Βρετανία: Smatwatch «έσωσε» 36χρονο με κολπική μαρμαρυγή που ένιωθε ζαλάδα

Κοινοποίηση:
SDVSDVSDV

Σωτήριες αποδείχτηκαν οι ειδοποιήσεις του smatwatch για έναν 36χρονο άνδρα στη Βρετανία, ο οποίος πήγε για ύπνο νιώθοντας ζαλάδα.

Όταν ξύπνησε την επόμενη μέρα, το ρολόι του τον προειδοποιούσε ότι πάσχει από καρδιακή πάθηση και συγκεκριμένα κολπική μαρμαρυγή (AFib).

Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας Adam Croft, ηλικίας 36 ετών, παρατήρησε τον περασμένο μήνα ότι το Apple Watch του τον ειδοποιούσε όλη τη νύχτα ότι η καρδιά του ήταν σε κολπική μαρμαρυγή – ένας τύπος αρρυθμίας που προκαλεί τρέμουλο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Ο Croft δήλωσε στο BBC ότι μόλις είδε το ρολόι του, κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 111 για συμβουλές, όπου του απάντησαν να μεταβεί στα επείγοντα εντός μιας ώρας.

Στο νοσοκομείο έκανε δύο ηλεκτροκαρδιογραφήματα – τα οποία μετρούν την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς – και οι γιατροί επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα ότι πράγματι έχει την εν λόγω πάθηση.

Όπως δήλωσε ο Croft, είχε σηκωθεί από τον καναπέ το βράδυ και «ένιωθε λίγο ζαλισμένος», αλλά όταν έφτασε στην κουζίνα για να πιει λίγο νερό, «ένιωσε αμέσως τον κόσμο να σβήνει».

«Κατάφερα να κάτσω στο πάτωμα και κατέληξα σε μια λίμνη κρύου ιδρώτα», είπε και πρόσθεσε «Δεν το σκέφτηκα πολύ και απλά σηκώθηκα να πάω στο κρεβάτι».

Ο συγγραφέας σημείωσε επίσης ότι είχε παρατηρήσει στο παρελθόν «μικρά φτερουγίσματα» της καρδιάς του, τα οποία δεν είχε καταγράψει το ρολόι του, αλλά αυτά δεν είχαν επαναληφθεί για μήνες.

Επίσης, δεν είχε νιώσει ποτέ πόνο ή συμπτώματα που πίστευα ότι ήταν σοβαρά, εξήγησε. Όπως είπε μάλιστα, δεν θα είχε ζητήσει βοήθεια αν δεν λάμβανε τις ειδοποιήσεις στο ρολόι του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.