Γιατί έσφαξε τους Εβραίους στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης;

Κοινοποίηση:
1

Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!

Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν.
Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες.
Όταν τον Σεπτέμβριο του 1821 οι Έλληνες κατέλαβαν την Τριπολιτσά, ο
Κολοκοτρώνης και τα παλληκάρια του έσφαξαν 5.000 Εβραίους! Ο Πιερόν καταφεύγει στον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ για να μας δώσει μια εικόνα
της σφαγής: Οι χριστιανοί σφάζανε μέχρι και τα ζώα των Εβραίων! Γράφει ο αυτόπτης μάρτυς Μαξίμ Ρεμπό: “Συχνά ένας Έλληνας που πάει να μαχαιρώσει έναν Μουσουλμάνο, τον παρατάει για να σκοτώσει έναν Εβραίο. Οι Ισραηλίτες της Τριπολιτσάς θανατώθηκαν όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς στην πυρά, εξαιτίας του μεγάλου μίσους που έτρεφαν γι’ αυτούς οι Έλληνες, μετά τις φρικαλεότητες που είχαν διαπράξει οι Εβραίοι της Κωνσταντινούπολης εναντίον των Χριστιανών της Πόλης και πάνω στο σώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου”!
Φάτε Ελληνες το κρέας των δεσποτάδων σας…
Έχει σημασία πώς εξηγούν οι ίδιοι οι Εβραίοι τον φοβερό Αντισημιτισμό που έδιεξαν οι Έλληνες το 1821. Κατ’αρχάς υπήρχε το παραδοσιακό Χριστιανικό μίσος απέναντι στον “θεοκτόνο” Λαό των Εβραίων που σταύρωσε τον Χριστό. Το μίσος αυτό ενισχύθηκε από μια σειρά ανθελληνικών ενεργειών του περιουσίου Λαού: Στην Κορώνη οι Εβραίοι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επίσκοπο Γρηγόριο, που είχαν πιάσει όμηρο, πετούσαν τα κομμάτια και φώναζαν στους Έλληνες να φάνε κρέας! Λίγο μετά οι Εβραίοι έκαναν το ίδιο με τον διάκονο του δεσπότη και έναν παπά: Τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο.
Όταν οι Έλληνες επιτέθηκαν εναντίον του Ναυπλίου, οι Εβραίοι βασάνισαν έναν Έλληνα μαχητή που μια οβίδα κανονιού του είχε σπάσει το πόδι. Οι Έλληνες έτρεφαν μίσος προς τους Εβραίους, διότι ενώ αυτοί πολεμούσαν για την Λευτεριά τους, οι Εβραίοι πολεμούσαν για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Υπενθυμίζω ότι όλα τα παραπάνω τα γράφουν στα βιβλία τους που μνημονεύσαμε στην αρχή, οι δύο κορυφαίοι Εβραίοι ιστορικοί Μερνάρ Πιερόν και Μαρκ Μαζάουερ. Βεβαίως, επιχειρούν να δικαιολογήσουν την συνεργασία των Εβραίων με τους Τούρκους μέσω του Ταλμούδ, που τους πρόσταζε ότι ο Νόμος του Κράτους είναι και ο δικός σας Νόμος!
Λόγω των Εβραίων απέτυχε η επανάσταση στην Μακεδονία!
Ωστόσο, το πιο συγκλονιστικό στοιχείο που ομολογούν οι ίδοι οι Εβραίοι αλλά ουδέποτε θα καταγράψει στο βιβλίο Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση είναι άλλο: Τόσο ο Μαζάουερ όσο και ο Πιερόν (σελ 32-34) αποδέχονται ότι η ελληνική Επανάσταση στην Μακεδονία απέτυχε εξ αιτίας των Εβραίων! Οι τούρκοι, οι Εβραίοι και οι Λεβαντίνοι της Θεσσαλονίκης συμμάχησαν και κατέστειλαν την εξέγερση των Χριστιανών σε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Σαρανταδύο ελληνικά χωριά κάηκαν, όλοι σχεδόν οι άνδρες εσφάγησαν και τα γυναικόπεδα φυλακίστηκαν. Ακόμη και ο Εβραιόφιλος Γάλλος περιηγητής Πουκεβίλ παραδέχεται ότι “στα γεγονότα αυτά συνέδραμαν εξαιρετικώς οι Εβραίοι”
Μετά από όλα αυτά ήταν φυσικό οι Έλληνες της Μακεδονίας να στραφούν με μίσος εναντίον των Εβραίων, τους οποίους σε λίγο έπαψαν να προστατεύουν και οι Οθωμανικές Αρχές. Σύμφωνα με την λαϊκή δοξασία, οι Εβραίοι εθεωρούντο πλούσιοι και οι Έλληνες τους συνελάμβαναν για να ζητήσουν λύτρα. Όταν αυτά δεν καταβάλλονται, τους ξυλοκοπούν και τουςλιθοβολούν μέχρι θανάτου. Όταν το 1825 ο Ιμπραήμ ήλθε στην Ελλάδα και άρχισε να σπέρνει τον τρόμο, οι Εβραίοι ανάσαναν. Όταν έπεσε το 1826 το Μεσολόγγι, οι Εβραίοι πανηγύριζαν!
Δεν μας παίρνει ο χώρος να καταγράψουμε όλη την κόντρα Ελλήνων και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821. Θα αναφέρουμε μόνο τον ύπουλο ρόλο των Εβραίων χρηματιστών του Λονδίνου στα δάνεια που συνήψε το 1824 με την Αγγλία το υπο σύστασιν ελληνικό Κράτος (σελ. 34 του βιβλίου του Πιερόν)
Κοντολογίς: Ό,τι και να λένε η Ρεπούση, ο Λιάκος, Γιαννουλόπουλος και ο Αλαβάνος, έλληνες και εβραίοι μισούνται θανάσιμα εδώ και 22 αιώνες τουλάχιστον. Ο ρόλος των Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 ήταν βαθύτατα ανθελληνικός και δικαίως ο Κολοκοτρώνης τους κατέσφαξε τον Σεπτέμβρη του 1821 στην Τριπολιτσά. Αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι Εβραίοι ιστορικοί, αλλά το αρνούνται οι Έλληνες που γράφουν τα σημερινά σχολικά βιβλία Ιστορίας.
Γι αυτό και το 1821 έχει περιοριστεί σε δύο-τρεις σελίδες στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Τα παιδιά δεν πρέπει ούτε να υποψιαστούν το προαιώνιο μίσος μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων, για να μην γίνουν Εθνικιστές και ενοχληθεί το Διεθνές Εβραϊκό Λόμπυ που χρηματοδοτεί την έκδοση των σχολικών μας βιβλίων εδώ και λίγα χρόνια.

