Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Μακριά από την αυτοδυναμία ο Μακρόν, τρίτη η Λε Πεν – Στο 54% η αποχή

Κοινοποίηση:
σα

Ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν φαίνεται να χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Βουλή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν με το κλείσιμο της κάλπης του β’ γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Όπως μετέδωσε το κρατικό TV5, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν (Ensemble) φαίνεται να εξασφαλίζει 224, αντί για 289 που χρειαζόταν.
Οι Nupes, η Αριστερή Συμμαχία υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν, εκτιμάται ότι εκλέξει ότι εξασφαλίζει 149 έδρες, το κόμμα Εθνική Συσπείρωση της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν λαμβάνει 89 έδρες, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 78 έδρες. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, κανένα κόμμα δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Όπως αναμένονταν οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη αποχή, με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για 54%, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτήν του πρώτου γύρου που ήταν στο 52,5%, αλλά μικρότερη από αυτή του δεύτερου γύρου του 2017 που ήταν στο 57,4%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ο γεροντόφιλος Μανωλάκης τήν πάτησε τήν πεπονόφλουδα γιατί τό παρατράβηξε τό τσιράκι τού Ρότσιλντ.
    Γιάννης Λάκων

  2. Μεγάλη νικήτρια η Μαρίν Λεπέν,η ίδια είχε βάλει ως υψηλότερο στόχο την επίτευξη προεκλογικά το ανώτατο όριο των 50 με 60 βουλευτών και εξέλεξε 89!!! Και χωρίς συμμαχίες!!! Το μεγαλύτερο ερωτηματικό θα είναι ο συνασπισμός των αριστερών που ενωθήκανε μόνο και μόνο ώστε με τους βουλευτές που θα έβγαζαν να πάρουν περισσότερα κονδύλια από τον κρατικό προυπολογισμό ως επιχορήγηση!!! Όταν θα επιστρέψουν οι υποχρεωτικότητες,εκεί λογικά θα πέσει και το γέλιο,διότι το κόμμα του Μελανσόν μέχρι τώρα ήταν κατά της υποχρεωτικότητας,ενώ οι οικολόγοι-πράσινοι,οι σοσιαλιστές και οι κομμουνιστές φανατικά υπέρ!!!! ALLEZ – ALLEZ MARINE LEPEN…

  3. Μανολο ζορια! Σιγα σιγα θα κανεις παρεα με τη κυρα Ανγκελα σε κανα ελβετικο σαλε!

Comments are closed.