Γαλανά ή πράσινα μάτια; Η Δ. Νομικού έχει και τα δύο! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Από μια σπάνια πάθηση πάσχει η Δούκισσα Νομικού. Πώς αισθανόταν μικρή και πόσο ξεχωριστή δηλώνει τώρα.

 

Η 33χρονη παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο έχει ετεροχρωμία της ίριδας, δηλαδή το αριστερό μάτι της είναι μπλε και το δεξί πράσινο. Ως παιδί είχε κόμπλεξ, πλέον όμως δεν είναι κάτι που την απασχολεί.

«Θυμάμαι στο σχολείο έλεγαν “α, το κορίτσι με το ένα μάτι μπλε και το άλλο πράσινο”. Στις πρώτες φωτογραφήσεις μου τα έκαναν το ίδιο χρώμα, με επεξεργασία. Μετά σκέφτηκα “αυτό είναι. Μου αρέσει γιατί είναι διαφορετικό, είμαι εγώ”. Έχω διαφορετικά μάτια», είχε παραδεχθεί σε παλαιότερη συνέντευξή της.
Η ετεροχρωμία (heterochromia), γνωστή ως heterochromia iridis, είναι μια κατάσταση κατά την οποία το χρώμα της ίριδας του ενός ματιού είναι διαφορετικό από το χρώμα της ίριδας του άλλου. Το φαινόμενο αυτό λέγεται ολική ετεροχρωμία. Υπάρχει επίσης και το φαινόμενο κατά μόνο ένα τμήμα της ίριδας έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη  κι αυτό αποκαλείται μερική ετεροχρωμία.

Η ετεροχρωμία, είτε ολική είτε μερική, σχετίζεται με τη συγκέντρωση μελανίνης στην ίριδα του ματιού ή σε τμήμα της και οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα ή προκαλείται από ασθένεια ή τραυματισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Ο/Η Νεκροτομεία και εντατικές για τις λαθρολάγνες αδελφές λέει:

    Παραδέχομαι το γούστο σου.

  2. Και όταν λέμε άσχημη δεν εννοούμε άσχημη
    με την κανονική έννοια της λέξης.
    Άσχημη σε σχέση με το πόσο υπερβολικά
    όμορφη την παρουσιάζουν.Δεν είναι θέμα
    κομπλεξ είναι θέμα πεποίθησης.

    1. Δικαίως την παρουσιάζουν τόσο πολύ όμορφη γιατί όντως είναι πάρα πολύ όμορφη. Να μου πεις για αλλες να συμφωνήσω.

  3. ΒΑΛΚΑΝΟΛΙΓΟΥΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

  4. Νταξει το τερμάτισες. Από τις πιο ασχημες; αλήθεια τώρα; ξέρεις υπάρχει μια παροιμία που λέει: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

  5. Πιο ηλιθια πεθαινεις… Και πιο βαρετή επίσης…

  6. Ότι και να λέμε… είναι αριστούργημα του Θεού….

    1. Χωρίς επαγγελματικό μακιγιάζ και φωτογραφία επαγγελματική είναι χειρότερη από πολλές καθημερινές γυναίκες στην φάτσα. Οι γυναίκες έξω έχουν πολυ ομορφότερα πρόσωπα από αυτήν!!!! Και εκτός από αυτό βγάζει τόση κακία γενικά από παντού που περισσότερο για διάολος μοιάζει παρά με θεϊκό αριστούργημα!

Comments are closed.