Γλυφάδα: Συνελήφθη 52χρονος Αλβανός για ξέπλυμα χρήματος μετά από εμπόριο ναρκωτικών

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Συνελήφθη στη Γλυφάδα ένας 52χρονος Αλβανός με ελληνική υπηκοότητα, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς κατηγορείται ότι ήταν ο επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ολλανδία.

Μετά από πολλούς μήνες συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΟΔΕ και των αντίστοιχων Αρχών της Ολλανδίας, ο 52χρονος εντοπίστηκε στη Γλυφάδα.

Η εγκληματική οργάνωση, της οποίας κατηγορείται ότι είναι επικεφαλής, διακινούσε καθημερινά μεγάλα χρηματικά ποσά που λάμβανε από και εμπόριο ναρκωτικών, τα οποία σε 10 μήνες έφτασαν περίπου τα 250.000.000 ευρώ.

Η διακίνηση των χρημάτων γινόταν με κρυπτογραφημένες επικοινωνίες μέσω ενός «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος. Μετά από έρευνα στο σπίτι του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσά σε χαρτονομίσματα από διάφορες χώρες, όπως:

  • ευρώ,
  • δολάρια ΗΠΑ,
  • δολάρια Καναδά,
  • δολάρια Αυστραλίας,
  • ελβετικά φράγκα,
  • λίρες Τουρκίας,
  • Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και
  • Rand Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα του 52χρονου, εκ των οποίων το ένα το χρησιμοποιούσε για τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες και τη διακίνηση μέσω ειδικών εφαρμογών, ένα tablet, ένα CD και κάρτες SIM.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ:

«Κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα 52χρονος Έλληνας υπήκοος, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά , δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Τί μπιθέγκουρα και μαλακίες ρε κουμπάρε; Διαβάζεις και αναπαράγεις τις βλακείες που γράφονται στην wikipedia! Η χρήση ξένης λέξης, δεν συνεπάγεται ξενικότητα της έννοιας ή του πράγματος. Αυτό ισχύει και για τα ονόματα. Αλλιώς, όλοι οι κωλότουρκοι με το όνομα ομέρ, δηλαδή Όμηρος, θα πρέπει να θεωρούνται Έλληνες.
    Επίσης, πού το είδες γραμμένο ότι ήθελε κράτος με τους αλβανούς; Με Έλληνες Ιλλύριους ήθελε να συστήσουμε κράτος, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τους τουρκαλβανούς επί τουρκοκρατίας και κακώς-κάκιστα, επονομάστηκαν αρβανίτες, επειδή ήλθαν από τα αρχέγονα ελληνικά εδάφη της Ιλλυρίας, που από τους Ιταλούς ονομάστηκε Albania, από την λέξη Alba, η οποία σημαίνει ανατολή.
    Πραγματικά απορώ, πού βρίσκετε όλο αυτό το απόθεμα ανθελληνισμού και γράφετε ό,τι μισαλλόδοξο σας σερβίρουν οι αρουραίοι από τις στοές!

  2. Αγαπητέ “Γνωστης”, παραθέσατε σχόλια που προέρχονται αυτολεξεί από την βικιπαίδεια, δηλαδή την σκουπιδοθήκη των πληροφοριών.
    Ελάχιστα ονόματα έχουν προέλευση από την αρχαία ελληνική γλώσσα. Όλα τα άλλα, επιβλήθηκαν στους ηττημένους. Στα χρόνια της σκατο-ρωμαιοκρατίας, πολλά από αυτά απόκτησαν λατινική χροιά, π.χ. Κωνσταντίνος, Μαρίνος, Σακελλάριος, Νοταράς κτλ ενώ, η κωλο-τουρκοκρατία άφησε το ελεεινό και σκατένιο της κατάλοιπο με την επιβολή αμιγώς τουρκογενών ονομάτων π.χ. Καραμανλής (Καραμάν Αλή) Κουτσούμπα, αλβανικών ονομάτων π.χ. Τσίπρας, Πέτσας, Γκότσης, Τσάμης ή, σύνθετων ονομάτων με τουρκικό θέμα ή κατάληξη π.χ. Βαρουφάκης, Μπογιόπουλος, Μήτρογλου.
    Κάποιοι τα κράτησαν μέχρι σήμερα και τα καμαρώνουν. Τότε έγινε μια αρχή και ο Μέγας Θεόδωρος ήταν ένας από τους πρωτοπόρους που αποτίναξε το τουρκογενές όνομα, ο οποίος ουδέποτε έθεσε ζήτημα συνομοσπονδίας με τους Αλβανούς, αλλά με τους Αρβανίτες, τους καθαρότατους Έλληνες Ιλλύριους, που εκδιώχθησαν από τους σκατόψυχους τουρκο-αλβανούς.
    Παράκληση, μην ανατρέχετε στο google για όλα, ανοίξτε και κανένα βιβλίο.

  3. Παλιοτομαρα πολιτικαντηδες δεν αφησατε εγκληματια για εγκληματια που δεν τον Ελληνοποιησατε και ερχονται οι ανεγκεφαλοι ραγιαδες και σας δινουν 40% !!

  4. Πάλι αλβανός αποσχολεί; Γμώ το στανιό σας βρωμο πολιτικοί

  5. “Έλληνας υπήκοος, αλβανικής καταγωγής”
    Μεγάλε θεόδωρε Κολοκοτρώνη, σε παρακαλούμε, κάνε το αν θαύμα σου.

    1. Ο γεροθοδωρος που ήθελε να κάνει ελληνοαλβανικο κράτος λες? Που τα είχε συμφωνήσει όλα με τον βλαμη του λαλαιο αλη φαρμακη? Αμ μάλλον γιαυτόν λες,ο οποίος γερός είχε πάρει μαζί του και καποιες χιλιάδες αλβανους στην Ζάκυνθο και είχε όλες τις ευλογίες των Γάλλων αλλά χάλασε μετά την επέμβαση των Άγγλων που ήταν ενάντια στα συμφέροντα τους,εντωμεταξύ Τσεργκινης ήταν το επωνυμο του,το Κολοκοτρώνης ήταν η απόδοση στα ελληνικά του αρβανιτικου Μπιθεγκουρα που του κόλλησαν τα παλικάρια του,εκ του μπιθε(κωλος) και γκουρα(πέτρα,βραχος).

  6. όλοι αυτοί με τα πανάκριβα αμάξια στα νότια προάστια, που έχουν ξένες πινακίδες, τι είναι ; επιχειρηματίαι ;

Comments are closed.