Γελάει ο κόσμος μαζί τους! “Ειδικοί” Κούλη: “Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό” – Τώρα το κατάλαβαν μετά από 2 χρόνια;

Κοινοποίηση:
ενημερωση

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι ο χειμώνας δεν επιτρέπει την αποκλιμάκωση της πανδημίας, καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται στους κλειστούς χώρους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, βλέπουμε σταθερά αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες άνω των 55 ετών, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο.  

Για τη χαλάρωση των μέτρων, η Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε. Κατανοούμε την κόπωση όλων. Παρόλο που βλέπουμε αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες, μας απασχολεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ και πρόσθεσε ότι περνάμε σε μία φάση που θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Τόνισε πάντως ότι την Επιτροπή την απασχολεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και η μετακίνηση των κρουσμάτων στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο ιός θα βρει τους ανεμβολίαστους και τους μολύνει, είπε χαρακτηριστικά.

 Τόνισε ότι η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι καταγράφονται κατά μέσο όρο 17.600 κρούσματα ανά ημέρα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 34 έτη, ενώ παραμένει το 1/3 των κρουσμάτων να αφορά παιδιά κάτω των 17 ετών.

Έκανε γνωστό δε ότι παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές που η Όμικρον άργησε να φτάσει, όπως τα νησιά, Ιωάννινα, Φθιώτιδα.

 «Το πανδημικό κύμα είναι σταθερά ψηλό, ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι περίπου 4.500 ασθενείς, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος είναι 452 εισαγωγές ανά μέρα.

«Υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ», είπε, επισημαίνοντας τη μείωση 9% σε μια εβδομάδα.

«Ο αριθμός των θανάτων είναι υψηλός, ίσως διαφαίνεται μια μείωση των θανάτων τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

«Η προηγούμενη νόηση δεν προσφέρει προστασία από την επαναλοίμωξη με την Όμικρον», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας επίσης ότι «για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κίνδυνος σοβαρής νόσου είναι εξίσου υψηλός, ανεξάρτητα αν έχουν νοσήσει με Όμικρον ή Δέλτα».

Αναφερόμενο στο σύνδρομο MIS-C, είπε ότι στην περίπτωση ψηλού πυρετού σε παιδιά που πέρασαν covid οι γονείς πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή των παιδιάτρων. Συμπλήρωσε ότι «το εμβόλιο μειώνει κατά 91% την πιθανότητα εμφάνισης MIS-C».

«Άνοιξε εδώ και μια εβδομάδα η πλατφόρμα για τα αντιικά φάρμακα, έχουν γίνει 1466 αιτήσεις, ενώ μόλις 19 απορρίφθηκαν», γνωστοποίησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Σε όλο τον κόσμο το κύμα της Όμικρον μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης», είπε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνη.

«Οι εμβολιασμένοι θα χαίρονται όλο και περισσότερο την ελευθερία τους», είπε, για να συμπληρώσει ότι βαίνουμε σε μια κατάσταση που η «κοινωνική αποστασιοποίηση θα τηρείται όλο και λιγότερο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Θα πληρώσετε για όλα τα εγκλήματά σας… Ω, ναι θα πληρώσετε!

  2. Αυτοί που σας βάζουνε μάσκα στο δρόμο που περπατάτε μόνοι σας, έχουν ανοίξει τα μπουζούκια που τραγουδάνε! Τέτοιο δούλεμα ραγιάδες ούτε στη βόρεια κορέα!

  3. Απο αμερικη ομως λενε οτι η φυσικη ανοσια ειναι 20 μηνες. Μονο οι δικοι μας “δασκαλεμενοι” ειδικοι λενε οτι η νοσηση δεν προσφερει προστασια. Τελος παντων, νοσησα, γιατρευτηκα, ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΙ, τελος.

Comments are closed.