Βρετανία: Σε σοβαρή κατάσταση τα δυο άλογα που χθες κάλπαζαν στο κέντρο του Λονδίνου

Κοινοποίηση:
aloga-london

Σε σοβαρή κατάσταση είναι τα δυο από τα πέντε άλογα που ανήκουν στο ιππικό του Βασιλικού Οίκου και κάλπαζαν στο κέντρο του Λονδίνου τρόμαγμενα στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης κοντά στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Το περιστατικό ξεκίνησε κοντά στο Buckingham Palace Road χθες στις 8 το πρωί, όπου μάρτυρες είδαν έναν στρατιώτη να πέφτει από το άλογό του και τα ζώα να τρέχουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τα άλογα διένυσαν μια απόσταση μεγαλύτερη των έξι μιλίων από το σημείο που είναι κοντά στο παλάτι έως το Αλντγουιτς στο ανατολικό Λονδίνο.

Εργαζόμενοι κοντά στο ξενοδοχείο Clermont στο κεντρικό Λονδίνο περιέγραψαν αυτό που αντίκρισαν ως το “απόλυτο χάος».

Περαστικοί έτρεξαν για να βοηθήσουν τον πεσμένο στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια, το λευκό άλογο επεσε πάνω σε ένα οχημα , ταξι η μινι τουριστικό λεωφορείο . Η πρόσκρουση ήταν δυνατή με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ».

«Τότε είδα το αίμα , το άλογο τραυματίστηκε στο στήθος του” αναφέρει ένας μάρτυρας.

«Μπορούσα να δω το αίμα παντού. Ήταν στο λεωφορείο και το φορτηγό.» Πληροφορίες αναφέρουν ότι το λευκό άλογο τραυματίστηκε στο στήθος και στο πόδι από το σπάσιμο του παρμπρίζ.

Στη συνέχεια, τα δύο άλογα εθεάθησαν να τρέχουν στο δρόμο κοντά στο Αλντγουιτς, με γιατρούς που κλήθηκαν δύο λεπτά αργότερα στην πλατεία Μπελγκρειβ, που περιβάλλεται από κτίρια διεθνών πρεσβειών στο δυτικό Λονδίνο.

Τα άλογα εισέβαλαν σε έναν χώρο που φυλάσσονται ηλεκτρικά ενοικιαζόμενα ποδήλατα που είχαν απομείνει κοντά στην πλατεία του κήπου του 19ου αιώνα. Τα πληρώματα ασθενοφόρων περιέθαλψαν τέσσερα άτομα σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην οδό Buckingham Palace Road, στην πλατεία Belgrave και στη συμβολή των Chancery Lane και Fleet Street.

Τα δυο άλογα έτρεχαν αφηνιασμένα. πέρασαν από τον Πύργο του Λονδίνου , ανάμεσα στα αυτοκίνητα και στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Limehouse.

Περίπου δυο ώρες αργότερα , Στρατιώτες εθεάθησαν να χαϊδεύουν τα πρόσωπα των αλόγων και να τους μιλάνε σε μια προσπάθεια να τα ηρεμήσουν ωστε να τα μεταφέρουν με ασφάλεια πίσω στη βάση τους.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Κάρτλιτζ δήλωσε στο Sky News : “Υπήρχαν πέντε άλογα. Έχουν ανακτηθεί όλα. Τρία από αυτά είναι καλά, δύο από αυτά είναι δυστυχώς σε σχετικά σοβαρή κατάσταση και προφανώς θα τα παρακολουθούμε “. Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης τα ονόματα των δύο ζώων, Vida και Quaker.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response