Γιατί; Ξέρουν κάτι; Ισραήλ: Μικρό ποσοστό του πληθυσμού επιθυμεί άμεσο εμβολιασμό

Κοινοποίηση:
11

To 63% των Ισραηλινών σχεδιάζουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού αλλά μόνο το 24% θα το κάνουν αμέσως, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Ynet News.

H έρευνα διαπίστωσε σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν. Το 82% αυτών σχεδιάζει να εμβολιαστεί αλλά μόνο το 50% αμέσως.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Israel Hayom την περασμένη εβδομάδα εντόπισε παρόμοιες διαφορές ανάμεσα στους νεότερους και στους ηλικιωμένους πολίτες ως προς τη συμπεριφορά απέναντι στα εμβόλια, με τους γηραιότερους να απαντούν περισσότερο θετικά για την πιθανότητα να εμβολιαστούν.

Μια δυνατή εξήγηση για τον σχετικά χαμηλό αριθμό των Ισραηλινών που θέλουν να εμβολιαστούν άμεσα είναι η άποψη της κοινής γνώμης για την ασφάλεια του εμβολίου. Το 23% των πολιτών δεν γνωρίζει αν είναι ασφαλές, 17% το θεωρεί μη ασφαλές και το 6% είναι σίγουρο ότι δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ynet.

Οι ειδικοί του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας επισημαίνουν ότι χρειάζεται ποσοστό της τάξης του 65% με 70% για να αποκτήσει ο πληθυσμός ανοσία δια μέσου των εμβολίων. Οι αριθμοί στο Ισραήλ είναι πιο κάτω από το όριο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Mαζί με τη δημοσκόπηση της Ynet, την Παρασκευή, που δείχνει ότι μόνο το 63% των Ισραηλινών σχεδιάζει να εμβολιαστεί, η δημοσκόπηση της Ιsrael Hayom της περασμένης εβδομάδας δείχνει ότι το 37% των Ισραηλινών θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Χάιφα ανακάλυψε παρόμοια αποτελέσματα με το 20,3% των Ισραηλινών – Εβραίων και το 16% των Αραβοϊσραηλινών συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να εμβολιαστούν αμέσως όταν το σκεύασμα γίνει διαθέσιμο σε αυτούς.

  

Πηγή: The Jerusalem Post

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Akathisti Vekri
    ΕΣΚΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ……..
    ..ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ PFIZER ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19 ……..ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ,ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ………..
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ,Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ………ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ,ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ,ΕΓΚΥΟΥΣ,ΚΛΠ.ΚΛΠ…….
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ……….
    ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ……..ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΗΛΩΣΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ……
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΕΣΤ……..
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ PFIZER,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ……….
    ΚΑΙ ΡΩΤΩ;;;;;;ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΙΛΑΤΕ 40.000.000 ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΤΕ;;;;;;;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;;;;;;;;;;;;
    Γι αυτο οσοι επιλεγετε το frame του Facebook ΌΤΙ ΘΑ ΚΆΝΕΤΕ κτλ ειναι σαφως δικαιωμα σας αλλα κρατηστε το για την παρτυ σας γιατι με αυτό τον τροπο αθελα σας παρακινειτε κι αλλους που δεν διαβαζουν και εχουν πληρη αγνοια…
    Η μιση Ευρώπη τωρα τα γυρνάει βλεπε ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ
    ΤΥΧΑΙΟ??

Comments are closed.