Γερμανία: Στέλνει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
σολτς

Στην ανακοίνωση ότι η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπερστραϊτ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες.

Παράλληλα το Βερολίνο δίνει το «πράσινο φως» για επανεξαγωγή των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης και από άλλες σύμμαχες χώρες.

Στόχος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης είναι να αναπτυχθούν δύο τάγματα με Leopard 2 με τη Γερμανία να κάνει το πρώτο βήμα στέλνοντας συνολικά 14 τέτοιου τύπου άρματα μάχης.

Η Γερμανία θα αναλάβει επίσης την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών που θα αναλάβουν θέσεις χειριστών με το Βερολίνο να παρέχει και υλικοτεχνική υποστήριξη και πυρομαχικά.

H ανακοίνωση έγινε λίγο πριν τις δηλώσεις του Όλαφ Σολτς που είναι προγραμματισμένες για τις 2 μετά το μεσημέρι και αφού υπήρξαν δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει σε αποστολή αρμάτων μάχης μάχης «Abrams».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οτι και να στειλει….. Ξεχναει οτι οι Ρωσοι τα εντοπιζουνε δορυφορικα και τα στελνουνε για….τσαι! Τη ψαχνει ασχημα! Η Ευρωπη θα πρεπει επιτελους να απαγκιστρωθει απο το Γερμανικο καθεστως !

Comments are closed.