Γέμισε ποντίκια ο κάμπος της Κωπαΐδας: «Ανυπολόγιστες καταστροφές» λένε οι αγρότες

Κοινοποίηση:
mouse_paralysi

Αντιμέτωποι με τις πρώτες καταστροφικές συνέπειες της φετινής ανομβρίας είναι οι αγρότες στην Κωπαΐδα, οι οποίοι βλέπουν καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων να καταστρέφονται καθώς τα χωράφια τους έχουν γεμίσει από ποντίκια.

Τα ποντίκια έχουν κατακλύσει τον κάμπο έχοντας ήδη διαλύσει καλλιέργειες μηδικής (τριφύλλι) με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αντίστοιχα προβλήματα είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε αυτήν την έκταση.

Σύμφωνα με τους αγρότες, έχει ήδη προκληθεί ζημιά σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα και επειδή συνεχίζεται ταχύτατα η αναπαραγωγή και εξάπλωση του πληθυσμού των ποντικών, προκαλούνται καθημερινά ανυπολόγιστες καταστροφές και αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες, στο περιβάλλον, στην οικονομική κατάσταση των παραγωγών και στο κόστος των προϊόντων, όπως αναφέρει το asopichos.gr.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι αγρότες της Βοιωτίας, ευρισκόμενοι σε αδιέξοδο από την πρωτοφανή έξαρση του φαινομένου και της πρόκλησης τεράστιων ζημιών στις καλλιέργειες από την επέλαση ανυπολόγιστου πληθυσμού τρωκτικών, αυξανομένου καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, αναμένουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άμεση και αμελλητί ουσιαστική παρέμβαση, λόγω της πρωτοφανούς έξαρσης του φαινομένου ένεκα της επέλασης των ποντικιών στις καλλιέργειες του Κωπαϊδικού πεδίου και του άνω κάμπου του Βοιωτικού Κηφισού, που προοιωνίζει ανυπολόγιστες καταστροφές και μη προβλέψιμες αρνητικές επιπτώσεις, πλήττοντας εξαιρετικά τους αγρότες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ας φάνε και τα original τρωκτικά, κάτι άλλα imitation δίποδα ροκανίζουν καραβιές επιδοτήσεων, κλείνοντας τους δρόμους.

  2. Αφού όλοι ταΐζουν τις γάτες ξηρά τροφή και πατέ σολωμού,αναμενόμενο είναι…!!!

Comments are closed.