πηγή πληροφοριών: autochthonesellhnes.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Είναι τραβηγμένο οτι σφάκτηκαν οι Εβραίοι στην Τριπολιτσά. Κάποιοι σφάκτηκαν σαν Τούρκοι και όχι γιατί ήταν Εβραίοι. Κάποιοι επέζησαν! Χαρακτηριστικό ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΟΥΡΛΑ. Μιλάω σοβαρότατα! Η οικογένεια Μπουρλά ήταν Εβραίοι της Τριπολιτσας και τους άφησαν οι Μανιάτες να διαφύγουν το ’21. Πουλάγανε μπαρούτι στους Μανιάτες που το έπαιρναν απο τα Κύθηρα.
    Οι υπόλοιποι που νόμισαν οτι θα γλιτώσουν, ταμπουρώθηκαν εντός της Τριπολιτσάς και σφάκτηκαν πάνω στο χαμό αφού ήταν και φανατικοί φιλότουρκοι.

  2. Η σφαγή τής Χίου τό 1822
    Χίος.Εβραίοι δουλέμποροι πούλησαν 60.000 χιλιάδες Χιώτες ώς σκλάβους.
    Ο Ολλανδός διπλομάτης στήν Κωνσταντινούπολη Gaspar Testa.
    Τό πιό σπαρακτικό θέαμα είναι τά σκλαβωμένα γυναικόπαιδα πού έφεραν από τή Χίο.Αγόρια καί κορίτσια σέρνονται στούς δρόμους δεμένα τό ένα μέ τό άλλο καί οδηγούνται στά σκλαβοπάζαρα”.
    Γερμανική εφημερίδα Allgemeine Zeitung
    Δημοσίευμα από τήν Χίο.
    “Μικρά παιδιά κάτω των εφτά ετών πού ήταν ακατάλληλα γιά τό εμπόριο δένονταν καί ρίχνονταν στή θάλασσα”.
    Τέτοιους Εβραίους έσφαξε Ο Γέρος τού Μωριά.Εκείνοι πού λοιδορούν τόα αθάνατο στρατηλάτη πρέπει νά πλένουν τό βρωμοστομά τούς μέ καυστική σόδα.
    Γιάννης Λάκων

