Γκουτέρες: Διορισμός της Maria Ángela Holguin Cuéllar ως ειδικής απεσταλμένης για την Κύπρο

Κοινοποίηση:
Maria-Angela-Holguin-Cuellar

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε το διορισμό της Maria Ángela Holguin Cuéllar, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, ως προσωπικής του απεσταλμένης για την Κύπρο.

Η María Ángela Holguín Cuéllar θα εργαστεί εκ μέρους του Γκουτέρες για να «αναζητήσει κοινό έδαφος για την πορεία προς τα εμπρός» και θα λειτουργήσει ως σύμβουλος του επικεφαλής του ΟΗΕ για την Κύπρο, δήλωσε η βοηθός εκπρόσωπος του ΟΗΕ Stephanie Tremblay.

Ποια είναι

Η κ. Holguín, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, διαθέτει εκτεταμένη διπλωματική εμπειρία σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ άλλων ως Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας (2010-2018). Διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος του Προέδρου της Κολομβίας στις διαπραγματεύσεις για την ειρηνευτική διαδικασία της χώρας της στην Αβάνα της Κούβας (2015-2016) και ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Μεταπολίτευση (2017-2018). Στα προηγούμενα διπλωματικά της αξιώματα περιλαμβάνονται η θέση της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη, της Πρέσβειρας στη Βενεζουέλα και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Έμπαινα. Και ως Κολομβιανή, θα έχει ωραία κωλάρ@.

  2. Μάλιστα. Πάνε για επίλυση δύο κρατιδίων με Ομοσπονδιακή κυβέρνηση?
    Καλά μέχρι να τα “βρουν”, η Κύπρος ολόκληρη θα έχει κατακλυσθεί από Μουσουλμάνους επενδυτές, και οι ΕλληνοΚύπριοι θα είναι μειονότητα.
    Αυτά παθαίνεις όταν χαζολογάς για 50 χρόνια.

Comments are closed.