Βούλγαροι αγοράζουν σπίτια και χωράφια στη Θράκη

Κοινοποίηση:
ΘΡΑΚΗ

Μεγάλη ζήτηση και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για αγορά κατοικιών (νέων αλλά και παλαιότερων) και αγροτεμαχίων, παρατηρείται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αβδήρων, το τελευταίο διάστημα από τους Βουλγάρους επενδυτές.

Κάτι που επιβεβαιώνει  ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αβδήρων – και βαθύς γνώστης του real estate της περιοχής –   κ. Δημήτρης Βουρβουκέλης.

Ο ίδιος μιλά για τις χαμηλές τιμές στις οποίες πωλούνται τα εν λόγω ακίνητα, συμβουλεύοντας τους ιδιοκτήτες να μην τα «σκοτώνουν», ενώ παράλληλα στέκεται και στον ανύπαρκτο πολεοδομικό σχεδιασμό που έχει ως αποτέλεσμα τόσο τις αυθαιρεσίες όσο και την άναρχη δόμηση, που «μειώνει» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) την περιοχή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βουρβουκέλης, εξηγεί ότι:

Την περίοδο από πέρυσι τον Σεπτέμβριο μέχρι και φέτος, πριν το Πάσχα, υπήρχε μια κάμψη στην ζήτηση. Την τελευταία εβδομάδα, υπάρχει μια έξαρση για αγορές από Βουλγάρους. Μετά το Πάσχα, κατέβηκαν αρκετοί και ζητούν – κυρίως  – έτοιμα σπίτια στην παραλιακή ζώνη και παλιά σπίτια στα χωριά (Μυρωδάτο, Άβδηρα, Μάνδρα κ.α) κυρίως για αγορά. Επίσης, άρχισε να κινείται και το θέμα της αγοραπωλησίας αγροτεμαχίων προκειμένου να κτίσουν. Βέβαια, ορισμένοι αγοράζουν και έτοιμους ελαιώνες, για να κάνουν μια αποθήκη ή ένα δωμάτιο, να έρχονται για διακοπές και συγχρόνως να ασχολούνται και με τις ελιές (κυρίως αυτοί που έχουν οικονομική επιφάνεια). Όσον αφορά στα σπίτια στους οικισμούς, έχουν σκοπό να τα ανακαινίσουν και να τα χρησιμοποιούν για τις διακοπές τους. Ειδικά σε αυτό το θέμα (στα παλιά σπίτια, άλλα πολύ παλιά, άλλα λιγότερο) υπάρχει μια έξαρση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΚ Μετά τους μπλοκάρουν τα οικονομικά αν δεν είναι καλά παιδιά όπως με τους Ρώσους επενδυτές ………

Comments are closed.