ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι γιατροί απαντούν: Ένας γονιός μπορεί να καταλάβει απ’ τα συμπτώματα αν το παιδί του έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή από απλή γρίπη;

Κοινοποίηση:
kid-710x401

Η γνώση σώζει ζωές.

Όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για την πανδημία που άλλαξε τη ζωή μας, όλα όσα θέλουμε να πληροφορηθούμε για να είμαστε εφοδιασμένοι με το πιο σημαντικό στοιχείο. Τη γνώση.

Ένας γονιός μπορεί να καταλάβει απ’ τα συμπτώματα αν το παιδί του έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή από απλή γρίπη;

Τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από COVID 19 είναι παρόμοια με αυτά που εμφανίζουν τα παιδιά από άλλες ιώσεις όπως το κοινό κρυολόγημα ή η εποχική γρίπη (γρίπη Α, γρίπη Β).

Τα συμπτώματα που εμφανίζει ένα παιδί με COVID 19 μπορεί να είναι ήπια έως σπανιότερα να οδηγήσουν σε αναπνευστική δυσχέρεια. Τα παιδιά μπορεί να έχουν πυρετό, βήχα , συμπτώματα που παρατηρούνται σε πολλές ιώσεις ιδίως το χειμώνα, όπως και στην εποχική γρίπη. Τελευταία βρετανική μελέτη υποστηρίζει ότι ίσως και συχνότερα από τα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος να είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές όπως οι διάρροιες και οι έμετοι.

Τα συμπτώματα αυτά πάλι όμως δεν είναι χαρακτηριστικά της νόσου από COVID 19 αφού παρατηρούνται και σε άλλες ιογενείς λοιμώξεις. Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης που πιο συχνά φαίνεται να παρατηρείται σε ενήλικες με COVID 19 απ΄ότι σε άλλες ιογενείς λοιμώξεις, στα παιδιά δεν εμφανίζεται ή δεν αναγνωρίζεται τόσο συχνά.

Δυστυχώς, η συμπτωματολογία ενός παιδιού με COVID 19 είναι μη ειδική και ένας γονιός δε μπορεί να διαχωρίσει αν το παιδί του έχει προσβληθεί από COVID 19 ή από άλλη ίωση. Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένα παιδί μπορεί να νοσήσει ταυτόχρονα με COVID 19 και εποχική γρίπη.

*Όλγα Βεριγάκη, παιδίατρος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Συμπέρασμα!!!! Οχι δεν μπορούν να ξέρουν, άν πάσχουν από γρίππη, κοινό κρυολόγημα ή άλλες ιογενείς λοιμώξεις, ή από τον μυστηριώδη ιό που κανείς τελικά δεν ξέρει ουσιαστικά από πού κρατά η σκούφια του, από την Κίνα, από εργαστήριο κατασκευασμένος και υβριδικός ή είναι ένας συνηθισμένος ιός που παρουσιάστηκε για διάφορους λόγους διαφορετικός και σούπερ επικίνδυνος(ενώ μπορεί να μην διαφέρει ουσιαστικά από τους άλλους), είναι πραγματικός ή προιόν συνωμοσίας ή βιολογικό όπλο???!!!!!!! Οσον αφορά τα περίφημα τέστ τί να πούμε?? ο ίδιος ο δημιουργός τους(μέθοδος πολυμεράσης) έλεγε παλαιότερα οτι δεν είναι σε θέση να διαγιγνώσκουν λοιμώξεις, υπάρχουν πολλοί κορωνοιοί πχ κοινού κρυολογήματος που κανείς δεν ξέρει πως αντιδρούν τα τέστ αυτά άν κάποιος πέρασε ή περνά ακόμη και κοινό κρυολόγημα, ή επίσης άν βγαίνουν θετικά σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της γρίππης, πόσο αξιόπιστα είναι δηλαδή τελικά, κάτι που ήδη έχουν επισημάνει και ειδικοί ιολόγοι και εργαστηριακοί ιατροί Ελληνες και ξένοι!!!! Επίσης θυμηθείτε κάποια υποχρεωτικά τέστ που βγήκαν θετικά σε κάποιες ομάδες και κάνοντάς τα σε άλλα εργαστήρια αμέσως μετά βγήκαν αρνητικά!!!!!!!!

Comments are closed.