Γαλιατσάτος: Στην ευλογιά χρειάστηκαν αρκετές δόσεις εμβολίου, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό

Κοινοποίηση:
Παναγής Γαλιατσάτος

Για την πορεία της πανδημίας, τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και την πιθανότητα να χρειαστούν κι άλλες δόσεις εμβολίου μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

«Γενικά στη φύση, υπάρχουν και άλλοι τύποι κορονοϊών, που μοιάζουν σαν ένα απλό κρύωμα. Ωστόσο, καλύτερα είναι να πάρουμε από τα εμβόλια τα αντισώματα, παρά αυτά που αναπτύσσονται με τη φυσική ανοσία, ακριβώς επειδή αντιμετωπίζουν έναν αδύναμο ιό».

Σχετικά με το εάν θα απαιτηθούν κι άλλες δόσεις του εμβολίου, εκτίμησε πως «άλλη μία δόση θα την χρειαστούμε, αρχικά για τους άνω των 60 ετών».

«Στο Ισραήλ έγινε μία έρευνα για την 5η δόση στους 5 μήνες. Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ακόμη. Μέχρι στιγμής, δεν πιστεύω ότι θα βρούμε μία παραλλαγή του ιού που θα πρέπει να βρούμε καινούριο εμβόλιο να το αντιμετωπίσουμε» επεσήμανε ο ίδιος.

Αναφέρθηκε σε άλλους ιούς, όπως την ευλογιά, που χρειάστηκε πολλές δόσεις εμβολίου για να αντιμετωπιστεί, αλλά επανέλαβε πως όσον αφορά στην COVID, «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν αλλά να τον περιορίσουμε σαν ένα κρύωμα».
«Ίσως για τα επόμενα 5 χρόνια μετά το τέλος της πανδημίας, να πρέπει να κάνουμε μία ή δύο φορές μία δόση μέχρι να το περιορίσουμε» εκτίμησε.

Καταλήγοντας προειδοποίησε τους νέους πως οι νέοι πρέπει να προσέξουν τις επιπτώσεις «του “long COVID”».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Δε μου λες ρε πουτανοσπερμα,ποσες δοσεις ηταν το εμβολιο της ευλογιας;Για πες;Και αντε να ηταν δυο ,το εγραφε,οπως και αυτα τα σκευασματα,μονοδοσικα,ή δυο δοσεων.Δεν μιλησαν για τεσσερις και πεντε.Και επειδη εισαι και πολυ κρετινος ηταν 2 δοσεις των 0,5.Αντε γαμησου στοκε που νομιζετε οτι ειστε οι μοναδικοι εξυπνοι.Και ενα μικρο παιδι ξερει την αληθεια.Κατσε να σε γραψω στη λιστα για νοβοπαν κουστουμι.

  2. Ρε κόπανε η ευλογιά έχει εμβόλιο επειδή ο ιός δεν έχει μεταλλάξεις και δεν έχει επειδή δεν ζει ως ξενιστής ο ιός στα ζώα . Το κατάλαβες ή να στο γράψω σε πανό γελοίε ???

  3. Γενικά στην φύση υπάρχουν και ηλιθια τέρατα σαν εσένα που λες ότι είναι καλυτερη η χημική ανοσία από την φυσική! Ηλιθιοι της ΝΤΠ!

  4. Κατάντησε 10 χρόνια τώρα τους Έλληνες πειραματόζωα… Ψοφιμια 😡

  5. το πουστρακι να παστρεψει τους 60 κ. άνω γιατί δούλεψαν 35, 37 – 40 χρόνια, αλλά να μην πάρουν την σύνταξη. ποιας σκατοφαρας είναι το μισανθρωπο διποδο που εiναι κ. καθηγητής; ποια έχιδνα πέταξε αυτό το σίχαμα; σαταναδες

  6. Άλλο ένα βλήμα ψευτοειδικός! Αννίτα τώρα με τον κορωνοιο άνετα ξανα ξεκινάς με τα παρατράγουδα τους ψευτοεπιστήμονες, μαλακοδημοσιογράφους, αλβανοτρολάκια… θα εχεις ποικιλία μεγάλη

  7. Γιατί λεβέντη μου μόνο δυο δόσεις τον χρόνο και όχι πέντε; Και γιατί μόνο για πέντε χρόνια; Ε, για πόσα να είναι; Ας είναι για επτά. Και γιατί στα επτά; Και πόσα να είναι; Ας είναι δέκα. Το καλύτερο είναι να κάνει η μάνα!!!!!

  8. Ποιο τσουτσέκι είναι πάλι αυτό;

  9. Να έρθει να τα πει στα 2 φιλαράκια μου που πέθαναν από το ανακοπή μόλις έκαναν το εμβόλιο, ο ένας την ίδια μέρα και άλλος σε 20 ημέρες, ας δώσει τον μισθό του ο π@πάρας να ταΐζει τις 2 οικογένειες…………Γεμίσαμε ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ Π@ΠΑΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Κλασική φάτσα περιούσιου… Τα κόκκινα τσακάλια, που ελεγε και ο ποιητής.
    Οι πτωματοφάγοι…

  11. νεος ανηπαρκτος μαιντανος ειναι αυτος ? ειδικος και αυτος ?

  12. Πως έγινε αυτή η πόρνη ο ιός ακόμα δεν μας είπατε κωλοαμερικάνοι κινεζάκια αντίχριστοι ;

Comments are closed.