νέας δομής.

    Όχι στην αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών, ούτε στο Φυλάκιο, ούτε στον Έβρο, ούτε στη Θράκη και

    Επισημαίνουμε ότι συμφωνούμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υ Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το αίτημα της κοινωνίας του Δήμου της Αλεξανδρούπολης είναι η οριστική ανάκληση της απόφασής σας, την οποία και χαρακτηρίζουμε και επικίνδυνη για τους λόγους τους οποίους έχουμε ήδη τεκμηριώσει και πει και σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη», σημείωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο Νότης Μηταράκης και σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «στον Έβρο η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 μέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης».

 Ποιος όμως ο λόγος να υπάρχει μια τέτοια δομή στην περιοχή, αφού βασική -όπως τουλάχιστον την έχουν περιγράψει- αποστολή είναι ο μηδενισμός των ροών;

Ποιος ο λόγος να καταγράφονται άτομα (με ότι στοιχεία αυτοί δίνουν) από άλλες χώρες που δεν θα έπρεπε καν βρίσκονται εδώ;

 Και μετά τις 24 ημέρες που θα πηγαίνουν αυτά τα άτομα; Στην περίφημη ενδοχώρα, που έχει γεμίσει από καταυλισμούς αλλοδαπών;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δέν μπορείτε νά πνίξετε αυτήν τήν ποντικομαμή στόν Εβρο;Δέν είναι δυνατόν αυτός ό κρετίνος νά ισλαμοποιεί την χώρα μας.
    Γιάννης Λάκων

  2. Ο/Η έρχεται η ώρα σας για την κρεμάλα, ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ πολιτικάντηδες λέει:

