Γυναίκες από το Ιράν διαδήλωσαν στο Σύνταγμα – «Μας σκοτώνουν για τα μαλλιά μας», «Θέλουμε ελευθερία»

Κοινοποίηση:
syntagma-sygentrosi-amini

Περίπου 200 γυναίκες αλλά και άνδρες από το Ιράν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο της 20χρονης Μαχσά Αμινί από το θρησκευτικό καθεστώς της Τεχεράνης.

Οι γυναίκες και οι άνδρες από το Ιράν φώναξαν συνθήματα κατά του τυραννικού, όπως το αποκάλεσαν, καθεστώτος της χώρας τους. Δύο γυναίκες έκοψαν τα μαλλιά τους, τη στιγμή που άλλοι έκαιγαν ένα χιτζάμπ.

«Μας σκοτώνουν για τα μαλλιά μας!», φώναζε στα αγγλικά μία από τις γυναίκες, ενώ στα ελληνικά φώναξαν όλοι μαζί «ελευθερία» και «κάτω η δικτατορία». Ένας άνδρας από το πλήθος φέρεται να αυτοτραυματίστηκε, χτυπώντας το κεφάλι του.

BdSLIO16OKI syntagma-sygentrosi-amini

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗ ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗ ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Άλλη μία αυθόρμητη διαδήλωση που συμμετείχαν οι γνωστοί-άγνωστοι αντίφα και λοατκι ( αυτοί οι δύο πάνε χεράκι-χεράκι μαζί).
    Ένα περίεργο πράγμα όμως ρε παιδί μου, σε όποιες χώρες αντιστέκονται στην Αμερικανοσιωνιστική παγκόσμια επιβολή, γίνονται αυθόρμητες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

  2. Φανταστείτε όλες οι φυλές της Αθήνας να κάνουν κατάληψη του Συντάγματος.. Δεν φτάνουν 365 μέρες..

  3. Άλλος για Ελλαντα. Ο κάθε ένας που έχει πρόβλημα στην χώρα του μαζεύτηκε εδώ. Εμεις τι φταιμε. Θα εχουν σε λίγο και την ελληνική υπηκοότητα συν την περσική που κατέχουν. Και για να έχουμε ενα καλό ερώτημα αυτοί εδώ τι τρωνε? Δουλεύουν? Αμφιβάλω. Από τι μια τα επιδόματα πέφτουν από την σιχαμένη ελληνικη διοίκηση, απο την άλλη κατα καιρους ακούγονται κάτι συλλήψεις Ιρανών για διακίνηση….μπορει και να κάνω λάθος! Αχ! Ελλάδα πως σε κατάντησαν.

Comments are closed.