Γιατρός λέει γιατί δεν πρέπει ποτέ να τις κρατάμε μέσα μας, αλλά να τις αμολάμε αμέσως [BINTEO]

Κοινοποίηση:
KOS

Ένας γιατρός έχει γίνει viral στα social media χάρη στις ιατρικές συμβουλές που δίνει στα κοινωνικά δίκτυα. Στο τελευταίο του βίντεο ο Δρ Καράν Ραγκαρτζάν εξηγεί γιατί δεν πρέπει ποτέ να κρατάμε τα αέρια μέσα μας.
Σύμφωνα με τον Δρ Καράν, ένας άνθρωπος πέρδεται κατά μέσο όρο 14 φορές την ημέρα. «Κι αν κάποιος λέει ότι δεν [κλάνει], τότε λέει ψέματα» λέει ο επιστήμονας.
Όπως αναφέρει, εάν κάποιος κρατάει μέσα του τα αέρια, τότε ίσως έχει πολύ αηδιαστικές συνέπειες.
«Εάν κρατήσεις μια πορδή για πολύ μέσα σου, μπορεί να απορροφηθεί ξανά μέσα στην κυκλοφορία του αίματος και να βγει έξω με την εκπνοή» λέει ο γιατρός.

Κάτι που δεν ακούγεται και πολύ ωραίο, δεν νομίζετε;
Κι αν έχει ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα αέρια αυτά κάνουν τόσο εντυπωσιακό θόρυβο, ο Δρ Καράν είναι πρόθυμος να απαντήσει σ’ αυτή σας την απορία.
«Ο θόρυβος της πορδής είναι ένας συνδυασμός του πρωκτικού σφικτήρα που δονείται και των οπισθίων που πάλλονται χτυπώντας μεταξύ τους» αναφέρει ο γιατρός.
«Η ταχύτητα του αέρα και το πόσο σφιχτός είναι ο πρωκτός είναι που καθορίζουν τον ήχο» συνεχίζει ο επιστήμονας.
«Το 75% αυτών των αερίων παράγονται από βακτήρια στο παχύ έντερο, με τον μέσο ημερήσιο όγκο τους να είναι αρκετός για να φουσκώσουν ένα μεσαίο μπαλόνι» αναφέρει ο Δρ Καράν.

«Το χωνεμένο φαγητό καταναλώνεται από βακτήρια που παράγουν στη διαδικασία μικροσκοπικές κλανιές που συσσωρεύονται και καταλήγουν να γίνουν μια από τις συνηθισμένες πορδές σας» εξηγεί ο γιατρός.
«Το υπόλοιπο 25% είναι αέρας που έχουμε καταπιεί, αλλά δεν ρευόμαστε και αέρια από την κυκλοφορία του αίματος» συνεχίζει ο Δρ Καράν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον επιστήμονα, το 99% των αερίων είναι άοσμα, αλλά το 1% που τα κάνει να μυρίζουν άσχημα είναι πτητικές ενώσεις που περιέχουν θείο, όπως το υδρόθειο, αναφέρει ο γιατρός.
Το βίντεο ανέβηκε στο TikTok κι έγινε viral στη στιγμή, με τους περισσότερους χρήστες να το έχουν λατρέψει και κάποιοι να παραδέχονται ότι τους έκανε να “κλάψουν” από τα γέλια.
Δείτε το βίντεο:

@dr.karanrReply to @mrgreentee #schoolwithdrkaran #learnontiktok #CinderellaMovie #funfacts♬ original sound – Dr Karan Raj

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αναγαγαμε την κλανιά σε επιστήμη. Άλλο επίπεδο σου λέω !

  2. ρε το κλασιμο ειναι υγεια αλλα μονο για αυτον που κλανει αχαχαχαχα ρε κλανετε αφοβα εκτος αν ειστε αδερφες και δεν ακουγεσται ποτε οποτε εκει μας κλανετε αβερτα( παλιοπθστες ακομα και κει ρε)

Comments are closed.