ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΘΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΙΔΙΩΤΩΝ

Κοινοποίηση:
νοσοκομειοο

Έρευνα της GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) καταγράφει την δυσαρέσκεια των πολιτών στην χώρα μας για τις υπηρεσίες στον χώρο της δημόσιας Υγείας. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τον Μάρτιο σε 1.108 άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Ερωτήθηκαν, επιπλέον, 720 γιατροί όλων των ειδικοτήτων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι μισοί σχεδόν Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Οι ιατρικές υπηρεσίες φθίνουν καθημερινά από την είσοδο ιδιωτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, την ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση και το γεγονός ότι οι πολίτες καλούνται πλέον να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν: αύξηση τιμής φαρμάκων, απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία κ.ά.).

Τα βασικά σημεία της έρευνας
Το 45,1% δεν είναι ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες Υγείας ούτε στο δημόσιο ούτε στο ιδιωτικό σύστημα (το 2023 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 31,2%). Ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 28,7% των πολιτών.
Το 48,3% των γιατρών αξιολογεί αρνητικά το σύστημα Υγείας (δημόσιο και ιδιωτικό). Το αντίστοιχο ποσοστό το 2023 ήταν 22,9%. Θετικά το αξιολογεί το 17,4%.
Το 56,9% δεν είναι ικανοποιημένο από τις παροχές στο ΕΣΥ έναντι 34,7% πέρυσι.
Το 91,1% είναι ικανοποιημένο από τους γιατρούς του ΕΣΥ
Το 75,4% είναι δυσαρεστημένο από την οργάνωση στις δομές Υγείας.
Το 65,2% επιλέγει να επισκεφτεί ιδιωτικά ιατρεία και όχι νοσοκομεία.
Οι αλλαγές στην Υγεία αντιμετωπίζονται από τους γιατρούς:

Θετικά σε ποσοστό 27,7% φέτος, έναντι 37,7% πέρυσι.
Αρνητικά αντιμετωπίζονται σε ποσοστό 50,4% φέτος, έναντι 34,9% πέρυσι.
Ζητήματα του ΕΣΥ

Υπέρ του να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα και να μη μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ τάσσονται το 78,5% του κοινού και το 90% των γιατρών.
Υπέρ της αύξησης μισθών των γιατρών ΕΣΥ στα επίπεδα του μέσου όρου των μισθών των γιατρών στην ΕΕ τάσσεται το 82,8% των πολιτών και το 91,6% των γιατρών.
Υπέρ της θέσπισης κινήτρων για την στελέχωση των άγονων και νησιωτικών περιοχών τάσσεται το 97,3% των πολιτών και του 96,4% των γιατρών.
Υπέρ της διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου από τους γιατρούς ΕΣΥ τάσσεται το 44,6% των πολιτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Δεν τον νοιαζει τον γεωργιαδη το οτι ο κοσμος εχει παραπονο απο το ΕΣΥ απο την στιγμη που κανενας δεν θα ειναι ευχαριστημενος θα ειναι ποιο ευκολο να γινει ιδιωτικη η υγεια.
    Εαν παρατηρησετε οποια αλλαγη γινεται σιγα σιγα! τα μετρα τα περνανε μουλωχτα…περασαν το χαρατσι στης εξετασεις μετα απο λιγο καιρο αυξησανε και τα φθηνα φαρμακα….και σιγουρα θα ερθει και κατι αλλο.

  2. Δολοφονίες των γιατρών στα νοσοκομεία στέλνουν ασθενείς στον τάφο τους μολύνουν τους καταστρέφουν τα νεφρά και το συκώτι φάρμακα δεν έχουν το μόνο που έχουν είναι όρους νερό και παυσίπονα τα υπόλοιπα φάρμακα τα φέρνουν οι ασθενείς έχουν ξεφτιλίσει το σύστημα υγείας σκότωσαν τη μάνα μου για μία εγχείρηση στο πόδι ,και αντί για κανονικά γράμματα της έβαλαν τελάκια από αυτά που καρφώνεις καρέκλες ,σας φαίνεται παράξενο ε κι όμως είναι αλήθεια .

  3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ή ΙΔΙΩΤΕΥΟΥΝ ….ΤΕΛΟΣ , END OF STORY
    ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ …

  4. Στέφανε η κατάντια πέρασε τα όρια.Ούτε Αιθιοπία να είμασταν.Επαιρνα μία θεραπεία με χάπια Lyrica 75 mg για ινομυαλγία και ο εξωτερικός κοινώς ιδιώτης γιατρός μου είπε δεν υπάρχει λόγος τώρα να τα πάρεις άλλο και έτσι τα έκοψα.Από την τελευταία συνταγή εξάμηνη αν δεν κάνω λάθος φυσικά πήρα τέσσερα κουτιά τα οποία δεν ήθελα πλέον.Λέω θα τα πάω στο νοσοκομείο να τα δώσω είναι αμαρτία είναι καινούρια κουτιά δεν θα τα πετάξω.Και όντως αυτό έκανα λοιπόν εχτές.Πήγα στο νοσοκομείο βρήκα μία γιατρό και την είπα γιατρέ μου η συνταγή αυτή κόπηκε νωρίτερα και έτσι αναγκάστηκα να πάρω τα κουτιά αυτά αλλά τώρα που δεν τα θέλω πια και τα έφερα σε εσάς.Και βλέπω ξαφνικά την γιατρό που δάκρυσε και μου είπε ούτε ο Θεός να σε έστελνε γίνονται και θαύματα τελικά δεν διαθέτουμε Lyrica να δώσουμε στους ασθενείς και με ευχαρίστησε τόσες φορές λες και την πήγα Στέφανε διαμάντια και θυσαυρους.Αυτό είναι το ΕΣΥ του πούστη γαμημένου Αδωνι την ώρα που πληρώνει δισεκατομμύρια φόρους ο Έλληνας πολίτης.Οι ασθενείς των νοσοκομείων στο έλεος της τύχης τους.

  5. μια κυβερνηση που εφερε την καταστροφη στο συστημα υγειας και σε ολοκληρη την χωρα . Αφησε ερμαιο απο αστυνομεση ,τις τραπεζες να ελενχουν τα παντα και ν υποβαθμιζουν την οικονομια τις χωρας .και τελος τωρα τα δηλητηρια που ψεκαζουν για να βγαλουν τον κοσμο και να ερημοποιησουν τη ελλαδα για τα συμφερωντα των θυσαυρων τις.

  6. αν οι Ελληνες θελουν να διώξουν / απαλλαγούν από την Πολιτικη Δικτατορία … πρέπει να μετέχουν έστω και στις χωρις ουσιαστικό νόημα ευρωεκλογές κ` να ψηφήσουν για τον τερματισμό της …!!!

  7. Απ’ τα φακελάκια και τους εκβιασμούς σε βάρος ασθενών φθίνουν οι υπηρεσίες υγείας, αλλά για κάποιο λόγο εσείς αναπαράγετε την κλάψα των Δ Υ. και βάζετε στον πάγο τα σοβαρά ζητήματα. Επίσης, οι υπηρεσίες υγείας φθίνουν όταν στην Ελλάδα έχει μαζευτεί όλο το κατακάθι των ψευτογιατρουδακίων από βουλγαρορουμανοϊταλίες με αγοραστά κωλόχαρτα με λεφτά του μπαμπά.

Leave a Response