Για γέλια και για κλάματα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια με λ@θρομετανάστες στην Μόρια

Κοινοποίηση:
Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου, 2019

«Οι τραγικές εικόνες που εκτυλίσσονται σήμερα στη Μόρια, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται σε πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης κάνοντας χρήση χημικών ακόμα και ενάντια σε ανήλικα παιδιά, είναι απόρροια της πλήρους ανευθυνότητας με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ακόμα: «Με την ψηφοθηρική εκμετάλλευση του προσφυγικού προεκλογικά, τις ανεύθυνες εξαγγελίες για άμεση λύση, τη διολίσθηση σε μία μισαλλόδοξη και ρατσιστική ρητορική που δηλητηρίασε τις τοπικές κοινωνίες. Την κατάργηση και επανίδρυση του αρμόδιου υπουργείου και τη συνεχή εναλλαγή συντονιστών. Την εξάντληση τελικά της πολιτικής της σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε το προσφυγικό σε αδιέξοδο.

Η κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, αλλά και σε πολλά ακόμη προσφυγικά κέντρα, είναι, κυριολεκτικά, τραγική. Δυστυχώς ακόμη και μετά από επτά μήνες λαθών, που στοιχίζουν ακριβά τόσο στους πρόσφυγες και του μετανάστες, όσο και στις τοπικές κοινωνίες και διασύρει τη χώρα διεθνώς.

Αντί να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός σοβαρού σχεδίου διαχείρισης, η κυβέρνηση συνεχίζει να τροφοδοτεί την ελληνική κοινωνία με ακροδεξιό λαϊκισμό, που περιλαμβάνει από φαιδρότητες όπως τα πλωτά φράγματα μέχρι την ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αντί να διεθνοποιήσει το ζήτημα και να καλέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, δηλώνει ευθαρσώς ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα νέα κέντρα – φυλακές που σχεδιάζουν θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα σημερινά επεισόδια. Οφείλει να αποκαταστήσει τις συνθήκες διαβίωσης στα προσφυγικά κέντρα και να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Άνοιξε τον δρόμο ο βρωμοΣυριζα,τα έκανε σκατα,ο Κούλης πλατσουριζει σε αυτά τα σκατα και βγήκε ο να μην χαρακτηρίσω γιατί και λίγο θα είναι (προσβάλλονται οι λέξεις, μάλλον οι βρισιές θα έπρεπε να αντικατασταθούν με το όνομα Τσίπρα,Α έκανες Τσίπρα…Τι Τσίπρας είσαι μωρέ αδερφάκι μου…Τσιμπα ένα Τσίπρα.. και τα λοιπά) να μας πει τι; ότι φταίει η τωρινή κυβέρνηση; είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.Και τα λέει όπως τον συμφέρει, προπαγανδιστικά.Να ξεσηκωθούν μετά οργανώσεις για δικαιώματα των παιδιών κ.τ.λ.Που τα είδες τα παιδιά ρε καραγκιόζη;

  2. Αγαπητέ Στέφανε,

    Τι Εμετική Ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Είναι Αυτή ρε Παιδιά; ΔΕΝ Έχουν Ίχνος Ντροπής, Αξιοπρέπειας και Εθνικής Συνείδησης ( Κακώς Κάνω Βέβαια και Μιλώ για Εθνική Συνείδηση, Διότι για το ΣΥΡΙΖΑ Είναι μία Έννοια Άγνωστη );

    Για τις Τραγικές Εικόνες που Εκτυλίσσονται Σήμερα στη Μόρια, που Αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, Πρώτα και Κύρια Ευθύνη Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και Βεβαίως και η ΝΔ Έχει τις Δικές της Ευθύνες, Συνεχίζοντας την Ίδια Εγκληματική Πολιτική,

    Κοιτάξτε την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλώντας Έτσι Απλά, Ότι οι Δυνάμεις των ΜΑΤ Επιτίθενται σε Πρόσφυγες που Διαμαρτύρονται για τις Συνθήκες Διαβίωσης Κάνοντας Χρήση Χημικών Ακόμα και Ενάντια σε Ανήλικα Παιδιά. Εμείς Είδαμε Βίντεο από τη Μόρια, Όπου τα ΜΑΤ Απάντησαν με Χημικά στις Επιθέσεις των Λαθρο-Μεταναστών. Και ΔΕΝ Πρόκειται Καθόλου για Ανήλικα Παιδιά, Αλλά οι Περισσότεροι Είναι Άτομα Ηλικίας από 20 έως 30 Ετών.

