Βρετανία – Times: «Ποιος θέλει να καθίσει δίπλα στον άξεστο Ερντογάν στην Πράγα;»

Κοινοποίηση:
Καταγραφή2

Κόλαφος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι άρθρο της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας The Times, με αφορμή την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία συμμετέχουν 43 ηγέτες κρατών της Ευρώπης, αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο με τίτλο «Πονοκέφαλος για τους υπεύθυνους στην Πράγα το πλάνο των θέσεων που θα καθίσουν οι ηγέτες», επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι μαζί (ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός), αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε κράτος ξεχωριστά. Όσον αφορά στο δεύτερο, το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την παρουσία του οποίου χαρακτηρίζει ως σημαντική στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μετά τα σχόλιά του αυτό το καλοκαίρι, ότι η Τουρκία θα μπορούσε «να έρθει ξαφνικά μια νύχτα» για να καταλάβει τα νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα, όπως γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.
Ακόμη, η Τουρκία υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στη Σουηδία, για μια σατιρική τηλεοπτική εκπομπή που κορόιδευε τον Ερντογάν, υπενθυμίζοντας στους Σουηδούς, ότι μπορεί να ασκήσει βέτο στην αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει, ότι Οι Φινλανδοί βασίζονται επίσης στον Ερντογάν για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η The Times επικαλείται ακόμη αναφορά ενός βοηθού δυτικοευρωπαίου ηγέτη, τον οποίο δεν κατονομάζει, ο οποίος είπε: «Είναι ένας άξεστος αυταρχικός ηγέτης που απειλεί την ασφάλεια της Ελλάδας και της Κύπρου και που δυσκολεύει τη ζωή της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Ποιος θέλει να κάθεται δίπλα του στο δείπνο; Κανείς».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν τον πετάτε όμως έξω, έτσι πουστράκια της Ευρώπης; ;;;

Comments are closed.