Γερμανία: Επιστήμονες εκπαιδεύουν αγελάδες να πηγαίνουν… τουαλέτα για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή

Κοινοποίηση:
agelades

Μία απίστευτη εκπαίδευση σε αγελάδες καταγράφεται στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύονται από επιστήμονες ώστε να πάνε στην…τουαλέτα, ως μέρος ενός ερευνητικού έργου για την αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στο έργο με επικεφαλείς ερευνητές που μελετούν την συμπεριφορά των ζώων, 11 από τις 16 αγελάδες έχουν πετύχει μέχρι τώρα στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που συμμετείχαν στο έργο, η εκπαίδευση των αγελάδων ήταν ευκολότερη από το αναμενόμενο.

Η Lindsay Matthew, επιστήμονας που μελετά τη συμπεριφορά των ζώων, δήλωσε: “Στο τέλος μιας εντατικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, μερικά παιδιά μπορούν να μάθουν σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, η μάθηση των περισσότερων παιδιών διαρκεί ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες. Βρεθήκαμε με αυτά ζώα (αγελάδες) 15 φορές, 20-25 φορές κατά μέσο όρο. Στο τέλος της εκπαίδευσης, είχαν πια μάθει να πάνε κανονικά στην τουαλέτα».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, εφαρμόστηκε ο κανόνας της ”ανταμοιβής και της τιμωρίας” και οι αγελάδες έλαβαν εντολή να… ουρήσουν και να αφοδεύσουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Στις αγελάδες που ακολούθησαν επιτυχώς τις οδηγίες δόθηκε ένα υγρό με ζάχαρη ως ανταμοιβή. Οι αγελάδες που ουρούν έξω από την καθορισμένη περιοχή τιμωρούνται με…κρύο νερό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι υπερβολικές ποσότητες ούρων και κοπράνων από τις αγελάδες προκαλούν περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Lindsay Matthew, μια αγελάδα αδειάζει κατά μέσο όρο 30 λίτρα ούρα την ημέρα. Το μείγμα ούρων και περιττωμάτων αγελάδων σε εσωτερικούς χώρους παράγει αέριο αμμωνίας, το οποίο προκαλεί όξινη βροχή.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η όξινη βροχή σχηματίζεται από την ανάμειξη αποβλήτων ορυκτών καυσίμων στον φυσικό κύκλο του νερού.

Σύμφωνα με την Matthew, η ούρηση έξω προκαλεί ένα άλλο πρόβλημα:

!”Όταν τα ζώα ουρούν έξω, τα ούρα τους συναντούν νιτρικά στο έδαφος, το οποίο μολύνει τις υδάτινες οδούς. Όταν η συγκέντρωση νιτρικών είναι υψηλή, αυτό προκαλεί διάφορες ασθένειες. Στη συνέχεια, το νιτρικό άλας μετατρέπεται σε οξείδιο του αζώτου, το οποίο είναι 300 φορές περισσότερο ισχυρότερο από το διοξείδιο του άνθρακα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Comments are closed.