ΓΙΩΤΑΔΕΣ! ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΒΕΛΟΣ» ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ – ΔΥΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ! ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΗΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
velos-33

Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν και σήμερα, Κυριακή (19/11) στη Θεσσαλονίκη, και χθες καταγράφηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, ενώ το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Παραλία της πόλης, υπέστη ζημίες, λόγω των μποφόρ.

Στην πρύμνη του αντιτορπιλικού έχει σημειωθεί ρήγμα και σήμερα γίνονται προσπάθειες από τους αρμόδιους μηχανικούς να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν, καταγράφοντας το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί το ιστορικό πλοίο, που αποτελεί ένα πλωτό μουσείο.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, με αφορμή δημοσιεύματα που συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό κατά τα οποία «το αντιτορπιλικό (Α/Τ) ‘Βέλος’, σύμβολο του Αντιδικτατορικού αγώνα και πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στη πρύμνη του πλοίου», ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου και είναι εκτεθειμένο στον καιρό» και τονίζει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί το ‘Βέλος’ στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί, αλλά και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί».

Επιπλέον, σημειώνει αφενός ότι «είναι αναγκαίο να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο για δεύτερη φορά βρέθηκε σε κίνδυνο» και, αφετέρου, ότι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης».

Στο σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αντιτορπιλικό βρίσκεται και ένα φορτηγό-ρυμουλκό που βοηθά ουσιαστικά να συγκρατηθεί το «Βέλος» από τους ισχυρούς ανέμους και να το προστατεύσει από ενδεχόμενες νέες φθορές. σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Δύτης επίσης που βρίσκεται εκεί σήμερα, θα βουτήξει στο νερό, παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, για να διαπιστώσει αν στο αντιτορπιλικό έχουν προκληθεί ζημίες και στην κάτω πλευρά του και έτσι να σχηματιστεί μία συνολική εικόνα των φθορών.

velos-33
velos-5
velos-4
velos-2
velos-8
velos-6
velos-1
velos-kakokairia
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. γυφτολαός, μέχρι κσι την Ακρόπολη ειναι ικανοί να αντκαταστήσουν με ανεμιστήρες για τα αιολικά πάρκα….. “κατά λάθος”.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ

  2. Ρε σε αυτή τη χώρα τους λένε 10 μέρες πριν τι καιρικά φαινόμενα θα έχουμε και αυτοί δεν κάνουν τίποτα, κανένα προληπτικό μέτρο πουθενά. Μιλάμε για να λειτουργήσει το κράτος χρειάζεται έναν Μεταξά ή Παπαδόπουλο σε κάθε νομό με αναφορά καθημερινά στην κεντρική διοίκηση και μέτρα ώστε να δούμε ένα κράτος σοβαρό, ανθρώπινο και ασφαλές. Όλα τα υπόλοιπα είναι για παιδάκια και ραγιαδικη κατανάλωση.

  3. αντί να εχει το Π.Ν δικά του μέσα, ρυμούλκηση, πλωτη δεξαμενή έτοιμη να ανεβάσει το πλοιο, να γίνουν οι επισκευές κλπ, ομως στο Φέουδο κ λ χανειο των ελληνοφώνων … αστο.!!!

  4. τα αυθεντικά υλικά τα είχαν πουλήσει στη χώρα της μαφίας οι προδότες πασοκοζαίοι ριψάσπιδες που το είχαν κλέψει από τον Ελληνικό Λαό

  5. Δεν είναι η αξία του πλοίου-εκθέματος, είναι η ανευθυνότητα των αληταράδων Δ.Υ. καραβανάδων να φροντίσουν ακόμα και για ένα τόσο απλό θέμα, να βάλουν δηλαδή 10 σχοινιά παραπάνω.

    1. Δεν ξέρω αν είναι αρκετά πέντε ή δέκα πρόσθετα σχοινιά ικανά να το συγκρατήσουν/διασώσουν, αλλά, αφού δημιουργήθηκε η ζημιά, γιατί δεν επισκευάσθηκε αμέσως;;; Γιατί δεν βρίσκεται στο σχετικό μουσείο, παρά βρίσκεται εκτεθειμένο στην αμέλεια ανευθυνουπευθύνων;;;

  6. Τί να περιμένεις από άχρηστους καραβανάδες,πρόληψη μηδέν,όπως και στο Στεφανοβίκειο,ο μισθουλάκος να πέφτει μόνο.

    1. Η ιστορία και η εθνική μας μνήμη cares πανύβλακα για τα εθνικά και κοινωνικά εγκλήματα ή επιτεύγματα, που για σάς είναι “κωλοπλοία” ή “κωλοτραίνα” κ.λπ. νουδούλα καθάρματα, άχθη αρούρης…

    2. Αμα στο δώσουν να μην το δεχθείς. Πανίβλακα.

