Γνωρίστε…τους εγκληματίες της Τσαμουριάς – Αλβανοί, οι καλύτεροι σύμμαχοι των Ναζί! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
tsamides1

Ο Ιστορικός-Συγγραφέας κ. ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΑΡΜΠΗΣ γράφει για τα εγκλήματα των Αλβανών Τσάμηδων, που συνεργάσθηκαν με τους Ναζί κατά των Ελλήνων.

– Το Σύμφωνο του Ε.Λ.Α.Σ. με το «Μακεδονικό Απελευθερωτικό Στρατό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταθέτει στο πόνημά του «The Eastern Question and the Italian Policy» ο εξαιρετικός ιστοριοδίφης Amadore Virgilio, «οι Αλβανοί (βόρειοι και νότιοι) είναι ο περισσότερο απομακρυσμένος λαός από οποιοδήποτε πολιτικό συναίσθημα ή τοποθέτηση, επειδή είναι με το μέρος του εκάστοτε εξουσιαστή του…».

Με βάση σωρεία ιστορικών δεδομένων είναι αναντίρρητο ότι η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των Αλβανών είχε υποδεχθεί με ενθουσιασμό και ανοικτές αγκάλες τα μελανοχιτωνικά στρατεύματα του «duce» Μπενίτο Μουσολίνι, όταν αποβιβάστηκαν στη χώρα τους στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας το 1939 (προκειμένου μετά από περίπου δεκαεννέα μήνες να εισβάλουν στην Ελλάδα των Γεωργίου Β’, Ιω. Μεταξά και Αλ. Παπάγου). Και ότι οι αλβανικές στρατιωτικές μονάδες συμπολέμησαν προθυμότατα με τους φασίστες εισβολείς κατά των Ελλήνων (αυθεντικών τότε…) μαχητών της Ηπείρου.

Αλλά όχι μόνο συμπολέμησαν: Κατά την αρθρογραφία της εφημερίδας «Giornale d’ Italia» (φύλλο της, της 31-10-1940) την πρώτη επίθεση κατά των υπερασπιστών της Ελληνικής γης διενήργησαν τμήματα της αλβανικής «Militia», ενώ άλλα από αυτά έπληξαν από τα νώτα (παλιά τους συνήθεια…) τις δυνάμεις μας που μάχονταν στα σύνορά μας, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 117 αξιωματικοί και στρατιώτες μας εξαιτίας τους…

megali-alvania-ethnikistes-servia-simaia-570-800x445

Επίσης οι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας μας (κατά την επίσημη απογραφή, που έλαβε χώρα το 1940, αυτοί ανέρχονταν σε 11.952 σε σύνολο 52.283 κατοίκων…), όταν η περιοχή αυτή περιήλθε αρχικά, για ελάχιστες ημέρες υπό ιταλοφασιστική κατοχή, ύψωσαν ιταλικές σημαίες (!) κακοποίησαν Έλληνες κατοίκους, κατέδωσαν άλλους που τους εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες οι εισβολείς (!) και λεηλάτησαν («παλιά μου τέχνη κόσκινο»…) εκατοντάδες καταστήματα και κατοικίες.

Στη συνέχεια μετά την ανακατάληψη της Θεσπρωτίας από το στρατό μας (Νοέμβριος 1940), οι Τσάμηδες πολέμησαν στο πλευρό των Ιταλών (που τους όπλισαν) και έπειτα διέφυγαν στην Αλβανία, μολονότι το (πάντοτε καλόπιστο ή αφελές…) ελληνικό κράτος είχε υιοθετήσει επί σειρά ετών μέτρα προστασίας της ασήμαντης μουσουλμανικής μειονότητας, που είχε απομείνει στην περιοχή μετά την απελευθέρωσή της (1913) από τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο. Και που την αποτελούσαν, ως επί το πλείστο, απόγονοι εξισλαμισμένων Ελλήνων, φορείς όμως αβυσσαλέου μίσους κατά των ακραιφνών τέκνων της Ελληνικής Φυλής (όπως είχε συμβεί και στην Κρήτη και Κύπρο…).

Μετά την (εξαιτίας) της Βέρμαχτ κατάληψη της Θεσπρωτίας από τους κοκορόφτερους του Μπενίτο, οι άθλιοι Τσάμηδες έγιναν τα κύρια όργανά τους για την καταδυνάστευση και εξόντωση του ελληνικού στοιχείου, ενώ με επιτροπή τους (ενδεκαμελή) αξίωσαν την προσάρτηση της στο ιταλικό «Imperio».

tsam

Αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτό: Κατέλαβαν τα δημόσια κτίρια, ύψωσαν σε αυτά ιταλικές και αλβανικές σημαίες και στις 19-9-1942 κατέσφαξαν στην Αγορά το νομάρχη και Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους.

