Βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και πρώην πρωθυπουργοί παρκάρουν παράνομα στην Αθήνα και αγνοούν τα βεβαιωμένα πρόστιμα! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Ν1

Έναν «αγώνα» όπου βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, υπουργοίαρχηγοί κομμάτων και πρώην πρωθυπουργοί, παρκάρουν παράνομα εδώ και χρόνια τα αυτοκίνητα που τους έχει παραχωρήσει η Βουλή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Αθήνας, με τον Δήμο Αθηναίων να τους κυνηγά στη συνέχεια, προκειμένου να πληρωθούν οι σχετικές κλήσεις.

Ογδόντα οκτώ (88) βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου -εν ενεργεία και μη-, μεταξύ των οποίων έναν νυν αρχηγό κόμματος κι έναν πρώην πρωθυπουργό, αναζητά ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να του πληρώσουν 309 κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Τα ονόματα

Τα ονόματα των 88 βουλευτών περιλαμβάνονται σε πολυσέλιδη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, με τίτλο «Διαγραφή και επαναβεβαίωση 323 πράξεων βεβαίωσης παράβασης ΚΟΚ στον ορθό υπόχρεο».

Από τις 323 πράξεις, οι 309 αφορούν νυν και πρώην βουλευτές. Έτσι, ο δήμος αναζητά να εισπράξει χρήματα από πρόστιμα που κόπηκαν σε αυτοκίνητα που είναι μισθωμένα μέσω leasing. Κι όταν αυτό συμβεί, οι βουλευτές διαμαρτύρονται διότι βλέπουν μία κλήση την οποία αγνοούν παντελώς, είτε γιατί την «ξέχασε» το πρόσωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο είτε διότι μπορεί να έτυχε να χαθεί από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Όταν όμως οι «ξεχασμένες» κλήσεις είναι 5, 10 και περισσότερες, το επιχείρημα ότι «χάθηκε το χαρτί» το παίρνει ο… άνεμος.

Στη συγκεκριμένη λίστα, υπάρχουν φαινόμενα υπερσυσσώρευσης κλήσεων.

  • Οκτώ βουλευτές εμφανίζονται να έχουν αφήσει απλήρωτες περισσότερες από 10 κλήσεις μέσα σε μια τετραετία.
  • Δεκαεννέα κλήσεις στη σειρά επαναβεβαιώνονται στο όνομα του πρώην βουλευτή Ιωάννη Αϊβατίδη (Χρυσή Αυγή) και άλλες 19 στο όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ).
  • Ακολουθεί με 16 κλήσεις ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, με ορισμένες από αυτές να κόπηκαν στο διάστημα που ήταν υφυπουργός Μεταφορών, δηλαδή μετά τον Ιούλιο του 2019.
  • Από 15 κλήσεις μοιράζονται οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (Ν.Δ.) και Ιωάννης Στέφος (ΣΥΡΙΖΑ),
  • ακολουθεί με 13 ο Θάνος Μωραΐτης (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ
  • 10 είναι οι ξεχασμένες κλήσεις και για τον τέως υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (Ν.Δ.).
  • Στο όριο του «πρωταθλητισμού» με 10 κλήσεις εμφανίζεται ο Θεόδωρος Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) και λίγο χαμηλότερα,
  • με 9 κλήσεις, ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος.
  • Μία κλήση των 20 ευρώ, με ημερομηνία 2/3/2017, εμφανίζεται στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
  • Δύο κλήσεις των 40 ευρώ, με ημερομηνίες στις αρχές του 2020 -προτού δηλαδή εκλεγεί πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ-, καταγράφονται στη λίστα και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς δικαίωμα κτήσης οχήματος μέσω leasing έχουν και οι ευρωβουλευτές.

