Για λίγο να πεθάνει ασθενής από το εμβόλιο AstraZeneca της Οξφόρδης. Αναστέλλεται η προώθηση. Κύριοι του υπ.Υγείας, πήγατε να μας σκοτώσετε;

Κοινοποίηση:
AstraZeneca-emvolio

Την προσωρινή αναστολή της έρευνας, που βρίσκεται στη Φάση 3, του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της εταιρείας, μετά την εμφάνιση υποψίας σοβαρής ανεπιθύμητης αντίδρασης σε έναν ασθενή, που συμμετείχε εθελοντικά στο πρόγραμμα, στη Βρετανία.

Ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca, δήλωσε ότι η «τυπική διαδικασία αναθεώρησης της εταιρείας προκάλεσε μια παύση στον εμβολιασμό για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας».

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αν και διευκρινίστηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς που παρουσίασε την αντίδραση στο εμβόλιο.

Ο εκπρόσωπος της AstraZeneca χαρακτήρισε την παύση της έρευνας ως «ρουτίνα δράσης που πρέπει να γίνεται όποτε υπάρχει δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές της έρευνας, διασφαλίζοντας ότι διατηρούμε την ακεραιότητα των δοκιμών». Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η εταιρεία «εργάζεται για να επισπεύσει την αναθεώρηση του μεμονωμένου συμβάντος για να ελαχιστοποιήσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα της δοκιμής».

Οι ερευνητές αναζητούν τώρα παρόμοιες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών, χτενίζοντας βάσεις δεδομένων που ελέγχθηκαν από το λεγόμενο Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας.

Η AstraZeneca ξεκίνησε τη δοκιμή της Φάσης 3 μόνο στις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου. Η αμερικανική δοκιμή διεξάγεται επί του παρόντος σε 62 ιστότοπους σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το clinicaltrials.gov, αν και ορισμένοι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την εγγραφή συμμετεχόντων. Οι δοκιμές Φάσης 2/3 ξεκίνησαν προηγουμένως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Επίσης, δεν ήταν σαφές σε ποια κλινική δοκιμή εμφανίστηκε η ανεπιθύμητη ενέργεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Εδώ θέλουν οι υπουργάρες και η κυβερνησάρα να μας καρφώσει αυτό το εμβόλιο σε κάνα δυο-τρεις μήνες από τώρα. Ούτε τεστ πέρασε το εμβόλιο,ούτε έχει ελέγχει,αλλά εδώ η κυβερνησάρα διατάζει να το κάνουμε υποχρεωτικά όλοι. Όσοι διαφωνούν τρώνε κρατικό bullying ως αντιεμβολιαστές,αντικοινωνικοί,σκουπίδια κλπ που δεν πρέπει να έχουν κανένα δικαίωμα.

  2. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΝΤΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΤΕ ΚΟΥΛΗ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ

  3. Μάλλον ψόφησε και μας το κρύβουν… Να παει εθελοντής ο Ευαγγελάτος, η γυναίκα του, και ο χαρδαλιας που θέλουν το καλό μας… Και η κεραμεως….

  4. . Ένα fast-tract εμβόλιο που παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί νέων τεχνικών, πιθανόν παραβαίνει όρους ασφαλείας για μελέτες σε ανθρώπους. Και ζητά ή Ευρωπαϊκή Ένωση από κάθε κράτος να συμφωνήσει το ανώτατο όριο αποζημιώσεων για τυχόν “κρυφά ελαττώματα” σε βάθος χρόνου και για περίπτωση παρενεργειών που δεν θα έχουν εντοπισθεί από τις κλινικές δοκιμές !

  5. Που είναι οι εμβολιασμενοι; γτ εμείς οι ψεκασμενοι είπαμε μόνο νεκροί θα κάνουμε εμβόλιο χωρίς έλεγχο σε παρενεργειες τουλάχιστον 10τιας…τα λεφτά κουλή που είναι; θα δώσεις κάνα εφαπαξ καμία σύνταξη στους γέρους που πεθαίνουν από πείνα και δούλεψαν 40 χρόνια; Α ναι όχι.. Γτ έχουν πεθάνει και 290 ήδη από κορώνα..

    1. Μεγαλε, 290 λενε ΜΕ κορωνα, οχι απο κορωνα. Εχει διαφορα. Αν βαλεις και την επιστημονικη αθλιοτητα του τεστ, γιατι περι αυτου προκειται για οσους μπρουν να το ψαξουν ή αναλυσουν και ακουσουν τους εγκριτους επιστημονες , οχι μονο τωρα αλλα εδω και δεκαετιες ( οπως και για τον υποτιθεμενο αναποδεικτο ιο του εητζ ) , το 94% εκπτωση στους θανατους που εκανε η αμερικη προσφατα, δεν φαινεται οι λυσασμενοι να βρουν κορονο θανατους να ανακοινωσουν εκπτωσουλες..
      Ακουνε τον αποδεδεγμενο αχρηστο σε προηγουμενες ανακοινωμενες “πανδημιες” του ιμπεριαλ college …

      Ε πως, ειχε καποιος αμφιβολια για οσα οι μετριοπαθεις επιστημονες προειδοποιουσαν περι εμβολιου για κατι μαλιστα που ΔΕΝ μπορουν να αποδειξουν την μοριακη του παθογενεια και οτι αυτο συνεπαγεται?
      Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμυδια για τους λογους που επιμεναν καποιοι ? ΣΣΣ συνομωσιολογια, δεν ειναι παντα γατα, μπορει να ειναι και τρελος ληστης ορειβατης που νιαουριζει..
      ΟΧΙ ΦΙΛΕ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

Comments are closed.