Ακολούθησαν εκτελέσεις από μέρους τους ανδρών, κτηνώδης βιασμοί γυναικών και κοριτσιών και απαγωγές σε Αλβανία, παραδόσεις Ελλήνων πατριωτών στους Γερμανούς για εκτέλεση, πλιάτσικο στην Πλαταριά, στο Μαργαρίτ, στον Αργυρότοπο, στο Γραικοχώρι, στην Αγία Μαρίνα, στην Πέτσιανη.

Και όταν (Ιούλιος 1943) ανέλαβαν τα ηνία οι Γερμανοί, οι ντόπιοι Τσάμηδες αναδείχθηκαν σπουδαίοι συνεργάτες, καταδότες και εκτελεστές τους.

Φρόντισαν να ξεπεράσουν σε κτηνωδία και βαρβαρότητες τους ξένους κατακτητές, δολοφόνησαν 108 Έλληνες στην περιοχή Μαργαριτίου, βίασαν ανήλικα κορίτσια και παντρεμένες γυναίκες και άρπαξαν 22.000 αμνοερίφια. Με στολές πάντοτε και παντού γερμανικές…

Την ίδια και χειρότερη «τύχη» επιφύλαξαν εκείνα τα θηρία και στην περιφέρεια Παραμυθιάς: Ένοπλες συμμορίες τους περιέτρεχαν σε κωμοπόλεις και χωριά, πλιατσικολογούσαν, πυρπολούσαν, σκότωναν, βίαζαν έχοντας για αρχηγό τον κτηνίατρο Νούρι Ντίνο, ταγματάρχη του «Φασιστικού Αλβανικού Στρατού».

Οι ληστές, δολοφόνοι, βιαστές φορούσαν με καμάρι περιβραχιόνια με τη λέξη «TSAMIS» και δολοφόνησαν εκατοντάδες Έλληνες της Παραμυθιάς, της Βέλλιανης, του Καρυωτίου, του Προδρομίου…

Παρατίθεται στη συνέχεια πίνακας των κατά περιοχή φόνων, λεηλασιών, καταστροφών, που είχαν για δράστες τους ένστολους Τσάμηδες, οι απόγονοι των οποίων εμφανίζονται (θρασύτατα και προκλητικά) κάθε τόσο στο τηλεοπτικό προσκήνιο της εξουσίας Ράμα (παλαιότερα ήταν του Εμβέρ Χότζα, του Αλία, του Μπερίσα – όλοι οι χοίροι έχουν την ίδια όψη…), για να διεκδικήσουν επάνοδο (και «περιουσίες») στις περιοχές, όπου οι θηριώδεις και αιμοσταγείς πρόγονοί τους σκόρπισαν τον θάνατο, το πένθος, το σπαραγμό, τα δάκρυα, την απόγνωση.

Όλα τα σχετικά προκύπτουν από το ανεπίδεκτο αμφισβητήσεων και διαψεύσεων έργο «Les atrocites des quatres envahisseurs de la Grece» και από τη σχετική έκθεση του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Κιουσοπούλου.

– Περιοχή Θυάμιδας: Εκτέλεσαν 158 Έλληνες, πυρπόλησαν 240 οικίες, 1 ιερό ναό, 6 σχολεία και δύο κοινοτικά καταστήματα, ενώ άρπαξαν εμπορεύματα οικοσυσκευές, ζώα αξίας 28.000.000 δραχμών της εποχής…

– Περιοχή Παραμυθιάς: Εξόντωσαν 210 Έλληνες και Ελληνίδες, πυρπόλησαν 19 χωριά και πέντε ιερούς ορθόδοξους ναούς, ενώ λεηλάτησαν όλες ανεξαίρετα τις κατοικίες των δεκαεννέα χωριών…

– Περιοχή Πάργας: Δολοφόνησαν 612 Έλληνες, κατέστησαν ισόβια ανάπηρους άλλους 120, απήγαγαν 64 γυναίκες και κορίτσια (όλων ανεξαίρετα χάθηκαν τα ίχνη…) και πλιατσικολόγησαν είδη αξίας 250.000.000 δραχμών (!).