Στον κατάλογο φιγουράρουν με μικρό, όμως, αριθμό κλήσεων πολλά από τα μέλη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι Μάκης Βορίδης, Κώστας Τσιάρας, Σοφία Βούλτεψη, Σίμος Κεδίκογλου, Θεόδωρος Καράογλου, Γεώργιος Κώτσηρας, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Τα έγγραφα του Δήμου Αθηναίων με τις κλήσεις που έχουν κοπεί σε πολιτικούς
Οι «ξεχασμένες»

Αντίθετα με τον τρόπο που εμφανίζονται οι παραβάσεις στη λίστα που παραθέτουν οι Data Journalists, υπάρχουν άλλες αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων όπου τα ονόματα των βουλευτών είναι σκόρπια ανάμεσα σε εκατοντάδες ιδιώτες οι οποίοι μπορεί να έχουν μισθώσει όχημα ως στελέχη διάφορων εταιρειών.

Σε άλλες περιπτώσεις δεν εμφανίζεται κάθε κλήση χωριστά, αλλά το άθροισμα των χρεώσεων για τις οποίες ο δήμος αποφασίζει να αναζητήσει τα οφειλόμενα από τους βουλευτές. Ενδεικτική είναι μία τέτοια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων στις 14 Νοεμβρίου 2022, όπου περιλαμβάνονται σωρευτικά «ξεχασμένες» κλήσεις έως και από το μακρινό 2011.

Στις οφειλές με το μεγαλύτερο ύψος βλέπουμε, μεταξύ άλλων, τα ονόματα:

  • Μάκης Βορίδης (740 ευρώ),
  • Ασπασία Μανδρέκα, βουλευτής Φωκίδας της Ν.Δ. (720 ευρώ),
  • Νίκος Δένδιας (700 ευρώ),
  • Κώστας Τζαβάρας (520 ευρώ),
  • Τηλέμαχος Χυτήρης (400 ευρώ),
  • Παναγιώτης Λαφαζάνης (240 ευρώ),
  • Χρήστος Πρωτόπαπας (240 ευρώ) και
  • Κυριάκος Βελόπουλος (150 ευρώ), όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ το 2011.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Απο οτι βλέπω δεν υπαρχουν τόκοι ή προστιματα ποινικά. Αυτα μονο στους απλους πολίτες οπότε ψοφιστε ω!! Συγνώμη ψηφίστε παλι μεγάλα κόμματα… υπνοτισμενα κομματόσκυλα ….

  2. Κ@λοτρυπιδ€€€€€ς τα σάβανα δεν έχουν τσέπες !!!
    Τσακουρατε σκατομαγκα παντού πρώτη μούρη είσαι γ@μω το σπιτ@κι σας μπ@στ@ρδι@… !

  3. αν καποιος κοινος πολιτης κανειτο ιδιο ειναι σοβαρο. το να το κανουν βουλευτες οι υπουργοι ειναι φασιστικο.διοτι γραφουν στα τετοια τους τον νομο και τους μηχανισμους του κρατους που υπηρετουν.

    1. Κάνεις λάθος! Αρτιδογράφουν τους νόμους/μηχανισμούς που τούς υπηρετούν θες να πεις…

  4. Φουλ στην παρανομία οι βουλευτές. Που να μην είχαν και το ακαταδίωκτο. Οι μισοί στο Κορυδαλλό θα ήταν.

  5. Γιατί οι απλήρωτες κλησεις και πρόστιμα δέν διαβιβαζονται για είσπραξη στίς Αρμόδιες Εφορίες ;

    1. ασε ρε κοιτα την παρτη σου και εσενα καποια στιγμη η δημοτομπατσοι θα σε γΡαψουν και δεν θα σα αρεσει

  6. ΣΤΑ @@@@Δ@@ ΤΟΥΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
    ΚΑΙ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ
    Μ Ε Λ Ι Σ Σ Ο Υ Λ Ε Σ ! !
    υγ ξυπνάτεεεεεεεεεεεεε κατσουλογάμηδες,
    οι πληρωμές αυτές είναι για τους φτωχούς…
    μην τους ζαλίζετε τα @@@@δ@@ τους με ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ!!!

  7. Να τους δώσει το κυνοβούλιο επίδομα κλήσεων, τι σκατά δημοκρατία έχουμε γαμώ το φελέκι τους;

  8. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

  9. 🤣🤣🤣🤣 το ανυπαρκτο κρατος κανει προεκλογικη εκστρατεια με 🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🙃🙃🙃

Comments are closed.