ΔΗΛΩΣΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ: ΕΠΙΖΗΜΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ» – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΛΗΡΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση:
d6f1acf974a743bd94cd3699e3e5207f

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, την Κυριακή (26/05) χαρακτήρισε ως «επιζήμια» τη Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια αλλά τόνισε ότι «θα την τηρήσουμε», καθώς «δεν προβλέπεται η δυνατότητα μονομερούς καταγγελίας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε: «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Η ενέργεια των Σκοπίων ήταν μία κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από την άλλη, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία δεν υφίσταται. Μόλις υπάρξει νέα κυβέρνηση, θα προβούμε στα δέοντα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία κυρώθηκε από τα κοινοβούλια των δύο χωρών και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς. Ακόμη και αν υπάρχει η βούληση από τα Σκόπια ή την Ελλάδα να τροποποιήσουν τη Συνθήκη μονομερώς, δεν μπορεί να γίνει. Δεν προβλέπεται η δυνατότητα μονομερούς καταγγελίας».

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι προβλήματα τόσο πολιτικά, γεωπολιτικά όσο και τεχνικά. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία συνθήκη, η οποία προέβλεψε θέματα τα οποία έχουν κόστος για την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, ήταν μία Συμφωνία, η οποία τεχνικά, νομικά είχε σοβαρά προβλήματα τα οποία συν τω χρόνω ανακύπτουν. Για τον λόγο αυτό, από την αρχή είχαμε τοποθετηθεί, ότι η Συμφωνία αυτή είναι επιζήμια. Τη Συμφωνία αυτή θα την τηρήσουμε και θα μεριμνήσουμε για την πιστή της τήρηση».

«Η επόμενη μέρα της Παλαιστίνης δεν μπορεί να είναι η Χαμάς»
«Η εξωτερική πολιτική, η διεθνής διπλωματία είναι ένα σύνθετο αντικείμενο, το οποίο δεν χωρεί απλουστευτικές λύσεις», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και συμπλήρωσε: «Η λογική του μανιχαϊσμού, ότι υποστηρίζουμε φανατικά τη μία πλευρά, δεν μπορεί να βρίσκεται στο πεδίο της δικής μας αλληλεπίδρασης».

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε κριτική και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας: «Άκουσα με έκπληξη όσα είπε ο κ. Κασσελάκης για τη χαμάς, ότι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Η χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Η Χαμάς δεν ταυτίζεται με τον παλαιστινιακό λαό». Τόνισε, επίσης, ότι «θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να υπάρξει πολιτική λύση για να σταματήσει το αιματοκύλισμα», προσθέτοντας: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε την επόμενη μέρα της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού. Η επόμενη μέρα της Παλαιστίνης δεν μπορεί να είναι η Χαμάς. Δεν μπορεί επ’ ουδενί μέσα στη διακυβέρνηση της επόμενης μέρας να βρίσκονται τρομοκρατικά στοιχεία».

«Η Ελλάδα παραμένει πάντοτε προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο»
Αναφερόμενος στα θαλάσσια πάρκα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στηρίζεται σε αρχές τις οποίες δεν υιοθετούμε» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα παραμένει πάντοτε προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, δεν πρόκειται να αποκλείνουμε ποτέ από αυτό. Υποχρέωση της εκάστοτε διπλωματίας να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι με το Διεθνές Δίκαιο».

Με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού για την επιστράτευση, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «το παρακολουθούμε», σημειώνοντας, ωστόσο «δεν αξιολογώ ότι η κίνηση του Τούρκου Προέδρου να αναλάβει την ευθύνη για την κήρυξη εθνικής επιστράτευσης είναι κάτι που ασκεί άμεση επίδραση στην Ελλάδα, υπάρχουν συνταγματικά όρια και στην Τουρκία και οφείλει να τα παρακολουθεί». «Θα προχωρήσουμε σε μία απόπειρα ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή μας, η ειρηνική συνύπαρξη δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την ευημερία του λαού μας», πρόσθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Όταν μια συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα που κυβερνάς, κανείς ότι γίνεται για να διορθωθεί. Προ πάντων, όταν κάτι σαν αυτό δεν είχε την συγκατάθεση του λαού.

