Γιάννης Δαραβίγκας: Τρείς ερωτήσεις γυρεύουν τον “ένοχο” στην υπόθεση Ανδρουλάκη

Κοινοποίηση:
ανδρουλακης

Ο Γιάννης Δαραβίγκας γράφει για την υπόθεση των υποκλοπών και τα ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις σε ότι αφορά στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, εμφανίζονται στα κανάλια οι εκπρόσωποι των κομμάτων και προσπαθούν όλοι τους με τσιρίδες, σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό ανοησίας, να μας πείσουν ότι «όλα θα βγούν στο φως», «κι’ εσείς τα ίδια κάνατε», «ίσως καταστράφηκαν τα αρχεία με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη», «η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο», «είναι κόλπο του Ανδρουλάκη για να μαζέψει ψηφαλάκια» και διάφορες άλλες τέτοιες παπαριές που ευδοκιμούν στο γόνιμο έδαφος του τηλεοπτικού τοπίου.

Τα γεγονότα όμως είναι εδώ, είναι μπροστά μας και είναι αδιαμφισβήτητα. Παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες ο κ. Ανδρουλάκης, από την στιγμή που δήλωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μόλις εκλέγεται παύει η «νόμιμη» παρακολούθηση και επιχειρείται νέα, αυτή την φορά παράνομη, αλλά τους πιάσανε στα πράσα καθώς, όπως λέει ο λαός: ο χαζός κοριός από την επισύνδεση πιάνεται. Τώρα λοιπόν προκύπτουν τρία ερωτήματα που γυρεύουν ισάριθμες απαντήσεις.

Α) ποιος ο λόγος που κατασκόπευαν τον κ. Ανδρουλάκη,
Β) ποιος έδωσε την εντολή,
Γ) τι προέκυψε από την παρακολούθηση του τηλεφώνου.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ερωτήσεις, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που σίγουρα γνωρίζουν τις απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης (που αν τον πιστέψουμε ότι δεν γνώριζε, τώρα έμαθε), ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ και τουλάχιστον άλλοι δύο.

Συνεπώς, ο αυτοαποκαλούμενος ως «θεσμικός», τον κ. Μητσοτάκη εννοώ, εάν έχουν προκύψει στοιχεία εις βάρος του κ. Ανδρουλάκη, οφείλει να τα παραδώσει στην Δικαιοσύνη και αν μεν πρόκειται για θέμα Εθνικής Ασφαλείας, να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αν πάλι πρόκειται για εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου, να ενημερώσει και τους Έλληνες πολίτες. Αυτό επιτάσσουν οι Θεσμοί. Τώρα, σε ό,τι αφορά στον κ. Ανδρουλάκη, αν δεν είναι πράκτορας του Λουξεμβούργου ή της Κίνας και αν δεν είναι έμπορος όπλων και ναρκωτικών, αν δεν είναι προαγωγός γυναικών ή «φίλος» του Λιγνάδη, είμαι βέβαιος ότι θα χορέψει στο ταψί όλους όσοι προσπάθησαν παράνομα να βρούν στοιχεία, για να τον έχουν του χεριού τους.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: εφ’ όσον ο κ. Μητσοτάκης, αν και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε την «νόμιμη αλλά λάθος» παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, οφείλει να σύρει στην Δικαιοσύνη τον υφιστάμενό του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Αν δεν το πράξει, θα είναι μια άμεσος παραδοχή του ότι εγνώριζε και εψεύδετο ανερυθρίαστα ενώπιον του Ελληνικού λαού οπότε μπορεί να πράξει αναλόγως με το τι επιτάσσουν οι Θεσμοί, η ηθική αλλά και η συνείδησή του.
Γιάννης Δαραβίγκας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. δεν υπάρχουν ένοχοι και θύματα σε αυτή την υπόθεση.. αν η αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο γουρλομάτης τους παρακολουθεί ας παραιτηθούν ολοι να πεσει.. αρα όλα ειναι ένα παιχνίδι συναλλαγής!

  2. Πολύ σωστά. Αν ο Ανδρουλάκης δεν είναι όλα αυτά που υποθετικά λέει ο κύριος Δαραβίγκας τί φοβάται και δεν τον οδηγεί στη δικαιοσύνη. Και δεύτερον αν ο τελευταίος δεν γνώριζε πρέπει να ζητήσει νομικές ευθύνες από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ που αυτός διόρισε.

Comments are closed.