Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Δεν άφηναν τον πατέρα μου να τραγουδάει γιατί του έλεγαν ότι γκαρίζει

Κοινοποίηση:
bithikotsis

Στον αγαπημένο του πατέρα, Γρηγόρη και όσα βίωσε στις δυσκολίες της νύχτας αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε συνέντευξή του.

Ο πατέρας σου σου είχε πει αν είχε βιώσει κάτι δύσκολο στη νύχτα; Είχε συμβεί κάτι επικίνδυνο σε μαγαζί που δούλευε;
Αλίμονο αν δεν είχε βιώσει. Κατ’ αρχάς μέχρι να φτάσει στο σημείο ο Μπιθικώτσης να γίνει γνωστός και να αποκτήσει φήμη, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, γιατί ήταν μεν εξαιρετικός στο μπουζούκι – και συνθέτης -, αλλά δεν τον άφηναν να τραγουδάει γιατί του έλεγαν ότι γκαρίζει!

Οι ώρες εργασίας ήταν απάνθρωπες. Δηλαδή ανέβαιναν σε ένα πατάρι 7-8 η ώρα το βράδυ και κατέβαιναν στις 7-8 η ώρα το πρωί.

Είχε κινδυνέψει σοβαρά. Θυμάμαι, μου είχε διηγηθεί μια ιστορία ότι μπορούσε να ήταν νεκρός γιατί κάποιος θαμώνας σηκώθηκε από το τραπέζι και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα!

Από τύχη γλίτωσε ο πατέρας μου. Αυτά ήταν μέσα στην επικινδυνότητα της δουλειάς του, ειδικά εκεί λίγο πριν από το ’60.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΤΩΡΑ..Ο “ΣΕΡ” ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ..ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ..ΓΚΑΡΙΖΕ? ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο “ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ?? ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ???

  2. S I R !!!!!!! Α Ξ Ε Χ Α Σ Τ Ο Σ! !!!!! Αλλος γκαριζε και βελαζε σαν μοσχαρι, αυτο ειπε σε δισκογραφικη εταιρεια, ο Νίκανδρος Μηλιόπουλος.

Comments are closed.