ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ – Σοϊλού : “Οι Τούρκοι είμαστε ένα ευγενές έθνος, οι πρόγονοί μας προώθησαν τη φιλοσοφία”..(βίντεο)

Κοινοποίηση:
SOULERIMAN-1

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, πρόσφατα, εμφανίστηκε βέβαιος πως: «H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο γράφοντας ιστορία» και πως «ο Θεός είναι με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του».

Μιλώντας την Πέμπτη σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ, ο Σοϊλου επανήλθε με νέες δηλώσεις για το «ευγενές τουρκικό έθνος» που -μεταξύ άλλων- προώθησε και την φιλοσοφία.

«Είμαστε η Τουρκία. Είμαστε μία μεγάλη χώρα. Είμαστε ένα ευγενές έθνος. Ιδέες και φιλοσοφίες προωθήθηκαν από τους προγόνους μας και είναι πολύτιμες και απαραίτητες στο σημερινό κόσμο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας στη συνέχεια πως «αποστολή της Τουρκίας είναι να δώσει το χέρι στις χώρες που θέλουν ν΄ απαλλαγούν από την «καταπίεση του άγριου καπιταλισμού».

«Έχουμε επίσης μία γεωγραφική ευθύνη. Είμαστε η καρδιά όλης της παγκόσμιας γεωγραφίας. Υπάρχουν χώρες γύρω μας που ακολουθούν την ανάπτυξη πρέπει να τους απλώσουμε το χέρι μας. Πρέπει να δώσουμε το χέρι στις χώρες που θέλουν να απαλλαγούν από τους δια αντιπροσώπων πολέμους. Πρέπει να δώσουμε το χέρι στις χώρες που θέλουν να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από την καταπίεση του άγριου καπιταλισμού και να τις απελευθερώσουμε».

Ο Σοϊλού, θεωρείται άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης του Ερντογάν με κεντρικό ρόλο στην κρίση του περασμένου Μαρτίου στον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τον περασμένο Απρίλιο υπέβαλλε παραίτηση από τη θέση του λόγω Covid-19, που όμως δεν έγινε αποδεκτή. Πολλοί θεωρούν πως θα έχει κύριο ρόλο στην Τουρκία στην μετα Ερντογάν εποχή.

Το βίντεο με τις νέες δηλώσεις του Σοϊλού, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor.

 

 

Πηγή : pagenews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Ευγενες εθνος..Οι Τουρκοι ανακαλυψαν το πισωκολλητο,γιαυτο και στην αργκο λεγεται τουρκικο…

  2. Οι Τουρκοι ειναι επιτειδιοι
    να κρατουν το μισος οχι μονον παντα ασβεστο
    αλλα και να το δυναμωνουν
    με την εφευρετικοτητα βαρβαρωτητος που τους διακρινει.
    Αν και στη φιλοσοφια περνουν μηδεν
    στη βαρβαρωτητα περνουν αριστα,
    προπορευοντε ολων των λαων της γης.

  3. Οι Τουρκοι ειναι επιτειδιοι
    να το κρατουν παντα οχι μονον ασβεστο
    αλλα και να το δυναμωνουν
    με την εφευρετικοτητα βαρβαρωτητος που τους διακρινει.
    Αν και στη φιλοσοφια περνουν μηδεν
    στη βαρβαρωτητα περνουν αριστα,
    προπορευοντε ολων των λαων της γης.

  4. πάντως έχουν προσφέρει και κάτι στη κοινωνία τον ναργιλέ.
    Κάτι άλλο μπα δε νομίζω αα είναι και το χαμάμ.
    Μη ξεχνιόμαστε…

  5. Δεν βρισκόμαστε σε άλλες εποχές λίγο για να γυρίσουμε στο παρελθόν; Άσχημη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άθλια και η κυβέρνηση Τσίπρα και όχι μόνο αυτοί αλλά το να προάγεται μίσος στους λαούς για την εποχή που ζουμε φαίνεται παράξενο. Ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια έχουμε υποφέρει από άλλους λαούς και όχι από τους Τούρκους Είμαι εναντίον των πολέμων και δεν ξέρω κατά πόσο υγιές είναι να ζουμε στο παρελθόν. Το μίσος με τους Τούρκους θα πρεπε να είχε τελειώσει

    1. Περί ανέμων και υδάτων είσαι.. Ευτυχώς που σαν εσένα είναι το 0,01% αλλιώς δε θα υπήρχε τίποτα.. Παρεπιπτόντως που υπηρέτησες χρυσό μου;;

  6. Ναι αφου προηγουμενως καψουν τα ολα τα βιβλια της παγκοσμια ιστοριας
    μπορουν να λενε οτι μπουρδες θελουνε

  7. Μα και ποιος δεν γνωρίζει τον αρχαίο Τούρκο φιλόσοφο σωκράτογλου;;ή τον Αχμέτ ασκληπιάν;;

  8. Μπά σε καλό σου βρε κερατά,μέ´κανες καί γέλασα.καλό!

  9. αστους τρελλους στην τρελλα τους δεν σηκωνει απαντηση

  10. Και εσείς οι απόγονοι σήμερα προωθείτε τη μαλακια.

  11. …και οι πέτρες γελάνε και οι φούντες γελάνε που ‘ναι στα φέσια των μεμέτηδων…

  12. Τα λένε και τα πιστεύουν κιόλας μόνο οι ίδιοι, ο υπόλοιπος κόσμος γελάει. Αν τον ρωτήσεις κάποιον φιλόσοφο Τούρκο σίγουρα θα σου πεί Έλληνα. Για παράδειγμα για τον Ιπποκράτη λένε πως ήταν Τούρκος επειδή ήταν Κώος και την Κω την θεωρούνε δική τους και για τον Πυθαγόρα γιατί ήταν απο την Σάμο. Άντε βρε κακομοίρηδες Τουρκαλάδες, το παραδέχομαι ήσασταν καλοί στην Ανατομία, τόσους ανθρώπους σφάξατε με τα ίδια σας τα χέρια, γνωρίζετε καλά που είναι το κάθε όργανο. Το αδικοχαμένο αίμα όπου πότισε έμεινε και θα γυρίσει να εκδικηθεί, ας κατέβουν λίγο απο το καλάμι τους γιατί θα είναι πιο δυνατή η πτώση.

  13. ΟΤΑΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ,ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΙΣΤΕ.

Comments are closed.