ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ – “ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ” – “ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ” ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ

Κοινοποίηση:
ΓΑΖΑ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διαπιστώνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την επιδείνωση της κατάστασης στην Γάζα και διατάσσει το Ισραήλ να λάβει όλα τα μέτρα που διαθέτει για να προλάβει πράξεις γενοκτονίας στην Γάζα.

Το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις του δεν διαπράττουν γενοκτονία και να λάβει μέτρα για την βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Γάζα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι τουλάχιστον ορισμένα από τα δικαιώματα τα οποία επικαλείται η Νότια Αφρική είναι ευλογοφανή.

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι εμφανίζονται να αποτελούν προστατευόμενη ομάδα βάσει της Σύμβασης περί γενοκτονίας. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων της Γάζας να προστατευθούν από πράξεις γενοκτονίας.

«Το δικαστήριο έχει πλήρη επίγνωση της έκτασης της ανθρώπινης τραγωδίας που εκτυλίσσεται στην περιοχή και ανησυχεί βαθιά για τις συνεχιζόμενες απώλειες ζωών και τον ανθρώπινο πόνο», είπε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

«Χάγη και κουραφέξαλα», η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας
Στον απόηχο της προσφυγής της Νοτίου Αφρικής κατά του Ισραήλ για τη Γάζα, οι ισραηλινές αερογραμμές αναστέλλουν τα δρομολόγια προς Γιοχάνεσμπουργκ.

Παράλληλα, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ φάνηκε να χλευάζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που διέταξε σήμερα το Ισραήλ να αποτρέψει ενέργειες γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων και να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους αμάχους στη Γάζα.

«Χάγη και κουραφέξαλα», έγραψε ο υπουργός στο X, ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος που κάνει κάποιο σχόλιο μετά το τέλος της ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κατηγορία για γενοκτονία που εξακοντίστηκε κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι «εξωφρενική» και τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει ένα εγγενές δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του», τόνισε σε μια ανακοίνωση στα αγγλικά.

«Η αχρεία προσπάθεια να αρνηθεί κανείς στο Ισραήλ αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα είναι μια κατάφωρη διάκριση σε βάρος του εβραϊκού κράτους και δικαίως απορρίφθηκε», πρόσθεσε.

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρετίζει τα προσωρινά μέτρα
Το Ισραήλ πρέπει να αναφερθεί στο Δικαστήριο εντός ενός μηνός για τα μέτρα που λαμβάνει για να συμμορφωθεί με την εντολή.

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτισε τα προσωρινά μέτρα που διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ), δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μάλικι, καθώς η ανάγνωση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου στην υπόθεση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ, βρισκόταν σε εξέλιξη.

«Οι δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αξιολόγησαν τα γεγονότα και τη νομοθεσία, αποφάνθηκαν υπέρ του ανθρωπισμού και του διεθνούς δικαίου», τόνισε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Παλαιστίνη καλεί όλα τα κράτη να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα που διέταξε το Δικαστήριο θα εφαρμοστούν «συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της δύναμης κατοχής».

183 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 377 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι παραμένουν “εντατικές οι μάχες στην καρδιά του Khan Younis” στα νότια του θύλακα της Γάζας, με δυνάμεις να χτυπούν δεκάδες μαχητές της Χαμάς και υποδομές από αέρος και έδαφος. Επίσης πλήττονται στόχοι της Χαμάς στη βόρεια Γάζα και κατά μήκος της ακτογραμμής της.

Σε περισσότερους από τρεις μήνες πολέμου, ηεκτοπίστηκαν από τη Γάζα 1,9 εκατομμύρια Παλαιστινίοι και σκοτώθηκαν 26.083 σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Παλαιστίνη: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης συμβάλλει στην “απομόνωση” του Ισραήλ

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι μια σημαντική εξέλιξη που συμβάλλει στην απομόνωση του Ισραήλ και εκθέτει τα εγκλήματά του στη Γάζα, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

