Γουίλ Σμιθ: «Κοιτάζω στα μάτια ρατσιστές και δεν βλέπω νοημοσύνη» – Σκέφτεται «στροφή» στην πολιτική

Κοινοποίηση:
will_smith

Παραδέχεται πως είχε αισθανθεί υποχρεωμένος να αναλάβει αξίωμα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ – «Είναι μία σκληρή δουλειά», πρόσθεσε και ανέβαλε τα σχέδια του για το μέλλον
Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, μουσικός και ράπερ Γουίλ Σμιθ δήλωσε ότι ακόμη εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει κάποιο πολιτικό αξίωμα.

Ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος και στο παρελθόν εξέφρασε την πρόθεσή του να εισέλθει στην πολιτική, λέγοντας στο CBS Sunday Morning, το 2015 ότι αισθάνθηκε την υποχρέωση να διεκδικήσει αξίωμα για να αντιταχθεί στην αμφιλεγόμενη εκστρατεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το 2016 – αν και δεν υπήρξε τέτοια κίνηση από μέρους τελικά.

Σε νέα συνέντευξή του στο podcast Pod Save America, ο Γουίλ Σμιθ επανέφερε και πάλι την ιδέα της υποψηφιότητας -αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ενδεχόμενου χρονοδιαγράμματος.

«Νομίζω ότι προς το παρόν θα αφήσω λίγο να καθαριστεί το προεδρικό γραφείο των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, θα το σκεφτώ κάποια στιγμή» είπε ο Σμιθ, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν.

«Φυσικά και έχω άποψη. Είμαι αισιόδοξος, ελπίζω, πιστεύω στην κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και πιστεύω στη δυνατότητα της αρμονίας» συνέχισε.

«Θα επιτελέσω τον ρόλο μου, είτε παραμείνει καλλιτεχνικός είτε, σε κάποιο σημείο, τολμήσω να μπω στην πολιτική αρένα» ανέφερε.

Τον Αύγουστο του 2016 ο Σμιθ μίλησε για τις πολιτικές φιλοδοξίες του κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο «The Late Show» με τον Στίβεν Κόλμπερτ.

«Το σκέφτηκα, αλλά, ξέρετε, παρακολούθησαν τον Μπαράκ Ομπάμα τα τελευταία οκτώ χρόνια [και] αυτό είναι μια σκληρή δουλειά» είπε ο Σμιθ. «Σίγουρα είχα τη λαχτάρα. Έχω πολλές απόψεις και ιδέες και μερικές φορές ακούω τους ανθρώπους να λένε πράγματα στην τηλεόραση και θέλω απλώς να τα αντικρούσω» τόνισε.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι εμπειρίες του με τον ρατσισμό, την προκατάληψη και τις διακρίσεις διαμόρφωσαν την οπτική του για τον κόσμο.

Ο Γουίλ Σμιθ εξήγησε ότι άκουσε κατά πρόσωπο προσβλητικές λέξεις και ευτυχώς ποτέ από ένα έξυπνο άτομο. «Μεγάλωσα με την εντύπωση ότι οι ρατσιστές και ο ρατσισμός ήταν ανόητοι. Και ότι ήταν εύκολο να αποφευχθούν. Όποτε έχω κοιτάξει στα μάτια ρατσιστή δεν έχω δει κάτι που εκλαμβάνεται ως “νοημοσύνη”», σημείωσε.

«Λοιπόν, ξέρετε, καθώς μεγάλωνα και καθώς πήγα στο Χόλιγουντ άρχισα να βλέπω τις ιδέες του συστημικού φυλετικού ρατσισμού. Αλλά στον πυρήνα του. Παρατήρησα μια διαφορά μεταξύ άγνοιας και κακού. Ξέρετε, είναι ολόιδια. Όμως, η άγνοια, μπορεί να γίνει γνώση και το κακό είναι ένα πολύ πιο δύσκολο πρόβλημα» ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. είναι φανερή η καταπίεση που του ασκήθηκε, ήδη από την δεκαστια του 80, όταν είχε δικό του σήριαλ, στο οποίο έπαιζαν Μόνο μαύροι. πρέπει να έχει μαζέψει τουλάχιστον 1δις δολάρια από τις ηλιθιες ταινίες στις οποίες επιλέχθηκε με ρατσιστικά κριτήρια. σε όλες τις ταινίες του, όταν δεν σώζει τον κόσμο, είναι χαρισματικός και δίκαιος. Π.χ. την ταινια ΧΙΤΣ, υποδυεται έναν life coach, ο οποίος κατευθυνει χαζούς λευκούς στην κατάκτηση γυναικών, με εφόδιο την εμπειρία του και το αλάνθαστο ενστικτο του. φανταζομαι τις αντιδράσεις των δηθεν αντιρατσιστων και των φεμινιστριων, αν ο πρωταγωνιστης ήταν λευκος. μαύρα χάλια.

  2. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΟΛΟΡΑΤΣΙΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΥΤΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ

Comments are closed.