Βρετανία: «Τα σκότωσα γιατί δεν ήμουν ικανή να τα φροντίζω», δηλώνει η «δηλητηριώδης» νοσοκόμα

Κοινοποίηση:
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σε ένα σημείωμα που παρουσιάστηκε στην κριτική επιτροπή, με τίτλο «Όχι αρκετά καλή», βρέθηκε στο σπίτι της νοσοκόμας που σκότωνε βρέφη σε νοσοκομείο της Βρετανίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian.

«Δεν θα κάνω ποτέ παιδιά ούτε θα παντρευτώ. Δεν θα μάθω ποτέ πώς είναι να έχεις οικογένεια»
Η 32χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία επτά νεογέννητων στο νοσοκομείο Countess of Chester όπως επίσης φέρεται ότι προσπάθησε να σκοτώσει άλλα 10 κάνοντας ένεση αέρα και ινσουλίνης μεταξύ Ιουνίου του 2015 και Ιουνίου του 2016.

«Είμαι ένας φρικτός κακός άνθρωπος»
Κατά την τέταρτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο του Μάντσεστερ ακούστηκε πώς η αστυνομία ανακάλυψε σημειώσεις που περιλάμβαναν «πολλές διαμαρτυρίες αθωότητας» όταν συνέλαβαν την Letby στο σπίτι της στο Τσέστερ στις 3 Ιουλίου 2018.

Σε ένα άλλο χειρόγραφο σημείωμα που παρουσιάστηκε στην κριτική επιτροπή, έγραψε: «Δεν αξίζω να ζήσω. Τους σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλός για να τους φροντίσω».
Έγραψε επίσης στο σημείωμα: «Δεν υπάρχουν λόγια», «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», «Αυτοκτονώ», «Δεν έχω κάνει τίποτα κακό», «Πώς μπορώ να το ξεπεράσω;» και «Είμαι απαίσιος άνθρωπος». Είχε επίσης γράψει το «Hope Panic Fear» και στη συνέχεια κύκλωσε με κεφαλαία γράμματα «ΜΙΣΟΣ».

Ο δικηγόρος της Letby, Benjamin Myers KC, περιέγραψε τις σημειώσεις ως «το ξέσπασμα αγωνίας μιας νεαρής γυναίκας σε φόβο και απόγνωση όταν συνειδητοποιεί το τεράστιο μέγεθος των όσων λέγονται για αυτήν και αυτός είναι ο τρόπος της να το εκφράσει αυτή τη στιγμή στον εαυτό της».

Και πρόσθεσε: «Αυτό το σημείωμα αντικατοπτρίζει την αγωνιώδη κατάσταση του μυαλού που βρέθηκε η δεσποινίς Λέτμπι και τι ένιωσε όταν έμαθε πώς κατηγορήθηκε ότι σκότωσε παιδιά που είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να φροντίσει. Αυτό που βλέπετε εκεί είναι αγωνία και όχι ενοχή».

Σε ένα σημείωμα, φέρεται να έγραψε: «Γιατί/πώς συνέβη αυτό – ποια διαδικασία οδήγησε σε αυτήν την τρέχουσα κατάσταση. Ποιοι ισχυρισμοί έχουν διατυπωθεί και από ποιον; Έχουν γραπτά στοιχεία για να υποστηρίξουν τα σχόλιά τους;»

Η κριτική επιτροπή ενημερώθηκε ότι η Letby έγραψε σε ένα άλλο: «Δεν έχω κάνει τίποτα λάθος και δεν έχουν αποδείξεις, οπότε γιατί έπρεπε να κρυφτώ;»Το δικαστήριο άκουσε επίσης την Πέμπτη ότι ο Λέτμπι είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ένα αγοράκι τριών ημερών 24 ώρες μετά τη δολοφονία δύο αδερφών από τρίδυμα.

Τράβηξε μια φωτογραφία των νεκρών αδελφών μαζί σε μια κούνια
Ο Myers, υπερασπιζόμενος, είπε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία ότι η Letby έβλαψε τα μωρά και ότι η υπόθεση της δίωξης «οδηγήθηκε από την υπόθεση ότι κάποιος έκανε σκόπιμα κακό… σε συνδυασμό με τη σύμπτωση σε ορισμένες περιπτώσεις της παρουσίας της Miss Letby». Ο δικηγόρος είπε στους ενόρκους ότι θα ήταν «εξαιρετικά άδικο» να καταδικαστεί κάποιος χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Myers είπε: «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι άνθρωποι απλώς να αποδεχθούν τη θεωρία της δίωξης της ενοχής και αυτό είναι το μόνο που έχουμε μέχρι στιγμής, κυρίες και κύριοι, μια θεωρία ενοχής που βασίζεται σταθερά στη σύμπτωση – αν κάτι μπορεί να βασίζεται σταθερά στη σύμπτωση».

Η υπεράσπιση πρότεινε ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν εν μέρει να εξηγηθούν από τις αποτυχίες του νοσοκομείου.

Ο Myers είπε ότι υπήρξε «μαζική αποτυχία φροντίδας σε μια πολυσύχναστη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου – πολύ μεγάλη για να κατηγορηθεί ένα άτομο». Συνέχισε λέγοντας πως: «Η μονάδα ήταν ακατάλληλη να φροντίζει μερικά από τα νεογέννητα που θα έπρεπε να ήταν υπό ειδική φροντίδα σε άλλα νοσοκομεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Comments are closed.