Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά κρίθηκε ο Σαρκοζί. Καταδικάστηκε με τρία χρόνια φυλάκιση

Κοινοποίηση:
sarkozi

Γαλλικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για διαφθορά τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί, καταδικάζοντάς τον σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο από τα οποία με αναστολή.

Οι κατήγοροι είπαν στο δικαστήριο ότι ο 66χρονος θα έπρεπε να φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια και να εκτίσει τουλάχιστον δύο. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Σαρκοζί είχε πει ότι ήταν θύμα ψεμάτων και αρνήθηκε ότι ενεπλάκη ποτέ σε υπόθεση διαφθοράς.

«Ποτέ. Ποτέ δεν έκανα κατάχρηση της επιρροής μου, φερόμενης ή πραγματικής», είχε πει στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο «Τι δικαίωμα έχουν να με σέρνουν στη λάσπη έτσι για έξι χρόνια; Δεν υπάρχει κανόνας δικαίου»;

Ο Σαρκοζί έχει προσθεσμία δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο Σαρκοζί διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012 και παρόλο που έχει αποσυρθεί από την πολιτική, εξακολουθεί να έχει επιρροή στους Συντηρητικούς.

Πρόκειται για τον δεύτερο πρώην πρόεδρο στη νεότερη ιστορία της Γαλλίας, που καταδικάζεται για διαφθορά – μετά τον Ζακ Σιράκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ποιος να παει φυλακη στην εδω Μπανανια;;;;;;; Αν βγει ο ηλιος απο την Δυση μπορει!!!!!!! Και ο Τζοχατζοπουλος που πηγε φυλακη ειναι αξιον αποριας!!!!!!! Εδω οτι και να γινει δεν παραιτειται κανεις, ειναι κολημενοι πανω στις υπουργικες καρεκλες!!!!!!! Μια χρονια στο Βελγιο δραπετευσε ενας εγκληματιας για τρεις μερες και μετα συνεληφθει, την επομενη μερα τρεις υπουργοι παραιτηθηκαν, τι να λεμε τωρα!!!!!!

  2. Η μόνη καλή πραξη πού έκανε ό μεσιέ Σαρκοζί ήταν τό διώξιμό τών γyφτων από τήν Γαλλία.
    Γιάννης Λάκων

  3. στη Γαλλία τα καθάρματα πάνε φυλακή, στο. Ελλαδιστάν ο σοφός λαός τους κάνει πρωυθπουργους…

  4. Εδώ στο Ελλάντα τέτοια δική ούτε μετά από 200 χρόνια!

  5. Ο ΚΟΥΛΗΣ, Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΡΛΕΟΝΕ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΙΡΞΗΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ?

    1. Ο/Η 200 ΧΡΌΝΙΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ λέει:

      Με όσα απομένουν για να σβήσει ο ήλιος.

  6. Πού να δούμε τέτοια χαρά εδώ, που ο ένας διεφθαρμένος καλύπτει τον άλλον

Comments are closed.