    Θέλει Πολύ Θράσος να Κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ, για Πλήρη Ανευθυνότητα, για Ένα Πρόβλημα που ο ΣΥΡΙΖΑ Δημιούργησε στη Χώρα. Η Χώρα Διασύρεται Διεθνώς με τη Διαχείριση στο Λαθρο-Μεταναστευτικό από το 2015, με την Πολιτική Ανοικτών Συνόρων που Επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Κάνει Λόγο για Σοβαρό Σχέδιο Διαχείρισης του Λαθρο-Μεταναστευτικού. Να Γελάσουμε ή να Κλάψουμε, Ότι Προτιμάτε. Το Σοβαρό Σχέδιο Διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ, Είναι η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Όπως Προτείνει στο Τέλος της Ανακοίνωσής του, Δηλαδή Αποσυμφόρηση των Νησιών ( Εννοώντας τη Μεταφορά στην Ενδοχώρα, που ΔΕΝ το Λέει Ευθέως, Όμως Ξεκάθαρα Αυτό Εννοεί ), και Όσοι Λαθρο-Μετανάστες θα Έρχονται, θα Μεταφέρονται στα Κέντρα Υποδοχής και Έπειτα από Λίγο Διάστημα και Αυτοί στην Ενδοχώρα, και Αυτός ο Φαύλος Κύκλος θα Συνεχίζεται έως ότου η Ελλάδα Μετατραπεί σε Μία ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΧΩΡΑ..

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Κάνει Λόγο για Ακροδεξιό Λαικισμό, Σύμφωνα με την Προσφιλή Θέση της Αριστεράς, Όποιος ΔΕΝ Συμφωνεί με την Αριστερά, Είναι Ακροδεξιός και Φασίστας, Μιλώντας για Φαιδρότητες Αναφορικά με το Μέτρο με τα Πλωτά Φράγματα ( Όπου Αυτό το Μέτρο, εάν Υιοθετηθεί Όπως Πρέπει και Όχι με την Προχειρότητα που Ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, θα Συμβάλλει στη Διακοπή των Λαθρο-Μεταναστευτικών Ροών από την Τουρκία ) και Καλλιέργεια Ξενοφοβίας και Ρατσισμού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Κάνει Λόγο για Διεθνοποίηση του Ζητήματος και Ανάληψη Ευθυνών από την Ευρώπη. Τι Λένε ρε Παιδιά οι Άνθρωποι; Η Ευρώπη Έχει Πει σε Όλους τους Τόνους, ΡΗΤΩΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ τη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, Κλείνοντας τα Σύνορα το 2015. Επομένως, για Ποιά Διεθνοποίηση του Ζητήματος Κάνει Λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Στο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ Αρέσουν τα Κλειστά Κέντρα Κράτησης, που Πράγματι και Αυτό Είναι Ένα Καλό Μέτρο και θα Οδηγήσει Αποτρεπτικά για την Άφιξη Λαθρο-Μεταναστών, Όταν Γνωρίζουν ότι επί της Ουσίας θα Είναι σαν ΦΥΛΑΚΗ και ΔΕΝ θα Μπορούν να Κυκλοφορούν Ελεύθεροι. Δηλαδή, τι Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, να Κυκλοφορούν Όλοι Αυτοί Ελεύθεροι, να Λεηλατούν τις Περιουσίες των Ελλήνων, να Προκαλούν Ζημιές και να ΜΗΝ Τιμωρούνται;

