Βραζιλία – Ελλάδα LIVE! ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ! Ήττα για την Εθνική με 79-78

Κοινοποίηση:
1

Έσπασαν καρδιές στο Βραζιλία – Ελλάδα, με την Εθνική να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο Μουντομπάσκετ 2019 Για έναν πόντο (79-78) έχασε η Γαλανόλευκη από την “σελεσάο” Η ομάδα του Σκουρόπουλου δεν είχε καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο Ο Σλούκας έχασε τη βολή που θα έστελνε το ματς στην παράταση

Η Εθνική ομάδα ήταν κακή τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και μοιραία ηττήθηκε από την Βραζιλία με στην 2η αγωνιστική του Μουντομπάσκετ 2019 με 79-78.

Η Βραζιλία κατάφερε να ακυρώσει όλα τα ατού της ελληνικής ομάδας και έφτασε στη νίκη η οποία θα πρέπει να μας διδάξει για την συνέχεια καθώς το τουρνουά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στο τέλος η Ελλάδα προσπάθησε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, ισοφάρισε σε 76-76 αλλά δεν τα κατάφερε.

Εντυπωσιακό πρώτο μέρος και διαφορά μέχρι 17 πόντους

Αν και η Ελλάδα έδειχνε αρχικά να τα βρίσκει «σκούρα» κόντρα στη Βραζιλία, στον δεύτερο αγώνα της για τον 6ο Όμιλο του Μουντομπάσκετ 2019, ένα ξέσπασμα των Ελλήνων διεθνών με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Πρίντεζη και Νικ Καλάθη έφτανε για να στείλει στο ημίχρονο τις δύο ομάδες με ένα σημαντικό πλεονέκτημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει του δεύτερου μέρους.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ξεπέρασε το αρχικό… μούδιασμα και με μια δυναμική εμφάνιση έδειξε στους Λατινοαμερικάνους ποιος θα είναι το αφεντικό του ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρίντεζης σημείωσε και τους 14 πόντους της «γαλανόλευκης» από τη στιγμή που μπήκε στο παρκέ και μέχρι να διαμορφώσει το 22-28, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Καλάθης.

Μάλιστα, κάποια στιγμή η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (23-40), ωστόσο ένα ξέσπασμα των Βραζιλιάνων έφερε ψαλίδισμα της διαφοράς… Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-40 για την Ελλάδα, ωστόσο το τέλος του 2ου δεκαλέπτου σήμανε ένα «καμπανάκι» ενόψει της επανάληψης.

Την έπιασε… τρικυμία και γκρέμισε ό,τι έχτισε

Με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και η επανάληψη. Η βραζιλιάνικη ομάδα μπήκε με φόρα και με μια καταστροφική 3η περίοδο για τη «γαλανόλευκη» πήρε μέχρι και 6 πόντους διαφορά. Ωστόσο, ένα καλάθι και φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δεν ήταν και στην καλύτερη ημέρα του, έφερε το παιχνίδι στο 56-53. Πάντως, αυτό το επιμέρους 26-13 έβγαλε πολλές από τις αδυναμίες της Ελλάδας, που καλούταν να βγάλει αντίδραση, με ψυχή, ποιότητα και πιο καθαρό μυαλό.

Αν και η 4η περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο για τους Βραζιλιάνους, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου κατάφεραν να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ (59-60), αλλά αυτό δεν αρκούσε. Οι Λατινοαμερικάνοι συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και έφτασαν μέχρι και στους 7 πόντους το προβάδισμά τους (71-64). Αν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στο -2, σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς (73-71) με έμμεσο του Καλάθη.

Και ενώ όλα έδειχναν να είναι μη αναστρέψιμα για την Εθνική, με το σκορ στο 76-71 στα τελευταία δευτερόλεπτα, τότε «μίλησε» η ελληνική ψυχή και με πέντε σερί πόντους από τους Παπανικολάου και Πρίντεζη ήρθε η ισοφάριση. Ωστόσο, πάλι στα κρίσιμα σημεία έγιναν λάθη και έτσι ήρθε η ήττα με .

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!!

  2. Αποτυχημένος τριτοδεύτερος ο προπονητής ! Λάθος στήσιμο και έπρεπε να είχε ήδη βρεί τη λύση στο μπλοκάρισμα του Γιάννη .Μόνο με τύχη και συνδιασμούς αποτελεσμάτων στους 8 !

  3. ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΚΟ .ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΙΟ ΚΛΠ.
    ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

  4. Μάλλον ήθελαν να χάσουν για να το κάνουν πιο ενδιαφέρον… πάντως ότι θα χάσουν φαινόταν από την αρχή του 2ου. Έχουμε και κάτι μαλακές δημοσιογράφους που σου σπάνε τα νεύρα…Από το πρώτο πεντάλεπτο, για αυτούς είχαμε κερδίσει…γκαντεμιδες

  5. Ο προπονητης θεωρω πως δεν αξιοποιει ως πρεπει τον Αντετοκουμπο…και στο 2ο ημιχρονο οι Βραζιλιανοι ειχαν πολυ καλη αμυνα και εμεις ειχαμε “σπασει” το στεφανι.
    Αρα…δεν ηταν αδικο.

  6. Άδικο για ποιον? Φυσικά για την Ελλάδα αλλά οι ξένοι έπαιξαν πολύ καλύτερο μπάσκετ. Όταν μας αιφνιδίασαν με το δίποντο, (με την πάσα από μακριά) τότε κατάλαβα ότι θα χάσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλιάνοι δεν έκαναν ούτε ένα λάθος. Έπαιξαν καλύτερα, απλά εμείς δεν είχαμε τύχη.

  7. Η ομάδα δεν έχει τρίποντο.Δεν έχει κλασσικό σουτερ! Αν δεν ήταν ο Αντετοκουμπο θα μιλούσαμε για την χειρότερη εθνική της 20ετιας. Ευτυχώς που υπάρχει ο Γιάννης και θα περάσουμε..!

    1. Ο αντετοκουμπο δεν έχει σουτ τον μπλοκάρουν και τέλος για τους Harlems καλός είναι.

Comments are closed.