Γερμανία: Κατηγορεί δύο Ρώσους ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Κοινοποίηση:
Germania_amerikanoi

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι Γερμανοί αξιωματικοί σχεδίαζαν προβοκάτσια στην Κριμαία

Με ανοιχτή ακόμα την υπόθεση των υποκλοπών συνομιλιών που αποκάλυπταν σχεδιαζόμενη προβοκάτσια από Γερμανούς αξιωματικούς στη γέφυρα της Κριμαίας, η Γερμανία ανακοινώνει τώρα πως συνέλαβε δύο Ρώσους ως ύποπτους για πιθανές επιθέσεις δολιοφθοράς σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε γερμανικό έδαφος.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα πως οι άνδρες εργάζονταν για λογαριασμό ξένης μυστικής υπηρεσίας, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρουν πως πρόκειται για τους Dieter S και Alexander J, οι οποίοι λειτουργούσαν ως κατάσκοποι για λογαριασμό του Κρεμλίνου.

Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν την Τετάρτη στη μικρή πόλη του Μπαϊρόιτ, όπου φιλοξενείται το ετήσιο φεστιβάλ όπερας Ρίχαρντ Βάγκνερ. Πρόσθεσε ότι τα σπίτια και οι χώροι εργασίας τους ερευνώνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελέων, οι κατηγορούμενοι υφίστανται «βαρύτατες υποψίες» ότι «έχουν εργαστεί για μια ξένη μυστική υπηρεσία σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό». Επιπλέον, ο Dieter S, φέρεται να είναι 39χρονος διπλός Ρωσογερμανός υπήκοος, κατηγορείται για «συνωμοσία για πρόκληση εκρηκτικής επίθεσης και εμπρησμό, ενεργώντας ως πράκτορας για σκοπούς δολιοφθοράς και συλλογή πληροφοριών που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Ο Dieter S είχε επαφή με ένα μέλος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και είχε αναπτύξει σχέδια δολιοφθοράς στη Γερμανία από τον Οκτώβριο του 2023.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η Αναλένα Μπέρμποκ κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας στο Βερολίνο, για εξηγήσεις, μια κίνηση που έγινε με ασυνήθιστη βιασύνη, υποδηλώνοντας ότι οι αρχές είχαν αδιαμφισβήτητη απόδειξη για τη σχέση μεταξύ της συνωμοσίας και του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις συνθήκες γύρω από τις συλλήψεις των ανδρών.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Dieter S δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει εκρηκτικές και εμπρηστικές επιθέσεις σε στρατιωτικές υποδομές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με ρητή πρόθεση «να υπονομεύσει τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία κατά του ρωσικού επιθετικού πολέμου».

Εστίασε την προσοχή του σε γερμανικές και αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ερευνητές, τα οποία περιλαμβάνουν βίντεο και φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η αμερικανική στρατιωτική τοποθεσία Grafenwöhr στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, ήταν το κύριο σημείο εστίασής του. Αυτή είναι μια από τις κύριες τοποθεσίες όπου ο στρατός των ΗΠΑ εκπαιδεύει ουκρανικά στρατεύματα, ιδίως στο πεδίο μάχης των αρμάτων μάχης Abrams.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response