Νέα προκλητική δήλωση του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Κοινοποίηση:
91082

Σε νέα δήλωση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας

Σε νέα δήλωση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Λούσι Φρέιζερ επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «οφείλει» να αναγνωρίσει ότι τα «Ελγίνεια» ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά αυτά να δανειστούν στην χώρα μας».

Η Βρετανή υπουργός Πολιτισμού σε ερώτηση που δέχθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού σήμερα (Τετάρτη 22/5) δήλωσε:

«Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου είναι υπεύθυνοι για τα αντικείμενα, αποκτήθηκαν νόμιμα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε το νόμο σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.

Τα αντικείμενα δανείζονται κατά καιρούς, αλλά αυτό είναι θεμελιώδες ότι αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία μας

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση ότι τα αντικείμενα αυτά ανήκουν και έχουν αποκτηθεί νόμιμα.», επεσήμανε η Λούσι Φρέιζερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ = ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ,
    — ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ —
    ————
    ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – ΜΕΤΑΞΑΣ
    ————
    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

  2. Αν αυτά τα αρχαία μάρμαρα τα είχε ιδιώτης,θα ήταν φυλακή.Τώρα όμως που είναι στην ιδιοκτησία ενός κράτους-παρανόμως βεβαίως-τι γίνεται;Πώς θα τα πάρεις;Θα σου πούν `μολών λαβέ`.Και;Αρχίζεις να τους παρακαλάς,να τους απειλείς,τι;

  3. Οταν βρισκομουν στην Ελλαδα το τωρινο Ελλαδισταν ειχα επισκεφθει το μουσειο στο Λονδινο και ξερετε τι ειχα πει. Ευτυχως που τα εχουν οι Αγγλοι που δεν συμπαθω βεβαια αλλα τα προστατευουν. Εαν εμεναν στην Ελλαδα του τοτε θα τα βρισκαμε στα θεμελια απο μια εκκλησια η κατεστραμμενα σαν ειδωλολατρικα οπως χιλιαδες αλλα. Καντε μια ερευνα σε παλιες εκκλησιες να δειτε στα θεμελια τι κυωνες και τι μαρμαρα εχουν ? Παρεπιπτοντως εκτιζαν τις εκκλησιες οι χριστιανοι στα μερη που ηταν αρχαιοι ναοι γιατι γνωριζαν για τα ενεργιακα πεδια . Γλυτωσαν και τα θαυμαζει ο κοσμος πλεον. Τι τα θελετε πισω ? Και ο Παρθενωνας τζαμι θα καταντησει σε καμια 50ρια χρονια οταν θα εχετε υπουργο πολιτισμου κανεναν Αμντουλαχ .

    1. Αντε βρε μοιρολάτρη!!! Τι θα πει γλύτωσαν και τα θαυμάζει ο κόσμος? Γιατί, δεν υπάρχει το μουσείο της Ακρόπολης??!!! Και βέβαια από που κι ως που λένε οι Εγγλέζοι ότι τα απέκτησαν νόμιμα και τους ανήκουν? από τον…..μπαμπά τους???!!!!!!!

  4. Δεν ξερεις τι σου γινεται!! Αντε πηγαινε να σε διαβασει κανενας παπας , γιατι γραφεις μπουρδες!!

  5. Απο ποιον τα κλεψανε οι Βρετανοι ? Τοσα δανεια σας δωσανε τα οποια προστατεψαν κιολας με τη ναυμαχια του Ναυαρινου για να γινετε κρατος. Απλα θελανε να μειωσουν τη δυναμη της Οθωμανικης αυτοκρατοριας τοτε οποτε βοηθησαν τους τοτε αντιφρονουντες κατοικους εναντιον των Τουρκων να κανουν κρατος. Ζητατε και τα ρεστα τωρα? Τα αγαλματα τα πηρανε σαν ενεχυρο αλλα και για να τα προστατεψουν απο εσας τους χριστιανους που δε το ειχατε σε τιποτα τοτε να κανετε το Παρθενωνα εκκλησια οπως κανατε με τοσους αλλους ναους που τους πιο πολλους τους ριξατε κιολας.Γλυτωσε ενας στη Θεσσαλονικη ευτυχως ολοκληρος.Ο ναος του ΔΙΑ που εγινε και τζαμι πολλα χρονια και τωρα ειναι ο Αγιος Γεωργιος κοινως Ροτοντα. Και ο Παρθενωνας για εκει το πηγαινε με την ηδη εκκλησια που ειχε κτιστει μεσα με τα υλικα του αλλα τελος παντων. Τωρα ξυπνησατε και ζητατε πισω τι ? Ανακαλυψατε οτι υπαρχει ο τουρισμος οποτε καλο ειναι ωγαλετε κανα φραγκο ?

    1. Μας έσωσαν οι λουγκρες οι Άγγλοι την πολιτιστική μας κληρονομιά με τον γύφτουλα πού πετσοκοψε το μνημείο καί έκλεψε καί πόσα άλλα αρχαία, τούς έχουμε καί υποχρέωση γιατί μας δάνεισαν οι τοκογλύφοι καί ήταν αυτοί πού μας απελευθέρωσαν από τούς Τούρκους καί όχι οι ήρωες πρόγονοι μας και σε φταίνε καί οι εκκλησίες στο καπάκι,…….ρε μ@λακα τράβα αυτοκτονα, ο ορισμός τού ραγιά πού κλαίγεται σαν μ@υνακι είσαι τί καλοί πού είναι οι ξένοι φτου σου π@υστη.

  6. Αντε να χαθεις σουργελο , που νομιμοποιεις τα κλεμενα απο εναν αλητη που δεν σεβαστηκε και κατακρεουργησε το μνημειο!! Αντε τραβα να πλυνεις το βρακι σου!!

  7. ΟΥΣΤ γελοία! Στα τσακίδια σε ενάμισυ μήνα… Τότε θα τα (ξανα)πούμε…

Comments are closed.