Γιατί διαβάζουμε και λέμε Ανέκδοτα;

Κοινοποίηση:
ligotero-agchos-perissotero-gelio-

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει πόσο απολαυστικό είναι να ακούμε και να διαβάζουμε ανέκδοτα. Σε κάθε παρέα, σε κάθε συζήτηση, η παρένθεση με ένα ανέκδοτο είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Αλλά γιατί είναι αυτό τόσο δημοφιλές;

Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ανέκδοτα συνήθως είναι αστεία και χαριτωμένα, και μας κάνουν να γελάμε, ανεβάζοντας τη διάθεσή μας. Μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ανέκδοτα μας βοηθούν να ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα και τις πιέσεις της ζωής.

Πέρα από αυτά τα απλά αιτήματα, οι άνθρωποι είναι πολύ περίεργοι και ψάχνουν συνεχώς για κάτι καινούριο, κάτι που θα τους κρατήσει απασχολημένους και θα τους δώσει μια ιδέα για να συζητήσουν. Τα ανέκδοτα είναι μια τέτοια πηγή. Στην πραγματικότητα, τα ανέκδοτα είναι συχνά αφορμή για περαιτέρω συζήτηση ή ακόμα και για ιστορίες που είχαν ξεχαστεί.

Σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος αρνητισμό και πολιτική ορθότητα, τα ανέκδοτα μας δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε το σοβαρό και να απολαύσουμε μια καλή, παραδοσιακή πλευρά της ζωής.

Συνοψίζοντας λοιπόν, διαβάζουμε ανέκδοτα γιατί μας κάνουν να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, να νιώθουμε καλύτερα και να δώσουμε στο μυαλό μας κάτι ελαφρύ και ευχάριστο για να διατηρήσουμε μια θετική στάση ζωής. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να μην τα διαβάζουμε συνεχώς και να μην απολαμβάνουμε τα ανέκδοτα στη ζωή μας!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response