  3. Στην Πελοπόννησο το 1821 κατοικούσαν περίπου 5000 Ισραηλίτες, τους οποίους είχαν φέρει οι Τούρκοι από Ισπανία και Πορτογαλία, και τους οποίους είχαν εγκαταστήσει σε διάφορες ελληνικές πόλεις ως συμμάχους και πράκτορες τους.
    Το 1821 οι 2.500 κατοικούσαν στον Μυστρά, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μωρέως. Άμα τη εκρήξει της Εθνεγερσίας άπαντες οι Εβραίοι της Πελοποννήσου έτρεξαν να προστατευτούν στα πεντάμετρα τείχη της Τριπόλεως, διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο των Τούρκων μετά το 1650. Γνώριζαν τι τους περίμενε.Ήσαν εκτός από φοροεισπράκτορες του σουλτάνου κατ΄επάγγελμα βασανισταί και δήμιοι των Ελλήνων.
    Tον Απρίλιο το 1821 μόλις μαθεύτηκε η εκτέλεση του πατριάρχου Γρηγορίου και η περιφορά του σεπτού σκηνώματος του ανά τας ρύμας της Πόλεως από Εβραίους, άπαντες οι Ιουδαίοι κάτοικοι της Ναυπάκτου και Βραχωρίου (Αγρίνιο) κατεσφάγησαν.

  4. Ολα σχεδόν τά ευρωπαικά κράτη έχουν κυβερνητικούς εντεταλμένους υπαλλήλους γιά τήν καταπολέμηση τού αντισημιτισμού.Καταπολεμούν τά συπτώματα καί δέν εξετάζουν ποτέ τίς αιτίες.Φυσικά έχουν τούς λόγους τους διότι θά γινει καταφάνερο ότι η βασική αιτία τού αντησημιτισμού είναι οί ίδιοι οί Εβραίοι.Παραδείγματος χάρη η επίθεση κατά τού Στέφανου Χίου καί τής εφημερίδας “Μακελειό”.
    Γιάννης Λάκων

  5. Τους300 Εβραίους πολιτικούς πράκτορες της Βουλής ποιος θα τους αφανίσει 🤪??????

  6. Το δημοσίευμα στηρίζεται σε στοιχεία και εγώ θέλω να προσθέσω και περισσότερα κατά των Εβραίων που ζούσαν τότε μαζί μας. Τέτοια είναι η εκτέλεση του αγίου Κοσμά του Αιτωλού από τους Τουρκαλβανούς με τη βοήθεια και την επιχορήγηση των Εβραίων της Ηπείρου, οι οποίοι δεν ήθελαν να μιλά γιά την τήρηση της αργίας της Κυριακής και υπέρ της εργασίας το Σάββατο που ήταν η δική τους αργία, Αρκετοί νεομάρτυρες και κυρίως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος ο Ε’ έχουν υποφέρει από τους Οθωμανούς με δική τους βοήθεια, προδοσία και επιχορήγηση.
    Όμως, ακόμα και από τα πρώτα συντάγματα του Αγώνα, τα επαναστατικά και κυρίως από το 1843 και μετά, αναγνωρίστηκε η προστασία των κατοίκων της χώρας που δεν ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι. Και μέσα σ’ αυτούς, περιέχονταν οι Εβραίοι. Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες πάντα ένιωθαν καχυποψία γι’ αυτούς, όπως και γιά τους Ρωμαιοκαθολικούς. Όμως, τα τελευταία 200 χρόνια, όλες αυτές οι θλιβερές συνέπειες της μακραίωνης συμβίωσής μας μ’ αυτούς κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ξεχάστηκαν λόγω και της γενοκτονίας που υπέστησαν από τις δυνάμεις του Άξονα στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
    Από εκεί και πέρα, δεν μπορούν να εξηγηθούν στη σύγχρονη εποχή ο φθόνος, ο φόβος και η δυσπιστία που δείχνουν κάποιοι Έλληνες γι’ αυτούς, ειδικά μάλιστα όταν προοδεύουν περισσότερο από τα δικά μας παιδιά. Είναι κοινό μυστικό, ότι οι περισσότεροι ούτε εργάτες είναι, ούτε αγρότες και ούτε περιθωριακά στοιχεία. Οι περισσότεροι είναι μορφωμένοι περισσότερο από το δικό μας μέσον όρο, καθηγητές πανεπιστημίου όπως ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, γιατροί, μάνατζερς, μηχανικοί και δικηγόροι. Αν τα δικά μας παιδιά θέλουν να προοδεύσουν, ας στρωθούν κάτω να διαβάσουν και όχι να τρέχουν από την εφηβεία τους στα ραντεβού, στις πορείες, στις κόντρες με τα μηχανάκια και στα σπασίματα.
    Τέλος, επειδή σήμερα είναι εχθροί των Οθωμανών, ισχύει το “ο εχθρός του εχθρού μου είναι ή πρέπει να είναι φίλος μου” κι ας είναι προαιώνιος εχθρός μου.

