Γκαντεμόσαυρες Μητσοτάκηδες: 5 νεκροί. Δεν πρόλαβαν να ορκιστούν κι έφεραν την καταστροφή. Κρατικός μηχανισμός, υπάρχει εκεί πάνω, ρε λεβέντες;

Κοινοποίηση:
FOTO-XALKIDIKI-NEKROI

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν το βράδυ της Τετάρτης τη Χαλκιδική. Μια γυναίκα 54 ετών από την Ρουμανία έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια, όταν ξεκόλλησε μία υπαίθρια στέγη σε ταβέρνα και την καταπλάκωσε.

 Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη, καθώς από τον δυνατό αέρα ανατράπηκε τροχόσπιτο, που διέμενε το ζευγάρι. Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν εδώ και αρκετές ώρες περιοχές στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Update 12:20: 

Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στην Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκαν νεκροί καταπλακωμένοι από δέντρο το οποίο είχε πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, ένας 39χρονος Ρώσος τουρίστας και ο 2χρονος γιος του.

Νωρίτερα 


Σε τραγωδία εξελίσσονται οι σφοδρές καταιγίδες και η τροπική κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς στη Χαλκιδική- μέχρι στιγμής- υπάρχουν πληροφορίες ότι πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά σημεία.

Πιο συγκεκριμένα

—-Μια γυναίκα λέγεται ότι έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια. Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν το τροχόσπιτο στο οποίο διέμενε ένα ζευγάρι.
—Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στην Ποτίδαια Χαλκιδικής.

–Με πολύ ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από ισχυρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους υποχωρεί το κύμα του καύσωνα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας. Η Μακεδονία, η Θράκη και η Θεσσαλία έχουν δεχθεί τις πιο καταστροφικές καταιγίδες, με χαλάζι διαμέτρου πάνω από 5 εκ και ανέμους που ξεπέρασαν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

–Οι σφοδρές καταιγίδες πλήττουν από το μεσημέρι πολλές περιοχές της χώρας και τις επόμενες ώρες αναμένεται να πληγούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στη Λάρισα, τον Εβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας.

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΠΕ 

Τουλάχιστον τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ώρες τον νομό Χαλκιδικής. Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας, ενώ στη Σωζόπολη, του ίδιου δήμου, ανδρόγυνο αλλοδαπών τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα από ανατροπή τροχόσπιτου.

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν κι άλλα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε συνδρομή πυροσβεστικής και αστυνομίας. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι κατά την πτώση του στεγάστρου στα Νέα Πλάγια σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί θαμώνων του καταστήματος, ενώ σε ξενοδοχείο της Νέας Ποτίδαιας δένδρο καταπλάκωσε πατέρα και γιο, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την τύχη των δύο ανδρών. Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ξεχάσαμε την 1η μέρα γκαντεμο-τσίπρα 2015 με 2 νεκρους ελληνες πιλοτους f16 στην Ισπανία που έπεσε σε υπόστεγο στην απογείωση με καμιά 10αριά νεκρους συνολικα;

  2. Ξεχάσαμε την 1η μέρα γκαντεμο-τσίπρα 2015 με 2 νεκρους ελληνες πιλοτους f16 στην Ισπανία που έπεσε σε υπόστεγο στην απογείωση με καμιά 10αριά νεκρους συνολικα;

  3. Τα πιο πολλά θύματα, ήταν απο τις ”κατασκευές” των ”καταστημάτων” του κώλου! η λύση είναι σκληρή ”ξήλωμα όλων”, και καμία κυβέρνηση δεν την παίρνει!!! Αλλά όχι ακόμα δεν ορκίστηκε, να τον βαράνε, ήμαρτον με αυτούς τους ”Έλληνες”!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.