Δάκρυσε η εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε εφημερίδα της Αστόριας

Κοινοποίηση:
mitsotakis-kon

Tου Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Θέλεις η Μεγάλη Σαρακοστή, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επερχόμενη επισιτιστική κρίση, ένα θαύμα ήρθε να συγκλονίση το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ημάς Αστορίας. Φανατικός θεράπων της εφημερίδος (δεν λέμε όνομα για να μην κάνωμε διαφήμιση, δωρεάν) ο οποίος σε καθημερινή βάση φροντίζει την εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς πλησίασε για τον συνήθη καθαρισμό με κρασί και νερό, κατά τα Ορθόδοξα πρότυπα κι’όχι με Αζαξ όπως οι αναίσθητοι και οι αιρετικοί, διεπίστωσε ότι συμπυκνωμένα δάκρυα είχαν κατέλθει από τον δεξιό οφθαλμό του εικονιζομένου (ο αριστερός οφθαλμός έχει στερέψει).

Συγκλονισμένος, έθεσε τα δάχτυλα επί των τύπων των ήλων και αντελήφθη ότι τα δάκρυα ήταν ανάγλυφα, δεν επρόκειτο δηλαδή για μέρος της αγιογραφήσεως, υπήρχε δε ακόμη και σχετική υγρασία που φανέρωνε το πρόσφατον του συμβάντος. Πάραυτα ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον εκκλησιαστικό συντάκτη της εφημερίδος ο οποίος του είπε να καλέση αμέσως την αρχιεπισκοπή και να μην αφήση να πλησιάση κανείς το προσκύνημα!

Να σημειωθή ότι η εικόνα ευρίσκεται εντός περικαλούς παρεκκλησίου στο κτίριο της εφημερίδος και αναπαριστά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έφιππο να καρφώνη τον δράκο Κυριάκο Παπαχρόνη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τη δεκατία του ’80.

Λέγεται ότι ο αγιογράφος επηρρεάστηκε και από την ελληνική μυθολογία, καθώς ο εικονιζόμενος φέρνει στον νου τον Κρόνο που έτρωγε τα παιδιά του, εξ ού και η επιλογή Κυριάκου ως δράκου ενώ θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος. Χώρια που υπάρχει και φυσική ομοιότητα μεταξύ των δύο Κυριάκων ή δράκων εν προκειμένω. Αλλοι πάλι θεωρούν ότι ο δράκος θυμίζει …Σαμαρά!

Περισσότερα διαβάστε εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

  2. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ Μ’ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ……..

  3. ΧΑ ΧΑ Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ….

  4. γελανε και οι πετρες με τις μαλακιες σ’αυτον τον πλανητη

  5. χαχαχα μαλλον εκει που ειναι θυμήθηκε τα ντολμαδάκια της μαρικας

  6. Χαααα….χααα….κάθε πρωταπριλιά δακρύζει ο γρουσούζης…..

  7. ΑΧ ΑΧ ΒΑΧ ΑΧ ΒΑΧ…ΣΝΙΦ….ΣΝΙΦ…ΣΝΙΦ….ΚΛΑΨ …ΚΛΑΨ…ΚΛΑΨ…ΘΑΥΜΑ …ΘΑΥΜΑ!!!!!!…ΕΝΑΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΙΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ

  8. ΑΧ ΑΧ ΒΑΧ ΑΧ ΒΑΧ…ΣΝΙΦ….ΣΝΙΦ…ΣΝΙΦ….ΚΛΑΨ …ΚΛΑΨ…ΚΛΑΨ…ΘΑΥΜΑ …ΘΑΥΜΑ!!!!!!

Comments are closed.