  2. Αυτός είναι ΔΟΥΛΟΣ…….κανονικός!!!
    Και με φωτογραφίες!!!

  3. Μην την ξαναβάλετε αυτή την φωτογραφία. Μου φέρνει αναγούλα.

  4. Οι προδότες αριστεροί τελείωσαν στη Μακεδονία το 2019 οι νεοπροδοτες ψευτοδεξιοι τελειώνουν το 2024 αν και έπρεπε πολύ πιο πριν…δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία Μακεδόνας να ψηφίσει τα προδοτικά κόμματα του δικτατορικού τόξου…μικρά κόμματα πατριωτικά κάποια στιγμή κάποιος αληθινός πατριώτης θα ξεπηδήσει μέσα από τον λαό για να ξαναδώσει όραμα στην Μεγάλη Ελλάδα….

  5. … το ύφος του κοστουμαρισμένου πίσω του: “τι γελοίος!”

  6. Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ
    Σιχάματα της κοινωνίας, απόβλητα της γης. Αλήτες. Αλλά δεν φταίτε εσεις, οι μακακες φταίνε που σας. ψηφίζουν. Οοολους.

  7. Και η λεζάντα που θα ταίριαζε κάτω από αυτή την φωτογραφία;
    “- Πολυχρονεμένε μου αφέντη!!!”

  8. Προδότες…. όλα τα άλλα είναι για τα μάτια του κόσμου

  9. Τα καθάρματα στο απόσπασμα. Προδότες ανθέλληνες.

  10. Αυτο το σιχαμερο σκουπιδι θα ειναι ο μελλοντικος προεδρος της νεας κλεφτοκρατιας Βλεπεις ο αρχαιοκαπηλος της κρητης θα κατακτηση την ευρωπη

  11. Στα τεσσερα παντου εν ονοματι του….διεθνους δικαιου των γενοκτονιων!
    Η Χαμας ειναι… τρομοκρατικη οργανωση, πες και τιποτα για τη Χεζμπολαχ ντε! Ευτυχως που στειλατε και…συλληπητηρια για την απωλεια του προεδρου του Ιραν! Τη διπλωματια σας μεσα, μετα σας φταιει ο Ερντοκλαν! Αντε γιουσουφια δοσιλογοι των φριτς και των αμερικλανων!

  12. Τι επιζήμια ρε προδότες,να την φερετε γοα ψήφιση κ μα την καταψηφισετε. Οι σκοπιανοι εχουν το προβλημα,οχι εμείς . Δημοκρατία των Σκοπίων κ τελειωσε το παραμυθακι πουλημενπι πολιτικοι.

  13. Ελα,ρε κοφτε το παραμυθι με την προδοσια,που πατε και ψηφιζετε τους πραγματικους προδοτες.Κανενας σας δεν ειχε δει στο εξωτερικο πρεσβειες και προξενεια με το σκετο “Μακεδονια”;΄Η μηπως ξερετε οτι δεν υπηρξε ποτε αρχαια μακεδονικη γλωσσα που σας εχουν κοροιδεψει οι πατριδοκαπηλοι;Το οτι οι αποπανω δεν εχουν καμμια σχεση με το Μακεδονικο Καρατος ακομη και στην μεγαλυτερη του εκταση(μονο καμμια 40αρια χλμ.νοτια τος) το ξερουν και οι κοτες.Οταν ομως κατι “πατριωτικες”κυβερνησεις και κατι “Εθναρχες” κανανε την παπια,οι 140+χωρες που την αναγνωρισαν σαν σκετη Μακεδονια,δεν φταινε και πολυ.

Comments are closed.