    Κρέμασμα θέλουν οι ΑΛΗΤΕΣ …
    Ανοίγουν κερκόπορτες για να παραδώσουν στον εχθρό ό,τι δεν μπορεί να πάρει με τα όπλα …
    Κουβαλάνε κρυφά, με λεωφορεία, στον ΄Εβρο, χιλιάδες λαθρομετανάστες που μπούκαραν στα νησιά μας από τα αφύλακτα θαλάσσια σύνορα και μας εξαπατούν ότι δήθεν μπήκαν από τον ΄Εβρο και ότι ιδρύουν τις δομές, απλά για να τους καταγράψουν … Τους “κάθισε” βολικά και το διαρκές λοκ-ντάουν που μας έχουν επιβάλλει (κι εμείς πειθαρχούμε αδιαμαρτύρητα) και υλοποιούν τα σκοτεινά σχέδιά τους, σύμφωνα με τις έξωθεν εντολές …
    Σκοπός της ίδρυσης τόσων μονάδων στις παραμεθόριες περιοχές είναι ο λαθροεποικισμός της Πατρίδας μας, η αλλοίωση του Ελληνικού ντόπιου πληθυσμού και ο ακρωτηριασμός της Ελλάδος σε Μακεδονία και Θράκη, μέσω της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, οι οποίες θεωρούνται περιορισμένο τμήμα του εθνικού εδάφους του κράτους, όπου τα εμπορεύματα που διακινούνται είναι αντικείμενα πέρα από τα όρια του εθνικού τελωνειακού εδάφους και, ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται στον κοινό τελωνειακό έλεγχο και την φορολογία.
    Με άλλα λόγια, η Ε.Ο.Ζ. είναι μία εδαφική περιοχή, στην οποία ισχύει η αρχή της εξωεδαφικής φορολογίας (taxation extraterritoriality), όπου οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από τις τράπεζες, θα στερήσουν από τον Λαό όλη την περιουσία του, με αποτέλεσμα τα παιδιά του να ξυπνήσουν μια μέρα άστεγα.
    Οι ΕΟΖ χαρακτηρίζονται στο σύνολό τους από διαφορετικό φορολογικό, εργασιακό και διοικητικό καθεστώς, σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, σκανδαλωδώς χαμηλή εταιρική φορολογία, επιδοτήσεις επενδυτικών εγχειρημάτων, ειδικά τελωνειακά καθεστώτα, περιορισμό ή κατάργηση των επιβαρύνσεων των εργοδοτών, χαλάρωση των κανονισμών ασφάλειας στο χώρο εργασίας, αποδυνάμωση των περιβαλλοντικών κανονισμών, απαγόρευση του συνδικαλισμού, κατάργηση κάθε είδους συλλογικών διαπραγματεύσεων, περαιτέρω μείωση του μισθού των εργαζόμενων και απορύθμιση των κανόνων της εργασίας… ΟΛΑ για την κονόμα των μεγαλοκαρχαριών, δηλαδή …
    Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς, αξιοποιούν την φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν καθόλου φόρους. Η χαμηλή έως ανύπαρκτη διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδενικό.
    Υπάρχουν δύο τύποι Ε.Ο.Ζ. : η μακράς χρονικής διάρκειας και η σύντομης τοιαύτης. Εάν η συμφωνία (της δημιουργίας ΕΟΖ) είναι κατάκτηση διαρκείας, αποτελεί περίπτωση αποικιοποίησης και δημιουργίας προτεκτοράτου. Εάν η συμφωνία προβλέπει σύντομη αποχώρηση του «επιδρομέα-επενδυτή» (δηλ. σε τακτό χρονικό διάστημα), αποτελεί περίπτωση λεηλασίας (μιάς αρπαχτής !!!) του οικονομικού-κοινωνικού πλούτου της χώρας υποδοχής.
    Αυτός, λοιπόν, είναι ο λόγος που κουβαλάνε τους λαθρομετανάστες στις εδαφικές περιοχές στις οποίες έχουν συμφωνήσει, τα πολιτικά ανδρείκελα, την δημιουργία Ε.Ο.Ζ., διότι θα χρειασθούν φθηνά εργατικά χέρια για τις επιχειρήσεις των εγχωρίων και ξένων μεγαλοεπενδυτών, οι οποίοι, αφού ρουφήξουν το αίμα των εργατών, θα αναχωρήσουν “γι΄άλλη γη γι΄άλλα μέρη”, αφήνοντάς μας εδώ “αμανάτι”, όλους τους -ανέργους πλέον- λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα έχουν Ελληνοποιηθεί, θα έχουν αποκτήσει ίσα δικαιώματα με τον γηγενή πληθυσμό και -σε αγαστή συνεργασία με τον γείτονα σουλτάνο- θα απαιτήσουν αυτονόμηση της περιοχής, ανεξαρτητοποίηση και αποκοπή από τον εθνικό κορμό της Ελλάδος … και σίγουρα θα το καταφέρουν, εφ΄όσον ο πληθυσμός τους θα υπερτερεί κατά πολύ των Ελλήνων της περιοχής …
    Αυτά είναι τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις των ανθελλήνων “ηγετών” μας, που ενεργούν πάντοτε δολίως, προς εξυπηρέτησιν οικονομικών συμφερόντων (δι΄εαυτούς και δια οικείους τους), εις βάρος των εθνικών συμφερόντων …
    Συνέλληνές μου, εάν δεν ξεσηκωθούμε, ΧΑΘΗΚΑΜΕ …
    Με το πρόσχημα ενός ιού (με ποσοστό θνητότητας μικρότερο της κοινής γρίπης, ήτοι 0,2% σε υπέργηρους ανθρώπους), μας κατατρομοκρατήσανε, μας φιμώσανε με τις μουσούδες / φίμωτρα, μας στερήσανε τις ελευθερίες μας, μας απαγόρευσαν τις συναθροίσεις, τις διαμαρτυρίες, τις αντιρρήσεις, κατέλυσαν το Σύνταγμα, κατήργησαν όλα τα δικαιώματά μας, με σκοπό την υποδούλωσή μας και τον αφανισμό μας …
    Ξεσηκωμός όλων μας, εδώ και τώρα …
    Οι πολιτικοί μας ταγοί ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ !!!
    ΕΛΕΟΣ μωρέεεεεεεεεεεεεεεε … Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ ότι κιοτέψαμε …

Comments are closed.