Γιώργος Προκοπίου – Ο εκλεκτός εφοπλιστής της Μαρέβας και συνδαιτυμόνας του Κούλη

Κοινοποίηση:
πΡΟΚΟΠΙΟΥ

Είναι ο πιο πολυβραβευμένος Έλληνας πλοιοκτήτης για το 2023, κάτι που δεν εντυπωσιάζει τους γνωρίζοντες το πολιτικό παρασκήνιο, αφού ο Γιώργος Προκοπίου ανήκει στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον κι όπως έχουμε αποκαλύψει, διατηρεί ακόμα πιο στενή σχέση με την Πολωνοεβραία πρώτη κυρία, τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η οποία Μαρέβα με τη σειρά της τον διατηρεί σταθερά στη λίστα των πιο επιθυμητών συνδαιτημόνων, στις βραδιές που κατά καιρούς οργανώνει στην οικία της, ή ακόμα και έξω από αυτήν.

Ο Γιώργος Προκοπίου, γνωστός στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, ήρθε στο προσκήνιο όταν αγόρασε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Έχει παραδοσιακές σχέσεις με την Κίνα. Από τους πρώτους Έλληνες πλοιοκτήτες που έκτισε πολλά πλοία στα κινεζικά ναυπηγεία και επωφελήθηκε από τις χρηματοδοτήσεις των κινεζικών τραπεζών. Ήταν ο μόνος πλοιοκτήτης που συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σημαντικό ταξίδι του στην
Κίνα. Βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου της Lloyd’s List με τις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, πίσω από την οικογένεια Αγγελικούση.

«Έφαγε» τον Μπερλουσκόνι
Ένας άνθρωπος που ερωτεύτηκε τη θάλασσα από μικρή ηλικία, άριστος ιστιοπλόος ο ίδιος, μεγαλώνοντας ασχολήθηκε τόσο με την οικογενειακή επιχείρηση, το real estate, όσο και με τη ναυτιλία. Πενήντα χρόνια μετά, ο κ. Προκοπίου θεωρείται ο Έλληνας ιδιώτης με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία, περισσότερα από 2.500 ακίνητα θρυλείται ότι του ανήκουν, ενώ και ο στόλος του αριθμεί 133 πλοία. Όσον αφορά τα ακίνητα, η πιο
διάσημη ιστορία αφορά την επικράτησή του έναντι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη Villa Christina, ένα κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής με θέα στο Πορτοφίνο, την οποία ο Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε έναντι 25 εκατ. ευρώ. Στη ναυτιλία, που όπως δηλώνει ο ίδιος είναι το χόμπι του, ξεκίνησε πριν από 52 χρόνια, αγοράζοντας το 33% ενός δεξαμενόπλοιου αξίας 10 εκατ. δολαρίων με φίλους, και σήμερα ελέγχει ένα στόλο 133 πλοίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Πως φαινονται ολοι αυτοι απο τα μουτρα.Θεε μου !

  2. δεν μοιαζει ελλην καθολου σιγουρα εβραιος

  3. Δυστυχως βρωμαει απι τη κορυφη μεχρι το πατο για τα “επιτευγματα” του! Μυριζει πετρελαιο η μου φαινεται? Μυριζει καταπατηση εκτασεων χωρων του τεως ανατολικου μπλοκ?

  4. Σιχαίνεται ο Κύριος τα εφοπλιστικά μιάσματα. Όταν θα πέσει η Πόρνη η Βαβυλώνα είναι το τέλος σας βδελύγματα του Σατανά.

    1. Όλοι δύο μέτρα γη θα πάρουμε! Και 500 καράβια ναχεις δε σε σώζει τίποτα! Όπως αναφέρει και το Ευαγγέλιο η βασιλιάς είσαι η απλός στρατιώτης στο ίδιο καταλήγεις!!!!

Comments are closed.