Γιατί οι άνθρωποι τρίβουν τα πόδια τους πριν κοιμηθούν

Κοινοποίηση:
ποδι

Ο καθένας έχει τη δική του ρουτίνα ύπνου, η οποία για ορισμένα άτομα περιλαμβάνει το τρίψιμο των ποδιών τους όταν ξαπλώνουν για να κοιμηθούν. Πολλοί μάλιστα δεν έχουν παρατηρήσει ποτέ ότι το κάνουν αυτό ενώ κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει.

Η συζήτηση ξεκίνησε στο Reddit, όταν ένας χρήστης είπε: «Είμαι περίεργος να μάθω αν και κάποιος άλλος αισθάνεται ηρεμία όταν τρίβει τα πόδια του το ένα με το άλλο; Νιώθω ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς να το κάνω τα βράδια πριν κοιμηθώ. Νομίζω ότι είναι όταν έχω πάρα πολλή ενέργεια. Μου αρέσει. Απλά πρέπει να φαίνεται πολύ αστείο σε έναν τρίτο».

Όπως φαίνεται, η ρυθμική κίνηση των ποδιών, η οποία ονομάζεται και «cricketing» ή «cricket feet», βοηθάει ένα άτομο να απελευθερώσει το άγχος του πριν αποκοιμηθεί, όπως αποκάλυψε ο Lee Phillips, ψυχοθεραπευτής και πιστοποιημένος θεραπευτής σεξ και ζευγαριών στο έγκυρο περιοδικό Health: «Cricket feet ή cricketing αποκαλείται η επαναλαμβανόμενη σωματική κίνηση του τρίψιμο του ενός ποδιού πάνω στο άλλο, συχνά όταν κάποιος προσπαθεί να αποκοιμηθεί».

Η ορολογία αυτή (cricketing) προέρχεται από το cricket, που σημαίνει γρύλος, του οποίου η εν λόγω κίνηση είναι χαρακτηριστική. Σύμφωνα με τον Lee Phillips, τα άτομα που έχουν νευροαποκλίνουσες διαταραχές όπως ο αυτισμός και η ΔΕΠΥ είναι πιο πιθανό να τρίβουν τα πόδια τους πριν κοιμηθούν τη νύχτα. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει οποιοδήποτε άτομο από το να βρίσκει χαλάρωση στην εν λόγω τακτική.

Πολλοί ήταν οι χρήστες του Reddit που ταυτίστηκαν με την πρακτική. Ένας είπε: «Το κάνω από μικρός! Κοιμάμαι και ξυπνάω τρίβοντας τα πόδια!». Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Δεν τρίβω τα πόδια μου αλλά τα δάχτυλα των ποδιών μου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στο προξενείο νέας Υόρκης της Ελλάδας σήμερα γράφτηκαν πάλι για την ιθαγένεια Χιλ πιναλεων μη Έλληνες για να πάρουν ελληνική ταυτότητα φυσικά η δικηγόρος της φτωχολογιας τα έκανε αυτα Μαρια Μάρκου δεν σε έχουν Ανάγκη εδώ είσαι Αλβανός από την στιγμή που θέλουν δίγλωσα σχολεία κλπ το δούλεμα τους δεν πάει άλλο πλέον έχουν από 100 χρόνια Αμερική κσι εινσι ακόμη πιναλεον δεν είναι ικανή να στείλουν ούτε φανταρο κλπ η μόνη είναι αλλαγή θρησκεία για να,σε υπολογίσουν όλοι αυτοί δεν εινσι Έλληνες μήπως πρεπι να γίνουμε Τούρκοι Καθολικοί άσε να δούμε ποιος θα βγει νέος παπάς και πως θα τραβήξει

  2. Στο προξενείο νέας Υόρκης της Ελλάδας σήμερα γράφτηκαν πάλι για την ιθαγένεια Χιλ πιναλεων μη Έλληνες για να πάρουν ελληνική ταυτότητα φυσικά η δικηγόρος της φτωχολογιας τα έκανε αυτα Μαρια Μάρκου δεν σε έχουν Ανάγκη εδώ είσαι Αλβανός από την στιγμή που θέλουν δίγλωσα σχολεία κλπ

Comments are closed.