– Περιοχή Μαργαριτίου: Φόνευσαν 118 Έλληνες και Ελληνίδες, λεηλάτησαν τα καταστήματα και τις κατοικίες 29 χωριών, βίασαν δεκάδες έγγαμες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια και οικειοποιήθηκαν 22.000 τετράποδα…

Αυτά όσο είχαν «τις πλάτες» των ναζιστικών στρατευμάτων.

Όταν αυτά αποχώρησαν (Οκτώβριος 1944), οι Τσάμηδες που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου έσπευσαν να επιστρέψουν στην Αλβανία (σε λίγο μπολσεβικοσταλινική υπό το πέλμα του Εμβέρ Χότζα). Και κατά την (και πάλι επίσημη απογραφή του 1951), ο πληθυσμός της Θεσπρωτίας βρέθηκε μικρότερος κατά 6.987 άτομα.

Όταν τα εγκλήματα πολέμου εκδικάστηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο (Δωσίλογων) Ιωαννίνων, καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών (βαρυνόμενοι με κακουργήματα) 1.930 ανθρωπόμορφα θηρία τσάμικης καταγωγής.

Φυσικά, όλοι δικάστηκαν ερήμην: δεν εκτελέστηκε ούτε μία ποινή. Ούτε μία!

Στα χρόνια που ακολούθησαν βοήθησαν επί έτη τους Κρεμλινόδουλους συμμορίτες (με στρατόπεδα, πολεμοφόδια, άλλο υλικό, νοσηλεία, ελεύθερη διάβαση των συνόρων τους, όταν τους καταδιώκει ο Εθνικός Στρατός). Φυσικά το Μάιο 1944 υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας αρωγής και συνεργασίας με τον (υιοθετημένο από τους κουκουέδες του Ε.Λ.Α.Σ.) «Μακεδονικό Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό», τον οποίο συγκροτούσαν βουλγαρόφωνοι «διάκονοι» του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι (Στάλιν).

Το σύμφωνο όριζε τα ακόλουθα:

«Μακεδόνες και Αλβανοί της Νότιας Ηπείρου συναποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην ιμπεριαλιστική Ελλάδα.

Οι δυο μας λαοί (!) να ζούμε φιλειρηνικά (!) αιώνες και αιώνες στα μακεδονικά εδάφη και για να τερματίσουν την κατοχή της Ελλάδας πήραν την απόφαση να επιβεβαιωθεί πως το μακεδονικό κράτος που θα ιδρυθεί η αλβανική μειονότητα θα έχει δικαιώματα στον κρατικό του μηχανισμό.

Ο μακεδονικός και ο αλβανικός λαός, αποφασισμένοι να στηρίξουν τον αγώνα τους συμπεριλαμβανομένης και της ένοπλης δράσης, ενάντια στον ελληνικό ιμπεριαλισμό, και για αυτό:

– Προτρέπουν τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!) να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

– Καλούν όλους τους λαούς που αντιμάχονται τον ελληνικό ιμπεριαλισμό (!) να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο.

– Υποστηρίξτε τον αγώνα μας για τον τερματισμό της Ελληνικής κατοχής Μακεδονικών εδαφών.

– Κάτω ο Ελληνικός ιμπεριαλισμός!

– Τα πάντα για ελεύθερη και ανεξάρτητη Μακεδονία!».

Ασφαλώς και θα είχαν υπόψη τους τη συμφωνία αυτή οι σ. Τσίπρας, Κοτζιάς, Γαβρόγλου, Μπαλαούρας, Κατρούγκαλος, Τζανακόπουλος και λοιποί. Ασφαλώς!

Τώρα να είναι ήσυχοι οι … Σλαβομακεδόνες του Ζάεφ, που ζουν στη Μακεδονία ΜΑΣ: Τα κανόνισε να διδάσκονται η …«μακεδονική γλώσσα», επίσημη απογραφή 1921 «Βασιλείου Γιουγκοσλαβίας»: Μιλούσαν 40,2%, σερβικά 30,3%, κροατικά 8,5%, σλοβενικά και 1,5% σλοβενικές διαλέκτους. 4,3% Γερμανικά, 3,9% ουγγρικά, 3,7% αλβανικά, 1,9% ρουμανικά, 1,3% τουρκικά, 0,1% ιταλικά και 0,4% άλλες γλώσσες μακεδονικά 0.00000%.

ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΑΡΜΠΗΣ

τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου

πηγή:elthraki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ………ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ………..

Comments are closed.