  7. ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ…
    Ο ΝΟΏΝ ΝΟΕΊΤΩ.
    Η ΟΠΟΊΑ ΧΡΟΝΙΚΉ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΊΟΥ ΤΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ ΤΥΧΑΊΑ…

  8. ΣΙΓΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΜΩΡΕ-ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ‘ΣΚΑΣΑΝ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!…

      1. Ένα χρόνο αργότερα που έγινε η εισβολή στην Κύπρο,το καλύτερο πλοίο του στόλου μας ήταν αραγμενο στην Ιταλία! Το μοναδικο ελληνικό πλοίο που πολέμησε στην Κύπρο,ήταν το αρματαγωγό Λέσβος L- 172 αλλά αυτο έγινε παλιοσίδερα και τον πλοίαρχο του, ούτε που ξέρεις πως τον λένε. Τελικά ποιος είναι ήρωας, ο Νίκος Παπάς η’ ο Ελευθέριος Χανδρινός? Αντε γιατί κάθε κουραμπιέ τον βαφτιζετε ήρωα.

        1. Έτσι ακριβώς φιλε οπως τα λες ειναι.Βεβαιως το πλοίο δεν φταίει σε τίποτα. Και χωρίς την ταπείνωση που υπέστη το αντιτορπιλικο , να το παραδώσουν στο Ιταλικο Λιμενικο είναι κομμάτι της ιστορίας του ΠΝ.
          Το αρματαγωγο Λέσβος το πούλησαν παλιοσιδερα, διότι το μένος των πολιτικαντηδων ήταν ,είναι και θα είναι αβυσσαλέο. Τον άνδρα, τον Έλληνα, τον Αξιωματικό, Ελευθέριο Χανδρινο τον νεο μπουρλοτιερη του τουρκικου ναυτικου, τον έστειλαν στη φωλιά των λύκων και πλήρωσε με τη σωματική του ακεραιότητα και λίγο αργότερα έφυγε απ τη ζωη συνέπεια του τραυματισμού του, απο εκεινο το ….μυστήριο ατύχημα που του συνέβη. Ο Παπάς χωρίς να έχει πράξει ουδέν….έγινε Αρχηγός ΓΕΝ….και ο κάθε μαλακας εδώ μεσα που νομιζει ότι είναι δημοκράτης….και του θιγουν την μπουρδελοκρατια, την φανταστική και ασαφη βέβαια που εχει στο θολωμενο του μυαλο,λέει το μακρύ του και το κοντό του…

        2. Ψευτοεπαναστατες της φακής ήταν και την έκαναν στην Ιταλία με ελαφρά πηδηματακια! Τι θα πει αντίσταση δια της φυγης! Τώρα ως πλοίο βέβαια του κράτους έπρεπε να ληφθεί μέριμνα. Φανταστείτε ποιοι γόνοι και κακομαθημένοι θα υπηρετούσαν μέσα σε αυτό!!!

  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΤΑΔΕΣ…..
    είναι τα λοατκια της Α΄τάξης των Ελληνικών οικογενειών
    (πολιτικων, εφοπλιστών, δημοσιογραφων κλπ κλπ)
    Οι γνήσιοι γιωτάδες είναι τα παιδιά ταχτυπημένα απο τις ατυχίες
    και ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ……
    εν κατακλείδι άλλο ΓΙΩΤΑΔΕΣ κι αλλο ¨ΓΙΩΤΑΔΕΣ¨
    Στρατοδικείο για φθορά εξ αμελείας δημοσίου ιστορικού υλικού, στους υπευθυνους αξιωματικούς
    και ¨γιωτάδες¨

  10. Να παρασημοφορηθούν με τη χρυσή χείρα της μαλακίας, κοπρίτες.

  11. Έσπασαν ή λύθηκαν οι κάβοι, έτσι το πλοίο
    χτύπησε στο λιμενοβραχίονα. Οι υπεύθυνοι για τη φύλαξη πρέπει να περάσουν στρατοδικείο και να πληρώσουν τη ζημιά. Αλήθεια, ποια πολιτικά βύσματα ήταν υπεύθυνα ;

  12. Τώρα τρεχάτε να το επισκευάσετε ΑΝΟΗΤΟΙ και ανεύθυνοι. Ξέρατε για τους αέρηδες. Γιατί δεν πήρατε μέτρα από πριν. Τεμπελχανάδες, άχρηστοι. Τιμωρία θα υπάρξει;

Comments are closed.