    Και αν Παρατηρήσετε, Συνέχεια Κάνει Λόγο για Πρόσφυγες, Προσφυγικά Κέντρα, Πρσφυγικό Ζήτημα. Έως Σήμερα Όμως, Κανένα Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κόμμα, ΔΕΝ Έχει Δώσει μία Εξήγηση για Ποιό Λόγο Θεωρεί τους Λαθρο-Μετανάστες ως Πρόσφυγες, Αφού ΔΕΝ Προέρχονται από Καμία Εμπόλεμη Ζώνη. Για παράδειγμα, το ΠΑΚΙΣΤΑΝ, το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, η ΑΛΓΕΡΙΑ, η ΣΟΜΑΛΙΑ, η ΝΙΓΗΡΙΑ, η ΤΥΝΗΣΙΑ, το ΜΑΡΟΚΟ ΔΕΝ Έχουν Καμία Απολύτως Εμπόλεμη Κατάσταση.

    Παιδιά, Αυτές οι Εικόνες που Είδαμε Σήμερα στη Μόρια, ΔΕΝ Συμβαίνουν σε Καμία Χώρα της Ευρώπης. Αν Τολμούσαν να Είχαν Κάνει οι Λαθρο-Μετανάστες ( εάν Κυκολοφορούσαν Ελεύθεροι ) Αυτά τα Πράγματα, θα Έτρωγαν Πολύ Ξύλο από τις Αστυνομικές Δυνάμεις. Όμως στις Ευρωπαικές Χώρες, οι Λαθρο-Μετανάστες Διαμένουν σε ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ και ΔΕΝ Κυκλοφορούν Ελεύθεροι, Όπως Ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Συνεχίζει να Προσπαθεί να Περάσει την Άποψη στην Ελληνική Κοινωνία, ότι οι Λαθρο-Μετανάστες Είναι Όλοι Πρόσφυγες, Απελπισμένοι, Κατατρεγμένοι και Χρειάζονται την Αλληλεγγύη των Ελλήνων. ΔΕΝ Βλέπει τις Αντιδράσεις σε Όλη την Ελλάδα, είτε Μιλούμε για τα Νησιά, είτε για την Ενδοχώρα, και ότι Μιλάει για Κάτι το Οποίο ΔΕΝ Γίνεται Πιστευτό από τους ΈΛΛΗΝΕΣ Πολίτες, Όπως και από την Ευρώπη Γενικότερα; Με Απλά Λόγια, η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ Περνάει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  3. ποια ανηλικα παιδια και που@#ες μπλε .,.,.

    ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ .,.,.

    500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΣΛΑΜΟΕΙΔΗ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ (δυστυχισμενα ανηλικα ηλικιας απο 25-30 ετων ) ΥΠΟΚΕΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΜΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕ .,.,

    ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΕς ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗς ΔΕΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ …υΠΗΡΞΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ …

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩς ….ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕς ΒΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΞΕΝΙΚΗΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙς .,.,.

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΠΛΩΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ

  4. Μιλάνε οι επαγγελματίες ξεφτίλες, γιά τούς ερασιτέχνες ξεφτίλες, που κάνουν τά ίδια μέ αυτούς αλλά μέ άλλη “ιδεολογία”!…
    Επι τέλους κάποιος Έλληνας αξιωματικός, έστω καί λοχίας, νά βάλει τά πράγματα στην σωστή τους θέση.
    [Ο Αμίν Νταντά τής Ουγκάντα νομίζω λοχίας ήταν, καί τούς είχε βάλει όλους νά τού γλύφουν τίς πατούσες!!!]

  5. Μιλάμε για μελλοντικους ψηφοφόρους.Μαζι με τους Βρωμα

  6. ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ, ΣΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΣΕ ΛΕΣΒΙΕΣ, ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙ . ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ.

  7. δεν ειναι προσφυγες…τελεια.
    πεφτει πολυ γελιο με την ανακοινωση σας
    ..ποιοι ;;;εσεις;;;γραφετε αυτα;;;
    χααχαχαχαχαχα
    χαχαχαχαχαχαχα

Comments are closed.