“Ζητάμε να αναγκαστεί η κατοχική δύναμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δικαστηρίου”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Δικαστηριο της Χαγης της πλακας , να κοιταξει λεει το Ισραηλ να μην κανει γενοκτονια την στιγμη που ηδη εχει σκοτωσει 26.000 γυναικοπαιδα!! Αν αυτη δεν ειναι γενοκτονια , η οποια συνεχιζεται , τοτε ποια ειναι;;;; Ολη η Ξευτιλισμενη Δυση τους χαιδευει!! Μονο τον Μιλοσεβιτς και τον Μπλαντιτς ηξεραν να στειλουν στη φυλακη στο παρελθον!! Τωρα ολοι βλεπουν τα εγκληματα που συντελουνται και σιωπουν!!! Ενταλμα συλληψης για τον Πουτιν ηξεραν να εκδοσουν οι αθλιοι υποκριτες!!! Οι πραξεις τους και η βουβαμαρα τους προκαλουν αηδια!!

    1. Μπραβο φιλε επιεσες τον τραγο απο τα κερατα .

  2. Αν ηταν πραγματικο δικαστηριο τους γκανκσερς του Τελ-αβιδ επρεπε να τους ηχαν στειλει στην στενη .

  3. Το αστειο ειναι οτι εκδοσανε ενταλμα συλληψις του Πουτιν,χα χα ,ελπιζω ο Πουτιν να σκουπισε τον πισινο του με αυτο !!

  4. Διεθνες δικαστηριο ΧΑ ΧΑΧΑ ,μεγαλη απατη .Μαιμου ,για αφελεις ,.με ¨”δικαστες “” της πλακας ,αχρηστους ,λαμογια ,πινασμενους ,που για ενα κομματι ψωμι πουλανε την μανα τους ,ουτε στα μπουρδε@α της φυλης δεν βρισκουν δουλεια !!!

  5. Δεν συμφωνώ με το Ισραήλ, είναι απάνθρωπα αποφασιστικό και εγωκεντρικο, δεν συμφωνώ με την Χαράς και με όλες τις εξτρεμιστικες οργανώσεις που τα διέπει κυρίως η τυφλή φανατιλα, αλλά και διαφωνώ κάθετα με την παρωδία της “Χάγης “, αυτοί δεν έχουν λόγο ύπαρξης, είναι πουλημένοι μέχρι το μεδουλι.

  6. Ο κούλης μας είναι υπέρ του ισραήλ, αυτό μετράει…

  7. Οι αμερικανοεβραιοι οτι γουσταρουν κανουνε! Πολεμικες εβραικες βιομηχανιες ειν αυτες! Σκοπος τους ειναι κ.Μπλινκεν μπας κι εχουμε και κανα εμφυλιο πολεμο μεταξυ των αραβων κστα το διαιρει και βασιλευε της καταποντιζομενης αμερικλανικης αυτοκρατοριας! Διαβασε και λιγη ιστορια για τις προηγουμενες αυτοκρατοριες δεν βλαπτει!

  8. NIKH ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!!! ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ=ΧΙΤΛΕΡ ΝΕΟΝΑΖΙ…Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ!!!

  9. Για πιο δικαστηριο της Χαγης ,αυτα ειναι παραρτηματα των αμερικανοεβραιων και Μοσσαντ και Σια ,Ξυπνατε !!!!

  10. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διατάζει…?
    Καλά & του χρόνου.

  11. Αφού το στηρίζουν. Όπλα δίνουν,βάσεις δίνουν,αυτοί σκοτώνουν αβέρτα,δεν ασχολείται κανείς. Όλη η δύση τους στηρίζει.

  12. Οι εβραιοι τα θελουν ολα για παρτι τους μποικοταζ με τους Χουθι στα συμφεροντα των Αιγυπτιων και ολου του κοσμου στιν διωρυγα του Σουεζ και στο περασμα του Αντεν ολοκαυτωμα Παλαιστηνιων και φυσικα η κατασκευη νεας Διωρυγας του Σουεζ που θα παιρνα απο τα εδαφοι της Γαζας

  13. Διεθνές δικαστήριο της μεροληψιας…που σκότωσε τον Μιλόσεβιτς και χαϊδεύει τον Νετανιαχου…

    Ας καταργηθει αφού το Ισραήλ το γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι….

    1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ…ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Comments are closed.