Βουλευτής Βαρουφάκη: «Για να δώσεις αίμα δεν πρέπει να έχεις ομοφυλοφιλικές σχέσεις»

Κοινοποίηση:
arsenis (1)

Σε μια απίστευτη καταγγελία αναφορικά με τη διαδικασία της αιμοδοσίας στη χώρα μας και ειδικότερα με το ερωτηματολόγιο που καλούνται να συμπληρώσουν οι δότες,
προέβη ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του κόμματος ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Μιλώντας κατά τη διαδικασία των επίκαιρων ερώτηση ο βουλευτής κατήγγειλε ότι απαγορεύεται να δώσεις αίμα αν έχεις ομοφυλοφιλική σχέση εδώ και δεκαετίες. «Είναι ερωτηματολόγιο της ντροπής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρσένης, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διακρίσεις και δη σε μια πράξη που σώζει στην κυριολεξία ζωές συνανθρώπων μας.
Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε με ειλικρίνεια πως «δεν υπάρχει καμία διάθεση διάκρισης και θα υπάρξει διαδικασία από την πλευρά μας προκειμένου να τροποποιηθεί το σχετικό έντυπο. Ο συγκεκριμένος όρος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Ρε κρίτων απλά μην δηλώνεις ότι είχες ομοφυλοφιλικές σχέσεις άλλωστε δεν μας ενδιαφέρει κιόλας

  2. πήγε να δώσει αίμα και τον έδιωξαν;

  3. Ρε φιλαράκο ακόμα και το aids ξεκίνησε από την ομοφιλοφιλική κοινότητα . Λογικό δεν είναι να μην δίνουν αίμα ?

  4. Ολα οι αιμοληψίες ελέγχονται για όλες τις ασθένειες . Αρα εχει δικιο αυτος , το ερωτηματολογιο με τη συγκεκριμενη ερωτηση (απαγόρευση ) δεν εχει κανενα νοημα και εινα ισαφως ρατσιστικό ,ξερω πολλους που εχουν δωσει αιμα παρολο που ειναι ομό.

  5. Απορία: Το αίμα που δίνουν οι αιμοδότες δεν ελέγχεται για όλες τις γνωστές ασθένειες/λοιμώξεις; Βασίζονται μόνο στο τι θα δηλώσει ο αιμοδότης;

    1. Φυσικα και ελεγχεται.Αλλα το αιμα οσων ανηκουν σε “υποπτες” ομαδες (ομοφυλοφιλοι,σεξ χωρις προφυλακτικο,ταξιδι σε χωρες του 3ου κοσμου),χτυπαει καμπανακι οτι υπαρχουν παραγοντες κινδυνου.Γιαυτο συμπληρωνεις το ερωτηματολογιο που τα γραφει αυτα,οχι για να αποκλειστουν οι ομοφυλοφιλοι η για να γινουν διακρισεις,οπως υπονοει αυτος ο καραγκιοζης.

    2. Εμπιστεύεσε στην Ελλάδα; Εγώ δεν εμπιστεύομαι ούτε Γαλλία και Αγγλία με αυτά που έχουν γίνει με το AIDS και άλλα πολλά που έχουν κολλήσει κόσμο.

  6. Αν υπήρχε Κράτος δικαίου οι ανώμαλοι όχι μόνο αίμα νά μην δίνουν αλλά και κανένα προνόμιο νά μην έχουν…Αλλά εδώ στο ελλαντα μόνο οι Π@@@@@δες έχουν προνόμια δυστυχώς !!!!!

    1. Μπράβο συμφωνώ πως εδώ μόνο οι παπάδες έχουν προνόμια και τους πληρώνουμε από πάνω αλλά όπως σωστά λες αν υπήρχε κράτος δικαίου .

  7. ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ…ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΙΚΟ…ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ AIDS ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

    1. ρωτάει “σεξ χωρίς προφυλακτικό” ;δηλαδή όλοι που έχουν γίνει γονείς(μάνα και πατέρας) δεν μπορούν να δώσουν αίμα;

Comments are closed.