    1. Τα δικα μας Παιδια, σπουδαζουν, προοδευουν και μεταναστευουν, εξ’ αιτιας των Σιωνιστων – Ναζι! Επισης! Εχθροι, Εβραιοι και Τουρκοι! Πολυ χιουμορ, εχεις! Μ’ εκανες και γελασα! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂!!!

  7. Δεν υπάρχει προαιώνιο μίσος εβραίων-Ελλήνων!!! Υπάρχει προαιώνιο μίσος των σιωνιστών εναντίον των Ελλήνων!!! Μην μπερδεύετε τους εβραίους (που σαν λαός είναι φιλέλληνες) με τους σιωνιστές που μισούν και τους Έλληνες αλλά και τους φιλέλληνες εβραίους. Όταν οι μακαββαίοι εισέβαλαν στη Ιερουσαλήμ, δεν έσφαξαν μόνο τους Έλληνες της πόλης, αλλά (κυρίως) και τους φιλέλληνες εβραίους (ελληνίζοντες), ακόμη και μέσα στον ναό και επάνω στον βωμό!!! Βέβαια αυτό θυμίζει ανθρωποθυσίες, αλλά κανείς δεν λέει τίποτα… Πάντως και σήμερα ο λαός είναι φιλέλληνες και οι σιωνιστές παραμένουν μισέλληνες, άσχετα αν λόγω ερντογάν, αναγκάζονται να συνεργάζονται μαζί μας. Γιαυτό μην γενικεύετε. Δηλαδή όλοι οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες, επειδή κάποιοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή κρατικοδίαιτοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα;;; σίγουρα όχι!!!

  8. Σημερα που μιλαμε τα βιβλια των παιδιων μας που πηγαινουν σχολειο δημοτικο γυμνασιο και λυκειο ακουστε ακουστε εχει αναλαβη το κοστος των βιβλιων οι ισραηλιτική κοινοτητα στην ελλαδα και χρηματοδοτή το κοστος παραγωγης και τους καθηγητες που τα γραφουν τυπου ρεπουση.απο κει και μετα καταλαβαινεται για τα τοσα ανθελινικα που γραφουν τα βιβλια των παιδιων μας.Οι ρατσα αυτη των αθρωπων ειναι διαβολικη μας πολεμουν στο υπογάστριω μας που ειναι οι ελληνικη νεολαια μας και οι εβραικες ελληνικες κυβερνισης το σιγοντάρουν.

  9. Το ιδιο θα γίνει και με τα πακιστανα αμα βοηθεισουν τον μεμετη οταν ξεκινήσουμε πόλεμο μαζι του, αφου τον υποστηριζουν

  10. Γιατί είχε κάτω από τη φουστανέλα 14kg α******

  11. Μου κανει απιστευτη εντυπωση που σε μια τοσο ευρεως επισκεψιμη ειδησιογραφικη σελιδα παρουσιαζεται μια ιστορικη αληθεια, που θα κρατα αιωνια, και που ειδικα στις δεκαετιες που ζουμε ειναι παντελως απαγορευμενη…!!!!!! Βεβαια ισως να παιζει και ρολο η “κοντρα” που εχει ξεσπασει μεταξυ εβραικων φαρμακοβιομηχανιων και Μακελειου.
    Παντως τετοιες αληθειες που εχουν να κανουν με την εβραικη φυλη, το προαιωνιο αδυσωπητο μισος που εχουν για τον Ελληνισμο και τα εγκληματα που εχουν διαπραξει ενεντιων του, και συνεχιζουν ακαταπαυστα να κανουν, ειναι κατι που ειναι υποχρεωση μας να τα γνωριζουμε ολοι. Ειναι υποχρεωση να τα βγαζουμε στην επιφανεια και οχι να τα θαβουμε οσο πιο βαθεια γινεται, και αν βεβαιως ειμαστε Ελληνες.

Comments are closed.